December

December

onsdag 21 september 2016

Carpe Diem

Idag är en uschlig dag - är så trött. Satt på vårdcentralen förut och kände mig yr av trötthet - kanske ett tecken också på att kroppen behöver få en påfyllnad av injektionen.

Har vaknat till i natt men då kunnat somna om direkt. Saknar verkligen den där känslan av utsövdhet. Att få vakna och känna att - nu har jag sovit färdig och jag är pigg.

Tror att det är nummer 1 på min önskelista faktiskt.

Solen skiner och det är ju skönt och härligt på alla sätt och vis men det är också stressande för jag vill ju ta vara på dagen. Carpe Diem.

Det ska tydligen regna på fredag - jippi - tror jag ska ta ledigt då och bara vara - Carpe Diem!

Sitta hemma och mysa med tända ljud när det smattrar på rutan och titta på film vore något.

Men jag har ett stressmoment innan - trädgården. Behöver klippa gräset och plocka undan där ute. Och vattna! Mina höstblommor vissnar i torkan.

Och eftersom jag igår jobbade över 1 timme och har komp sen förra veckan tror jag det får bli en ledig dag på fredag - med reservation.


Mattan gör sig bra i min hall - även vovven matchar :)

Köket har inte fått sin matta än för det hann inte dottern med igår.


Hösten är på gång och igår såg jag detta fina blad bland alla gröna - går ju inte att riktigt få återskapat med ett enkelt mobilfoto men jag reagerade på bladet när jag gick förbi på vovvepromenaden. Positiv reaktion och idag när jag stod ute i fm och andades medan vovven var i trädgården så var det fullt med ljud av löv som föll från mina träd.


Hade inte planerat någon middag igår och jag skulle iväg och köpa glödlampor till fönsterlamporna i vardagsrummet och jag hittade ett par som inte var så starka - tack och lov. 

På fm innan jobbet igår så kokade jag ris till sonens middag och det fanns kvar även till oss och det fick utgöra basen och så köpte jag färska champinjoner, färska harricote verts och ärtskidor samt salladslök och så kryddor och kokosmjölk och en burk med vattenkastanj och även lite nötter och middagen var klar. Samt veg frysta vårrullar som vi värmde i ugnen och dom är faktiskt väldigt goda.

Så hemlagad thaimiddag och det blev så mycket att det blir samma idag.

Sen stod jag framför tvn och vek tvätt och hängde upp kläder på galgar och hängde in i garderoben. Tittade på ett tidigare avsnitt av det program som går på fyran när man letar efter sina släktingar utomlands. Inte ett öga torrt och just den här gången tittade jag för jag är bekant med personen som var med i detta avsnitt :)

Och sen blev det kvällste och soffan och fångad på tv innan jag la mig i säng och somnade så gott.

Onsdag och igen också yogakväll. Gräsmattan får vänta tills imorgon - orkar inte ikväll och kanske inte imorgon heller - så kanske till helgen. Sonen kunde ju kanske hjälpa till - ja det snacket får vi ta.

Sitter också och prickar av betalda fakturor och hela vårat system har fått ny layout och nya funktioner över helgen - en del saker är bättre men mycket tycker jag är sämre och det tar nu längre tid :(

Må GottInga kommentarer:

Skicka en kommentar