December

December

torsdag 8 december 2016

En klapp på axeln och guldstjärna

Ibland blir man ju så - supernöjd - med sig själv och vad man kan åstakomma.

Sonen kom hem i går natt och hade problem med sin dator och stängde av modem och annat för att starta om men han kom ändå inte ut på nätet.

Så det blev jobbigt där ett tag. Mobiler, dotterns och min dator hade inga problem så det är något på hans dator.

Han ringer mig på jobbet och ber mig kolla när jag kommer hem. Kopplar upp min dator och hans och tittar och ser ju att han inte kommer åt nätet. Förstår inte varför och ringer min egna support - brodern.

Vi försökte några saker där över telefon men det gick inte att få till. Men efter ett tag med googlande, cmd-tolken och annat så fick jag igång det :)

Och som sagt - känslan är ju fantastisk där och då att man lyckas att fixa till något som till synes kändes omöjligt och funderade på alternativ till support. Hans kompisar kanske. Bror min använder inte windows så han är inte så bekant med detta system.

Bildresultat för guldstjärna

Man behöver såna här tillfällen - speciellt när man känner sig låg och kass och förminskad.

Idag är jag själv på jobbet. Det knakar och har sig i väggarna. Det blåser rejält. Halv storm tror jag. Milt är det också. Det har varit minusgrader och så även på tisdagen så det var frostigt fint ute hela dagen och kvällen men någon gång på morgonkvisten kom regn och gjorde att det blev glashalt på onsdagsmorgon så när dottern skulle gå till bussen vid halv 6 kom hon inte långt utan fick vända nästan utanför dörren och komma in och be mig köra henne till jobbet. Jag var vaken och eftersom det var så halt ute så skulle hon inte hinna till bussen med den försiktiga takt man var tvungen att gå i.

Det gick bra att köra och vägarna var nog saltade men det var massa varningar på radion om att det var blixthalka och lik för baskad blir man omkörd av idioter i kurvor trots att jag inte körde för sakta mot vad det står på skylten 65 när det var 70.

Det är så man vill att den bilisten ska kana av vägen utan att få personskador men väl en stor buckla på bilen för att personen ska fatta att det finns något som heter - köra efter väder. Inte nog med att personen utsätter sig själv för fara så är det ju det att andra på vägen också blir utsatta och det känns ju sådär kul.

Fick pratat med Telia idag. Har ju readly fritt i 3 månader. Ingen bindningstid eller uppsägningstid etc och fick en faktura med högre belopp än vad jag har och då hade man faktuerat Readly i januari. Och det har jag inte godkänt och vill inte heller. Att få det gratis i 3 månader är en sak men att sen fortsätta - ja det är ju en annan. Så detta ville jag inte gå med på och dom brukar skicka sms för att man ska kunna avsluta - det har man inte gjort så fakturan blev i alla fall krediterad och jag har 1 månad kvar på gratistiden.

Fick dock ett bra bemötande och blev erbjuden mer surf än vad jag har i abonnemanget utan att det påverkar min månadskostnad. Jag betalar 199:- och då ingår fria samtal, sms och 0,5 gb surf. Surfar ju mest mot fasta nätverk och sociala medier kostar inget extra och där kan jag vara hur mycket jag vill men om jag är på något annat som tex Spotify så kan det försvinna ganska så snabbt om jag inte lyssnar of-line.

Så nu har jag 1 mb för 199:- - en bra deal tycker jag och så fortsatt fria sociala medier. Och jag har också fått ett nytt erbjudande från dom på prova på i 3 månader. C More och det är ju kul så det tänkte jag hoppa på. Gåsmamman går ju där och kanske hinner jag se alla dom avsnitten på den tiden. Eller så är det bara udda konstiga saker man inte vill se som erbjuds. Det visar sig.

Igår gjorde vi Sjömansbiff till middag. Gott och länge sen sist jag gjorde. Dottern har jobbat fm varje dag denna vecka och idag är det em/kväll så vi missar att titta på Ernst ihop som vi tänkt att skulle göra som brukligt är. Får väl se det på play efteråt med glöggen och pepparkakorna.

Var ju också och tog min injektion igår. Och en av mina goa sköterskor hade bokat på fler tider till mig. Gött - behöver ju inte tänka själv.

Känner väl också att jag är lite mindre låg men det är ändå kvar lite av den melankoliska känner jag. Får hoppas det försvinner helt nu snart. I morgon ska på jobbets julbord så då vill jag vara på topp.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Visst är det en skön känsla när man kan lösa problem själv. Det stärker självkänslan.

    Ja ikväll, är det Ernst. Det hade jag glömt. Gillar det programmet.

    Kram

    SvaraRadera