December

December

torsdag 10 september 2015

Earl Grey

blossa glögg 2015

Väldigt otippad smak - kan vara gott - kan vara riktigt äckligt.

Har köpt varje årgång av nyfikenhet och det har varit många som varit rena bedrövelsen och jag har hällt ut den i vasken till sist. Men jag köpte aldrig 2014 - Lavendel för den smaken kände jag att jag inte ville ha i min mun.

Men andra har varit riktigt goda och det är synd att man inte kunnat köpa den smaken igen.

Flaskan är ju riktigt snygg också så det blir nog köpt detta i år men just nu känns det långt bort med glögg.

Recension:

Blossa 15 är smaksatt med Earl Grey. Glöggen är oerhört frisk med en tydlig smak av te och citron. Balansen mellan glögg och te är förvånansvärt bra, den är varken för söt eller för besk utan har en torr och lite syrlig smak.
Ja, Blossa Earl Grey kommer att vara ett uppiggande inslag under mörka december och det här är en riktigt bra smaksättning.
Bäst passar glöggen till nybakta scones, stark ost och fikonmarmelad. En klassisk afternoon glögg helt enkelt.
Betyg: 4 av 5
Just nu känns det långt bort med vinter, rusk och glögg för det är en fin dag med smak av sommar. Är både utan strumpor och barbent.

Men jag har inte utnyttjat dagen alls. Blev väckt kvar i 12 av dottern som tur var.  Men jag kom inte i säng förrän vid 2. Sonen fick jag åka och hämta och dom slutade inte förrän 00:30 igår. Så det var segt och det blev 10 timmar med sömn i natt.

Vaknade till vid 8 jag var liksom medveten i sömnen om att jag nyss tittat och att klockan inte kunde vara så mycket eftersom jag nyss tittat men jag somnade om rejält.

Och med tanke på glöggen ovan och att man ska servera den till scones - jag bakade scones igår kväll när vi kom hem från yogan. Låg där på golvet och blev sugen på just scones och så fick det bli.

Så vi kunde ta en fika ihop jag och dottern vid 9 då det var klart. Sen la jag mig och tittade på play-program. Det om sekter och sen om domstolstvister och halva Retro innan det blev läge att åka iväg.

Ett som är bra var att jag fick tankat på den billigaste macken jag vet runt om i denna stad - en INGO på vägen ut till Volvo som ligger under priset som är hemma.

Sitter själv på jobbet och kommer vara själv på kontoret rätt ofta nu känns det som, på både gott och ont. Trist ibland men också skönt.

Igår när jag kom hem efter jobbet vid halv 4 tog jag och bytte om och tog med mig vovven ut på en långpromenad - det var så härligt väder och dottern fick då i uppdrag att fixa maten så när vi kom tillbaka efter ca 45 minuter så stod den på bordet.

En dusch och lite vila så var det sen dags för yoga men det gick inte så bra igår. Var svag i armarna och axlarna och kände mig splittrad - sconestankar :D

Men det var skönt ändå för det var mycket sträckningar i ryggen och dom gör gott.

Idag har jag fått beställa en katalysator till min bil, den börjar låta bedrövligt så det är nog på sista varvet för att den ska hålla ihop.

Jag har hittat ett ställe som säljer en sån till min bil för under 2000:- och ska jag beställa på toyota så får jag ge 12845 kronor men får 20% rabatt eftersom bilen är över 8 år och om jag gör det på toyotaverkstan - och så skulle det tillkomma packningar, fjädrar och skruvar - tillåt mig skratta högt.

Fattar inte hur man kan ta så otroligt mycket när andra ställen tar 11000 mindre för samma produkt - ja den är ju inte toyotatillverkad. Men köper någon verkligen deras egna när dom behöver bytas?

Bilen kanske inte ens är värd denna summa!

- Jo efter katalysatorbytet kanske!

Bilar är ett dyrt elände men en nödvändighet för att mitt liv ska fungera.

Och nu ska jag iväg - köra sonen som fastnat på toan och missar tåget. Han sov ju också länge då jag inte väckte honom och hinner inte heller riktigt med att få igång sig.

Ja ja, sen hoppas jag på en god kopp kaffe när jag kommer tillbaka - har inte druckit någon ännu.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Kanske skulle köpa årets glögg. Men absolut inte för innehållets skull, det är nog aldelles för sött för mej. Men flaskan skulle passa bra i mitt vardagsrum. 😊
    Jag har nog frågat förut, men minnet du vet...
    Protesterar aldrig ungarna när du tex bad dottern fixa mat medan du var ute med vovven?? Det måste vara hur skönt som helst. 😊
    Kram

    SvaraRadera