December

December

fredag 3 juli 2015

Sista självande timmarnaIdag fick fläkten följa med till köksbordet. Annars står den vid sängen och idag har den fått stå på hela natten. Fy attan så varmt det är.

Min vovve tycker också det är varmt så igår tog dottern fram poolen vi köpte förra året till honom och då var han inte så där jättebegeistrad men han har fattat att det är skönt så efter en kort promenad då han fick gå mest på gräs och sen gick vi i skugga så tog han sig ett tassbad och lite lek blev det också.Katten går och pustar han med men har ställen i skogen där han ligger. Det märks på hur skitigt han blir i pälsen men det måste han ju också få bli. Allt för att hitta svalka.

Termometern går till 30 grader, kanske tom lite över. Men idag ser jag små små slöjmoln och grannen pratade om åska så vi får väl se vad det blir av detta.

En sak är i alla fall säker att i solen kan man inte vara utan det är skugga som gäller men det blåser också lite idag men min trädgård ligger som i en skyddad håla så vinden måste komma från rätt håll om jag ska känna någon bris.

Men det är ändå skönt och man blir på lite bättre humör i alla fall.

Natten igår var ju magisk och fullmånen lyste och det var 19 grader hemma men i stan var det över 20 och det är väl för att all asfalt drar till sig värmen.Hämtade sonen ute på hans jobb och hade man inte varit trött och i behov av att sova skulle man ha tagit sig en långpromenad på natten.

När jag åkte iväg såg jag ett äldre par i centrum vara ute och gå. Dom passade på medan det går att vara ute och på dotterns jobb har man fått lappar om att ha extra koll på dom äldre i värmen.

Ja alla lider i den och det är Partille Cup och världs ungdomsspelen på Ullevi och det är synd om alla barn som ska ha kul och det har dom nog ändå men hoppas som får i sig så mycket vätska som det bara går. När mina barn var med i Partille Cup så var vi också med en sån här varm vecka och då fick som äta chips för att få i sig salt. Annars är det ju inget men vill att dom ska stoppa i sig medan spel pågår.

Värt att tänka på:Vet ju att man inte kan gå barfota själv så det känns nog i tassarna på djur också. Sen är det tyvärr fortfarande folk som lämnar sina hundar i bilen - fattar inte!!! Men även barn! Fattar absolut inte detta!

Den här bilden säger också väldigt mycket om hur vi är - vi svenskar :DOch det är sista självande timmarna på jobbet. Gjorde klart en massa på jobbet igår och det blev även någon timme extra så jag blev klar. Bättre att ta det igår än att göra det idag för då kan jag avsluta tidigare och gå hem tidigare också.

Är helt själv i huset idag så det är lugn och skönt.

Matlusten är ju dålig, fick knappt i mig en macka idag och igår blev det 2 varma korvar hemma i bröd mer mäktade man inte med.

Det är läge för färskpotatis, sill och gräddfillsås idag kanske. Passar bra varma dagar med salt mat.

Dottern har en ledig dag och kanske ska hon iväg. Sonen jobbar och idag ska tågen gå som dom ska så han kan ta sig till jobbet.

Igår fick jag göra en brandkårsutryckning och köra honom till stan då det var fel på spåren, med långa förseningar som följd och inga ersättningsbussar. Det är baske mig inte klokt. Dom tror att man inte jobbar om man inte står på stationen klockan 7-8 på morgonen och hem 16-17 för då sätter man in mer av ersättningsbussar så det är tur att jag kan bara sticka iväg och hjälpa honom.

Läste om klädkod på jobbet när det är så här varmt och visst kan jag hålla med om till viss del att har man med folk att göra så kan man ju inte sitta i ett solkigt linne och fula shorts men det finns ju fina linnen och snygga shorts även för män. Själv sitter jag idag i lösa härligt mönstrade haremsbyxor och ett linne med smala axelband till detta. Men jag kan ju också sitta i joggingkläder om jag vill så jag är priviligerad även på den fronten. Ibland känner man ju inte för att ta på sig klänning eller kjol som jag oftast går i. Och idag i värmen är harmensbyxorna svala och goa.

Nu är kaffet slut, mailen som kommit är utskrivna och besvarade och jag ska logga in på banken och betala fakturor. Göra en sammanställning av tävlingsavgifter och sen är det inget mer, jo lägga in autosvar på mailen att jag är borta i hela 5 - FEM! veckor.

Men jag kommer inte vara borta härifrån utan det blir nog nästan daglig uppdatering ändå.

Må Gott2 kommentarer:

 1. Hurrrraaaaa!!! Äntligen semester! Nu kan du ta det lugnt och njuta, hela 5 veckor är ju underbart :-) Här går fläktarna också, jag har 2 st, har en i köket och en i vardagsrummet. Har sovit gott inatt med balkongdörren öppen, det blev inte så varmt inne. Idag tänker jag inte öppna förrän till kvällen. Kramis! ♥

  SvaraRadera
 2. Ja än är inte den siste idioten född!!!
  lämna hundar i bil... ja herre.. Det är ju olidligt.. såg du klippet av hunden en boxer som lämnats utanför ikea.. som sen dog av inre blödning.. fan hade jag kommit åt de ägarna så hade jag fått fängelse nu.. utan att passerat gå!! :-D

  men idag så regnar det o är grått & jag fick ha min tunna vaderade jacka på morgonpromenaden... det är tvära kast...
  Vad sägs om LAGOM väder till oss Svenskar ;-)

  Hoppas du har en bra semester :-)
  Kram

  SvaraRadera