December

December

söndag 25 oktober 2015

Mörknar tidigt nu

Det är lika abrubt varje år att ställa tillbaka klockan och det blir så mörkt tidigt. Klockan är nu 5 och det är inte mycket ljus kvar.

Men dagen har varit fantastisk men jag har inte njutit av den.

Min helg har varit sådär. Så attans trött och det känns inte som jag gjort annat än ligga i sängen men det har jag ju men inte så mycket som jag hade önskat.

Inga skogspromenader för att hitta lite trattisar eller på annat sätt njuta av hösten.

Det blev ju en sen fredag för jag hämtade sonen som slutade 00:30 och vi var hemma sen ca 30 minuter senare och en kvart senare låg jag till sängs.

Sov som en stock hela natten och ända fram till 11-tiden. Lite frukost och så en dusch och göra mig klar för dagen. Dottern började jobba 2 men vi skulle iväg på systemet åt sonen innan för han skulle ev iväg på fest - men det blev inget - han tror han tog fel på helg :)

Sen åkte jag och lämnade dottern, köpte lite mjölk bl a och när jag kom hem så lämnade jag varorna och tog vovven med mig ut på en promenad. Skönt väder men jag kände inte så mycket av det för det var bara jobbigt.

Hem och lite kaffe ihop med sonen så gick jag och la mig i sängen - tänkte att jag skulle läsa lite men det gick inte så bra - jag somnade och sov i nästan 3 timmar.

Då var det bara att kliva upp och göra middag och sen hamnade jag i sängen igen. Men den här gången såg jag på play och Downton Abbey  - tur att jag fick det gjort för efter att avsnitt 2 började kunde man inte se det tidigare - konstigt för svt brukar ha lång tid där man kan se program.

Sen blev det att hämta hem dottern och så fick jag sen tittat på avsnitt 2 av Downton. Och sen blev det sängen och sov gott hela natten och så skönt att få sova en extra timme när dottern började 7 i morse.

Så iväg med henne, en kort runda med vovven och så hem och dricka varmt te - halsen gjorde ont. Köpte Lapsang igår - ett rökt te som jag tycker är gott. Hittade en butik igår där dottern jobbar - ett konditori som jag aldrig besök och dom sålde lösviktste.

Sen kröp jag ner i sängen igen och sov 4 timmar till.

Då blev det kaffe för att försöka få bort huvudvärken - har haft mycket av huvudvärk den sista veckan och jag har feberkänsla och influensavärk i kroppen - förkyld? kanske eftersom halsen också känns men det kan också vara ME - det är ju ett gissel att aldrig riktigt veta.

Åkte och hämtade dottern och så fick vi åka på ica idag också - jag behövde lite kryddor till chilin som nu står i ugnen och gottar sig  och ska så göra i flera timmar till - den ska bli riktigt mör och sönderkokt.

Men idag har vi ätit kyckling i curry och cocosmjölk med ris och medan jag gjorde maten löste vi melodikrysset jag och dottern.

Nu har jag städat undan i köket och har betalat en beställning som jag gjort - nya stickor och kablar till detta - fyrkantiga blev det - behöver det och långa kablar till rundstickorna när jag ska sticka min filt så småningom.

Har tittat på den tröjan jag håller på med och det stämmer inte nu när jag ska plocka upp maskor runt halsen så jag får kolla igen om jag gjort fel någonstans och så få repa upp och göra om.

Men jag har börjat på min tröja och det kommer bli bra.

Ska snart ställa mig i en varm dusch och så är det yoga. Kom ju inte iväg i onsdags och hade det inte varit för dottern hade jag nog ställt in idag också - men jag ska ta det lugnt och vara försiktig i mina rörelser, vila mycket så blir det nog bra - kanske.

Det är fortfarande inte så kallt men idag har det blåst rejält, fick upp en termometer så nu kan jag se temperaturen ute. Har haft digitala med batterier men jag tycker dom strular och nu blev det en gammeldags.

Jo jag fick färdigt pannbandet och pulsvärmarna i fredags också - allt medan idol var på tv.

Nu en kvart efter jag började skriva är det nästan helt mörkt - Jag ser lite ljust på himlen men trädgården ser jag inte ut i.

Så nu har vi vintertid och jag vet inte om det är bättre än sommartid. Det är ju gott att ha den där extra timmen med sömn men efter sommaren så har man ju vant sig med sommartid så varför man egentligen ska hålla på att byta är ju kanske någon man kan diskutera.

Må Gott

2 kommentarer:

 1. Usch va jobbigt det måste vara att vara så trött hela tiden.
  Jag tycker det med att ändra tiden är totalt onödigt. Det krånglar ju bara till det... Kommer ihåg när ungarna var små, och kom i otakt när tiden ändrades.
  Så för min del kan vi gärna sluta med det. 😊
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt stressad just nu. Glömde vist att skriva till dej att när jag låste min blogg så slutar den att uppdateras hos dej. Jag har skrivit ett inlägg idag om varför det är kaos här just nu. Kram <3

  SvaraRadera