December

December

tisdag 6 december 2016

Det man inte kan styra över


Bildresultat för bad mood
Jag har sen i söndags inte känt mig på topp i humöret. Känner mig lite avtrubbad. Sur och låg och tvär och ilsk och besviken och lättstött. Irriterad och ja bara negativa känslor på det stora hela.

Vaknade på måndagen och samma känsla. Lika idag. Vet inte varför egentligen. Har ingen större anledning till det. Men om man ser på dagarna annars så är det ju som en berg och dalbana. Upp och ner. Nu är det som om jag är i en transportsträcka - det är bara rakt!

Bildresultat för bad mood
Bildresultat för neither happy nor sad

Jag kanske inte skulle varit så nöjd som jag var förra veckan - det slår tillbaka!

Så enkelt är det ju inte men jag gillar inte känslan. Inte alls.

Bildresultat för depressed


Bildresultat för sudda sudda bort din sura min

För att jag har ju mycket att glädjas över och jag fick igår en tanke om hur jag är bortskämd. Att jag inte borde tycka så synd om mig.

Speciellt inte när många av mina vänner som jag har här, på fb inte sitter i min sits utan skumpar runt på en hårdare sådan.

För jag är ju en med fibro, ME, IBS, vilande diabetes, depressiva tendenser, smärtor av annat slag mm mm etc och fan och hans moster.

Jag jobbar!

Jag måste tyckas vara lite för självgod många gånger som sitter här och styler över att jag gör både det ena och andra. Jag jobbar, jag går ut med hunden, jag gör ärenden. Jag kör bil, jag fixar hemma och i trädgården på sommaren, jag lagar mat.

Sen skulle jag väl här också kunna skriva vad jag inte kan men det får anstå - lite självbevarelsedrift har jag.

Bildresultat för self preservation

Bildresultat för self preservation

Bildresultat för self preservation


MEN NU SKA VI INTE SURA!

Jag har ju en hel del roligt att berätta! Kul och kul är väl kanske att ta i - jo lite är det ju.

Jag har fått läkartid för konsultation om min axel på vårdcentralen den 2 januari. Ny kortisonspruta eller kanske något annat. Läste en artikel igår i Året Runt om en ny behandling ICI - tänkte att det ska jag ta upp med honom. Nya läkaren - en man jag träffat tidigare och var den läkare som hade första kollen på nyfödda dottern som brukligt är och sa där och då att hon kommer bli musikalisk. Det kunde han höra på hennes gråt där och då. Det stämde!

http://www.aretrunt.se/ici-metoden-skonsam-mot-artros/

Jag fick också brev från FK - det är ju alltid en magvändare - får en konstig känsla i magen. ORO!!

Men det var "bara" ett brev där dom skrev att jag har fortsatt sjukpension och det görs ingen ny utredning eller sånt och så fick jag det där intyget  som ger vissa rabatter. Jag vet om Bio men inte så mycket mer. Och det sträcker sig till och med...........

Februari 2029!

Det låter ju som evigheter dit - rena si-fi framtiden men så inser jag att det är inte så himla många år egentligen. Inte som det känns typ 30-40 utan bara.............. snart 12 år!

Men det är ju skönt att inte ha FK som hänger över mina axlar. Följer ju hur dom numera jagar och kräver det mest omöjliga av läkarintygen. Som en läkare skrev -hur kan deras kompitens bli så nedvärderad av en FK tjänsteman?

Ja det var ju då 2 positiva saker i min brevlåda igår.

Men det allra bästa var en julklapp i form av en väldigt fint och användbart armband. Och texten på armbandet stämmer ju bra.

Bildresultat för fibro fighter
Tack goaste vän som skickade detta till mig.

Men jag får här också en släng av dåligt samvete över att själv inte tänkt tanken att ge, eller gjort något att ge.

Jag får saker och ger inte! Den tanken svider. Men jag är så oerhört tacksam över att få - tro inte annat.

Så det glädjer det just nu känslalösa hjärtan.

Bildresultat för no feelings

Ja detta var väl kanske inte det mest positiva inlägg jag gjort men det är ju så det känns - just här, just nu.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar