December

December

lördag 28 mars 2015

Klarblå himmel och sol

Och inte ett moln så långt ögat kan nå.

Vilken dag detta kan bli om det nu får hålla sig men nu klockan 10 ska väl i alla fall vädret vara detsamma så det kommer bli en riktigt skön hundträff med promenad idag.

Har varit ute på en kort runda för dottern behövde köras till jobbet - nu jobbar hon inte samma helger som förra kollegan men kanske finns det fler från vårt område som ska jobba på nya avdelningen om inte så blir det mammataxi på helgen.

Men när jag sen gick och andades in den härliga morgonluften så kändes väldigt mycket ok att vara vaken så tidigt. Solen värmde, fåglar kvittrade och i övrigt var det tyst och jag fick en goe-känsla i kroppen.

Hade det ösregnat och så hade jag inte varit lika positiv.

Så nu har jag ätit frukost, lyssnar på ring så spelar vi, tittar på mina fåglar i trädgården som också förser sig med frukost.

Kaffe har jag nyss hällt upp i muggen och jag ska ta tag i diskbänken för att fördriva tiden.

Igår blev det köpe-pizza till middag. Jag tog en pizza med gorgonzola, mozarella, tomat och pesto. Kände inte för något annat men vi hade inte tid att laga mat för vi var inte hemma förrän strax efter 7. Men den var god.

Sen så blev det att sätta ihop en hylla som dottern köpte. Och nu hade man gjort om lite - på denna - vid montering. Inte en enda skruv förutom i botten eller något annat metallföremål.

Och det blev bra och hon blev nöjd och böckerna fick plats.

Sen köptes det nya badrumsmattor då den förra har efter x antal tvättar blivit lite hal för det som sitter i botten för att förhindra att den glider omkring har försvunnit. Det blev en grå som vi hade och en turkos att byta med.

Och så sänglinnen till oss alla med knappar i botten - förstår inte varför man inte har det på alla påslakan - så slipper man eländet med urkrypande täcken.

Och tidningsställ till skor så nu ska jag köpa rejäl dubbelhäftande tejp idag för att kunna sätta dom på insidan av garderobsdörren - får nog skruva också.

Det enda som blev en spontanhandling var en wokpanna för spisen. I övrigt så höll vi oss från mycket - inga värmeljus eller servetter.

Och handla på ikea en fredagseftermiddag är nog bland den bästa dagen om man inte vill ha för mycket kö och folk. Det var lugna timmar vi gick där sakta igenom hela butiken och jag mötte en förälder till barn i jobbet som var där och tvingat dit sin gubbe som muttrat - på en fredag men insåg också det kloka istället för en lördag då man trängs bra mycket mer bland folk.

Jösses tiden går fort och om en timme drygt ska jag iväg - så nu får jag stänga ner och säga

Må Gott och ha trevlig helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar