December

December

fredag 10 juli 2015

Första veckan avklarad

Då går första semesterveckan mot sitt slut och jag har inte gjort så mycket.

Bildresultat för fibro tired

Igår sov jag länge och så la jag mig på sen eftermiddag och somnade igen. Är helt slut och behöver sömnen så för min del så är jag nöjd med vädret. Regn och höstliknande. För mig känns det inte lika tillåtet att vara inomhus och vila om det är gott väder.

Men jag har gjort lite nytta också. Sedvanliga tvätten och så har jag strukit kläder och städat ur min underklädeslåda och nu blev xxx antal gamla trosor och bh'ar slängda - såna som jag sparat i fall att.

Sen är jag fly förbannad - västtrafik har inte levererat sin produkt som man skulle vilja önska. Flera dagar så är all tågtrafik ställts in och gissa vem som då får fixa att sonen kommer till jobbet - jo mammataxin. Och detta fick jag göra i förrgår också. Så det man får göra varje dag är att kolla hur statusen ser ut men dom har varit duktiga att i både radio och annat tala om hur eländigt det är.

Bildresultat för pissed off woman funny

Men ikväll är det sonens sista pass sen har han semester i 4 veckor och han är lite sliten. Inte van att jobba så som han har gjort. Övertid varje kväll och även 2 helger i rad. Även här har man i media kunnat läsa om detta och de gamla garvade gardet är allt annat än nöjd för fritid - vad är det?

Idag skiner i alla fall solen så jag ska vara skogsklädd för att efter att ha kört sonen åka till skogen och se om jag kan hitta mig lite middag i form av små gula godingar.

Fick hämtat ut paket från posten häromdagen. Hade beställt kylmattor - en till vovven och en till katten men just nu behövs dom ju inte men nu är vi alla fall garderade mot ev värmebölja igen.

Hämtade också ut paket från Indiska - igen :D dottern köpte en kofta och jag kollade också och hittade lite på rean. Min garderob just nu går i mycket beige men det passar ju bra till min andra färg - svart. Men så har jag någon färgklick av rött och blått samt grönt.

Sonen tror han kan komma från jobbet vid halv 1 idag om allt går som det ska. "linorna" som det kallas ska tömmas och enligt vad man hört så blir hans lina påfylld sista gången vid halv 12.

Men egentligen så kanske det inte gör så mycket om det blir lite senare så kan jag jämka ihop dotterns utekväll. Hon och tjejkompisarna ska ut till Hönö i em/kväll för att äta och sen titta på Björn Rosenström.

Björn Rosenström live

Och imorgon kanske jag ska in och träffa brorsonen och hans pappa - min bror som varit nere sen i söndags men där mamma bor. Hon är på sjukhus och han är där och håller koll på läget, städat och vattnat och haft det allmänt bra i sin ensamhet. Lite småsemester där också då det inte är så allvarligt som det först befarades. Hjärtat har strulat men det ska väl ha blivit fixat nu.

Sen ska han åka hem när hans son ska åka till Sthlm för att möte upp gamla kompisar där och åka vidare till cypern och han åker hemåt.

Och stugan vi alla ska vara i är inte så där jättestor och nu har jag fått tag i kusinens husvagn som några av oss kan sova i. Inga katter eller hundar däri då kusines dotter är allergisk mot katt men killarna kan det nog bli som får husera där.

Om solen nu håller i sig och det torkar upp blir det nog också gräsklippning i helgen för att sen också klippa en gång till nästa helg. Vi åker ju iväg nästa söndag. Jösses va tiden går fort även på semestern :D

Igår sov jag ju och fick ställa klockan för att hämta hem dottern. Och så hann jag in på affären och köpa dijonsenap och sen efter att vi suttit och fikat lite gjorde jag cole slaw. Ungdomarna mina tycker det är så gott och vi hade det häromdagen också då dottern gjorde middag och också då mycket vitkål kvar. I ugnen står två köttbitar som jag köpte färdigmarinerade för ett tag sist - packeterade ungefär som lax i portion men av fläskkött. Sonen ska ju ha lunch med sig och vi har ätit upp massa rester hela veckan. När vi grillade i söndags så grillade vi både kotletter och flankstek och den senare skar jag upp i bitar och hade i wok med nudlar som jag och dottern har ätit. Och matlådorna i frysen har börjat ta slut så min sista semestervecka sen i augusti blir en matlagningsvecka och fylla frysen med färdiga rätter igen.

Bildresultat för lycka och harmoni

Nu är tekoppen tom och jag ska fylla på med kaffe. Reflekterar över livet i allmänhet och mitt i synnerhet. Kroppen är inte med mig som jag vill. värken är mer påtaglig och mer överallt än vad den brukar och mitt ena finger som jag sökte och testade för reumatism visade sig inte vara ens nära något sånt så varför det inte ger sig kan man ju fråga sig.

Axlarna är ju också en historia för sig och jag har ju också varit helt slut men ändå är jag lycklig. Kan komma på mig själv att jag har skrattat mer än vanligt och att jag ofta har ett leende på läpparna så jag kan faktiskt bli förvånad själv.

Men jag har väl fått en fas och harmoni i kroppen i övrigt som gör detta.

Och eftersom jag varit så djupt ner på botten som man kan så är jag tacksam över att kunna känna så här även om livet inte är helt 100.

Må Gott

Bildresultat för lycka och harmoni

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar