December

December

måndag 13 juli 2015

Får man ta hunden med sig in i................

När det var som varmast för någon vecka sen var det ju massa om att inte lämna hunden i bilen, vilket borde vara självklart men det är det ju inte. Har varit på hundutställning där man fått ropa ut i högtalarna att det är hundar i varma bilar - så hundmänniskan i sig är inte alltid den kloka eller mån om sitt djur.

Sen ska jag också erkänna att jag lämnat hunden i bilen i 10 minuter för att springa in snabbt på ica men försöker då alltid hitta en skuggig plats och hittar jag ingen så åker jag till nästa butik.

I lördags åkte jag och båda ungdomarna till brorsonens nya boende, en del i en för övrigt tom villa ute vid Kungsten. Lugnt och fint villakvarter.

Där mötte vi upp även min bror som nu kommit till honom och vi satt i solen och tog en fika. Jättetrevligt och kul att hela min familj kunde vara med - förutom djuren.

Och så åkte vi sen in till stan och parkerade vid kommersens stora parkering och gick mot långgatorna. Tittade in vid olika restauranger men vi gick vidare till ett ställe som sonen och hans kompisar ofta har varit på och ätit lunch.

The beefeather inn.

En härligt mysig engelsk pubmiljö och där fick man ta med sig hunden in om man ville. Det låg nämligen en stor hund under bordet bredvid oss så jag frågade och ägaren var otroligt trevlig, pratsam och serviceminded och sa att dom var så välkomna men för hundens skull kanske det inte var läge på den mest stökiga tiden på ex fredagskvällen men vi var där vid 7 så det var då inga problem.

Så vill ni hundägare som läser äta och dricka gott så kan jag varmt rekommendera detta ställe men även för er andra som inte har hund men ändå vill hitta ett mysigt ställe.

Det var en atmosfär som var gemytlig och jag har aldrig varit i England men kan tänka mig att det är lite av den stämningen som är på deras lokala pubar. Det kom folk som man förstod bara slank in för dom bor där i närheten och tog en öl - dom hade massor av olika ölsorter och jag som körde bil fick en drivers något - som också var en god öl och inte något blask. Gott grillat kött med tillbehör.

Så detta ställe kommer vi besöka fler gånger absolut.

På fredagskvällen gick jag och la mig för att vila och sova - tänkte jag men så började jag titta på our girl på svt play efter rekommendation av en fd granne. 4 avsnitt hade gått och jag såg alla så någon sömn blev det inte.

Sonen som inte riktig visste när han skulle sluta hörde av sig och sa att dom skulle börja tömma linan vid halv 1 så jag hade ställt klockan på 00:00 men jag var ju vaken så när han hörde av sig nästa gång så for jag iväg och han slutade strax efter 1 och vi möttes upp vid en bensinmack i närheten som han gick mot.

Och när vi kom hem då ringde dottern!

Hon och tjejkompisarna var på Björn Rosenström ute på Hönö och dom hade missat färjan som var den sista för att komma med bussen så då blev frågan - mamma........... kan du hämta oss.

Varför missade dom den - jo Björn Rosenström själv hade fastnat på en flygplats i Prag och var själv försenad och dom hade ju åkt dit för att se honom och sen förstår ni själva resten.

Så jag var mest bara in i hemmet och vände.

Och klockan 3 på natten stod jag där ute vid varholmen och väntade in färjan och jag kände mig ändå pigg och inte alls så som jag trodde.

Och måste säga att det var en vacker känsla att titta ut mot havet och se att solen snart skulle visa sig.



Resan dit och hem tog ca 40 minuter - ingen trafik att tala om även om jag mötte lite bilar. Och sen så tog det en stund innan jag varvade ner så vid halv 5 somnade jag och sen sov jag till strax efter 12 på lördagen. Vaknade av att dottern gick in i duschen.

Det är ju tur att vi alla är kvällsmänniskor för det är jag också egentligen. Även djuren :D

Och medan mina ungdomar gjorde sig klara gick jag och vovven ut på promenad.

Det blev sen lördag även om jag och dottern åkte hem vid 9 på kvällen - sonen stannade för att träffa kompisar och min bror och hans son gjorde sig själva en stund på stan. Men vi blev sittande vid köksbordet efter att jag varit ute med vovven och så löste vi melodikrysset, jag tog min semesterdrink som jag väntat på - campari med mycket is och juice och så kom vi i säng vid 11.

Sonen sov över i stan och jag och dottern sov ut och tog det sen lugnt och gick en längre runda igenom en kohage med nyfikna kossor som vovven fick skälla lite på. En jättesöt liten kalv så vi men vi tordes inte stanna och klappa. Kor är lite stora när man kommer i närheten och dom följde efter oss en bit men vi gick kanske lite för snabbt för deras del så till sist stannade dom. Och får brukar också vara i hagarna men dessa såg vi inte alls till.

Helt genomsvettig så blev det dusch när jag kom hem, vi fikade lite och så blev det till sist dags för middag och när jag öppnade dörren till skafferiet så flög det en massa saker där inne..........

Oh No!!! Inte igen så ut med allt. Och jag fattade inte hur dessa mott kan komma tillbaka det var ju inte länge sen jag städade ut sist. Men jag har nog hittat - och slängt källan. En burk som inte var så tät som jag trodde - en glasburk som det varit nescafe i en gång och nu var fylld med pumpakärnor. Där i kryllade det av vita larver och nu är allt i soprummet. Yack.

Och det blev en del annat slängt och alla förpackningar öppnades som stod oöppnat. Fick slängt lasagneplattor - mitt i plattorna fanns 1 larv. Men så hittade jag även larver i och på andra påsar så det åkte också i soporna.

Jag hade lagt saker i fd platsburkar som man har glass i och om man vänder på dom är det små fack under vid locket och där i bodde det också larver.

Men nu hoppas jag att jag fått iväg allt. Jag dammsugade ur skåpet, tog ut alla hyllor och skurade med klorin.

I skåpet har jag också plastburkar och bunkar och alla dessa är också diskade. Och jag ska ringa anticimex idag för att kolla om dom kan skicka mig fångar till mott som det finns och om det ingår i så fall i min hyra eller så. Annars så köper jag själv dessa genom anticimex.

Men jag är glad att jag såg detta nu och inte efter semestern för då hade ännu fler hunnit bli flygfän från larver.

Mammataxin har ledigt från de långa nattköringarna men dottern jobbade tidigt idag och henne har jag kört men det känns inte som det räknas riktigt nu efter sonens köringar så jag sitter i ett tyst kök och har druckit te efter att hunden fick en runda, tvättmaskinen är igång och jag försöker tänka ut vad vi ska ha till middag.

Nästa vecka samma tid är vi på semester i jämtland och hoppas då jag kan få vakna upp till sol för idag regnar det här.

Att åka så många mil är tråkigt utan bra musik tycker mina två kära och bok är väl inte så mycket att lyssna på heller för deras del och jag har i denna bil inte uttag för mp3 som jag hade i min förra på stereon men så finns det nu en käck sak man sätter i cigarettuttaget och jag som ändå räknar mig till rätt teknisk kan inte riktigt fatta hur det fungerar men det gör det i alla fall.

Man sätter denna pryl i cigarettuttaget och sen kopplar man in sin mobil eller en mp3 spelare och så får man ljudet i bilens högtalare. På nått sätt så sänder den via radion och man letar upp prylens frekvens som man letar en radiokanal. Helt magiskt och det funkar både på mina böcker och på musik.

Men så har jag inte spotify i mobilen utan bara hemma på datorn och detta blir ju inte bra. Man kan ju lyssna via mobilen men inte offline och då drar det ju en massa surftid så nu ska spotify uppgraderas till att ingå i mobilen också - i alla fall under semester för när jag gick in för att kolla detta så får man ha premium fritt på prov i 30 dagar - perfekt!

Sen är det ju inte så dyrt egentligen - 99 kronor i månaden. Så vi ska väl alla 3 fixa oss ett provabonnemang under semesters och så får alla en chans att lyssna på sin lista.

Ett långt inlägg men jag bloggar ju inte varje dag under semestern för jag sitter inte framför datorn så mycket men nu fick det bli ett inlägg.

Det blir lite pyssel denna vecka i form av förberedelser inför semestern. Dottern jobbar idag och imorgon, är ledig ons, tors för att jobba fre och lördag. Och så åker vi på söndag nästa vecka.

Ur frysen plockar jag fram köttfärs idag - får bli biffar tror jag av detta.

Må Gott

2 kommentarer:

  1. Jag har Spotify premium och vi tre lyssnar ofta samtidigt på våra olika spellistor och det är perfekt! Funkar bra. Fattar inte hur jag överlevde utan Spotify innan det fanns :-) Skönt att mammataxin har semester nu :-) Trodde det skulle bli bättre väder idag men nu är det molnigt igen.... Vill ju ha sooool! Kram från mig här på andra sidan den stora skogen! ♥

    SvaraRadera
  2. Jag & maken var oxå på old beefeater in för ngr veckor sedan. Maten var kalas tycker jag :-) Jag åt fisk. & pubben jättemysig :-) Maken drack öl från 2 feta grisar :-D

    Kram

    SvaraRadera