December

December

fredag 11 september 2015

Arbetsveckan snart slut

Bildresultat för finally friday

Det är fredag och jag kommer få vara mammataxi och hämta sonen ikväll. Kollegan skulle vara ledig.

Och imorgon ska dottern köras som börjar 07:15 och första bussen går 07:42.

Trots att jag nu fått köra och borde vänja mig vid tanken så gör det mig förbaskad varje gång att man från västtrafik inte kan förbättra sina turer så att människor kan åka.

Men men, jag behövde inte hämta någon igår!

På lördag ska jag på hundträff och det är på eftermiddagen så jag kan få vila en stund efter att ha kört dottern.

Det ska bli så himla kul att åka på detta. Förra året var väldigt lyckat. Nu är vi inte på samma ställe men kommer nog bli riktigt bra ändå. Hoppas många kommer och hoppas att Vovvens syster och till och med mamma kanske kommer - det vore väldigt kul att få träffa på mamman.

På skrivbordet idag ligger en påse med muffins till oss alla - synd för dom som inte är här - för jag sitter själv. Och det kommer jag göra på fredagar framöver.

Han som är ute på och ska vara vår vaktmästare eller vad det ska kallas är inte heller här - jo han var här och vände. Kompar ut sa han.

Jag får baske mig rysningar av den karln. Och igår fick jag höra lite skvaller som späder på mina känslor.

Han har en hund - en schäfer och jag pratade med en kvinna som jag möter ibland och nu har fått ta bort sin lilla vovve - en liten trasselsudd som blev gammal och krasslig. Och hon berättade att en annan schäfer som sprungit bakom ett staket och som man bara väntar på ska hoppa över när man går förbi nu är i hundhimlen - den fick tumörer och blev dålig. Synd för hunden var inte så jättegammal men var hos helt fel ägare. Ett äldre par som inte orkar hålla en riktigt stor schäfer även om den verkade snäll så blev man ändå orolig - så nu kan jag ta upp en härlig väg att gå på mina promenader igen.

Nu till min kollega. Han har ju också en schäfer och går stora lovar förbi om man kommer eller vänder för hans hund är riktigt galen. Hans sambo kan inte gå ut med den och kvinnan berättade att den gjorde alltid utfall mot hennes hund om dom möttes.

Bildresultat för bad dog owner

Och en gång när dom gått förbi så såg hon hur han sparkade till sin hund när dom mött henne och han gjort utfall. Hon sa då till och fick sig en rejäl utskällning. För karln var långt ifrån nykter och då törs han vara kaxig.

Och jag känner så igen tecknen och även min andra kollega nämnde hans problem bara så sent som förra veckan. Jag har sagt det till honom förr att han har tecknen.

Men något som jag blir arg på är hundägare som tror att man kan fostra en hund genom att slå och hota den. Det blir ingen lydig och glad och bra hund - det blir en rädd, orolig och farlig hund.

Och jag såg en tjej idag som har 2 hundar och har nog flyttat någonstans i min närhet för jag ser henne nästan varje dag och hon har 2 medelstora lurviga saker. Och hon skäller och har sig på dom också.

Visst finns det tillfällen som man måste höja rösten - det får jag göra även till min men man får väl välja sina tillfällen. Att skälla på en hund som vill nosa på en promenad tycker jag är dåligt. Dom går i kort koppel som är sammankopplade så hon har ett långt som går till dessa två tillsammans och dom har inte en chans att få nosa och "läsa tidningen" som man kan kalla att hundar gör. Min luktade inget från början men det förstår jag nu var ett osäkerhetstecken. Nu luktar och nosar han med glädje på både den ena tuvan och den andra och är sen nöjd när han kommer hem men att gå en lång promenad utan att få chansen - nä - stackars hundar.

Igår då när jag var ute och gick och träffade på kvinnan som haft hund stod det också massa annat folk i en klunga både barn och vuxna - flera hundar så vi stannade också. Då hade en hund kommit rusande och jagat ett litet rådjur och bitit i haserna så det var blod som rann och hunden var helt blodig och kvinnan som jag är lite bekant med hade fått hunden att släppa och beordrat hem den. Hon trodde hon visste vilken hund och var den bodde. Och det stackars lilla rådjuret var chockat och en annan kvinna ringde polisen för att få ut en jägare om det nu var allvarligt skadad. Det fanns gott om blodspår att följa.

Får väl se om jag kan få höra något om det. Om inte förr så när det blir första måndagen nästa månad för då är hennes pappa här och har ihop med ett annat gäng gubbar en träff och jag brukar prata med honom också då.

Det hade varit otäckt att se och det hade också varit barn i närheten men dom hade nog inte sett själva händelsen. Folk hade bakom sina fönster (lägenheter) hört ljudet av det hela och jag hade ju gått med lurar så jag hade inte hört något. Hoppas jägaren fick fatt på djuret så att det inte ligger skadat.

Bildresultat för dinner

När jag kom hem var maten i ugn.

Jag fick en fråga om hur jag lyckas få mina barn att hjälpa till.

Med hot, mutor och att välja mellan två onda ting - - nej så allvarligt är det inte.

Men dom är idag 25 och snart 23 år gamla mina barn och det gör ju det hela lite lättare även om det ibland blir att man får tjata lite.

Eller tala om att detta ska nu göras.

Igår frågade jag dottern - för vi hade varit och handlat lite direkt efter jobbet. Hon hade då redan gjort köttfärssås om hon ville fortsätta göra maten eller om hon ville gå ut med hunden för hon var lite knotig på båda.

Hon valde det minst onda tyckte hon men var lite sur när jag kom hem för det hade strulat och hon var hungrig mm.

Hon valde att fortsätta med maten och köttfärssåsen var gjord så hon behövde skala potatis och skära den i skivor för att varva med köttfärssåsen till en potatislasagne. Sen fick hon göra sallad också.

Innan jag gick idag sa jag till sonen att plocka ur diskmaskinen.

Många gånger så får jag säga att detta behöver göras för dom missar det annars. Ofta är det att plocka ur och i diskmaskinen eller att hänga tvätt.

Båda två tycker det är rätt kul att laga mat.

Men sen har jag ju sen skilsmässan för mer än 10 år sen pumpat i dom att dom måste hjälpa till och ännu mer när jag sen blev sjuk. Och tror nog att dom längst inne uppskattar att dom idag kan laga mat, tvätta och sånt. Sen finns det saker kvar att lära - stryka bla.

Igår medan maten stod i ugn för att bli klar så gjorde jag en middag till. Hade köpt grytbitar och gjorde iordning en sorts chiligryta men hade inte allt som man skulle ha men tog det som fanns och så fick grytan sen stå i ugnen i flera timmar och gotta sig. Stängde av ugnen när jag gick och la mig, satt en lapp på spegeln i badrummet till sonen om att han skulle ställa ut den.

Har en oval emaljerad svart gryta och det är perfekt att använda den i ugnen istället för på spisen. Sonen tog med sig av grytan till jobbet idag med ris och den såg bra ut och så åt han köttfärs/potatislasagnen till lunch och sen blir det några lådor i frysen.

Bildresultat för cliffhanger meme

Sen klockan 21 var det tv-soffan. Då hade jag plockat med lite tvätt och så gjort fika lagom tills det började - Broadchurch! - vilken cliffhanger. En hel vecka till nästa avsnitt. Man skulle tala om hur man efter många timmar beslutat sig för att döma. Skyldig eller inte skyldig och precis när dom ska avslöja så slutar det!

Vet inte om det är mer än ett avsnitt kvar eller om det är fler.

Nu börjar det mulna på och mer och lite mer grå moln ser jag på himlen. Tur att jag redan varit ute på en go runda innan jobbet.

Sov länge idag också. Är så otroligt seg och det känns som om jag skulle kunna sova ett helt dygn på raken om jag fick. Gillar inte alls denna känsla. Klev inte upp förrän 11, in i duschen och på med kläder och ut - kanske lite omvänd ordning men jag kände att kroppen behövde värmen.

Bildresultat för voltaren skämt

Igår fick jag smörja in mig med voltarensalva. Från axeln och upp mot håret i nacken - följde en sena/nerv som gör ont, det känns som om det skulle kunna bli nackspärr av det ibland - ska ta upp det med sjukgymnasten på måndag. Det är på samma sida som jag får nålarna.

Sen är jag öm i händerna - det känns som om dom är svullna när jag knyter dom men det syns inget. Som är så vanligt - det syns ingenting men det känns ju ändå.

När jag kommer hem idag så är det bara djuren som möter mig. Katten är inne mycket. Han gillar inte att dom håller på att spränger vid ett bygge i närheten. Det där pipande innan smällen och sen piper det igen, då kommer han nästan krypande.

Maten är bara att värma och sen ska jag sätta på en tvätt och så ska vovven ut och sen ska jag.................. vila innan jag hämtar hem dottern och sen lite mer vila innan jag hämtar hem sonen.

Det är min fredag det!

Må Gott

Bildresultat för weekend

1 kommentar:

  1. Va skönt att dom inte är helt omöjliga på att hjälpa till. Det har dom ju nytta av när dom flyttar hemifrån.
    Ha en bra helg!
    Kram

    SvaraRadera