December

December

måndag 2 februari 2015

Besök i helgenStjärtmesar kom på besök i helgen - små söta fåglar i en grupp som försvann nästan lika fort som dom kom. Har aldrig sett dom tidigare och dottern sa att dom såg ut som Disneyfåglar.

2 av rådjuren kom också. Åt lite av äpplet och gurka jag hade lagt ut till koltrastarna så det är verkligen livat på landet känsla man får hemma trots att jag bor i ett bostadsområde.Är verkligen glad över att jag har min trädgård ut mot skogen/skogsbacken och trots att det bor folk så nära ändå får känslan av frihet.

Helgen har varit bra. Bilen står fortfarande men jag ska få starthjälp med den idag av exet - han har varit bortrest i helgen och då ska jag åka direkt ner till en bildelsaffär och köpa nytt batteri och där skulle dom också hjälpa mig med bytet. Service på hög nivå.

Dottern har verkligen blivit förkyld, hon snorar och är jättetäppt på samma gång, hostar och dricker te - hon som inte annars dricker te. Vi åt rester i fredags av kycklinggratängen och sen gick jag och la mig - trött som attan och småslumrade och fick vaknat till lagom till Shetland började.

Sen på lördag var dottern uppe tidigt. Gick och duschade, kokade te och hostade. Jag vaknade och vi va uppe vid 9 båda två och sen löste vi melodikrysset ihop för första gången på hur länge som helst.

Vi hade inte så mycket mjölk och jag fick med mig dottern ut på en promenad till närlivset som ligger ca 10 minuter bort så fick vi köpt mjölk och grädde. Och hemma sen gick hon och la sig. Jag duschde och höll mig sen i köket. Gjorde brownie och till middag blev det fiskgrytan.

Och så blev det vila för min del.

Men jag sa till dottern när vi satt i köket i lördags att jag kände mig lite mer fylld av energi - vilket är positivt. Men jag var mer fylld av värk istället. Inte lika kul men hon frågade vad jag föredrog och jag har nog mer ont och är piggare än tvärtom.

Tittade på mammas pojkar på tv på kvällen - började även titta på cockpit men den stängde jag av - den kändes mest trist tycker jag men mammas pojkar bjöd på skratt i alla fall.

Och så blev det söndag och igår tog jag en långpromenad till biblioteket. Vovven fick bära ljudböckerna i sin klövjeväska - och han verkar gillat detta. Han bar också plånbok och grädden i lördags. Synd att jag inte kan lämna honom utanför butiken i 5 minuter för då hade jag kunnat springa in och handla när vi är ute och går. Men han kan ju bära matsäck när vi är i skogen bl a.Men sen var jag trött - jätteseg och gick och la mig en stund för att sen kliva upp och göra middag men jag kände mig inte alls i form så det blev snabb middag. Felix potatiskroketter, fläskfilé som jag skar i tunna skivor, champinjoner och så gjorde sonen sallad. Hade tänkt att göra lite sås och annat men det mäktade jag inte med men det blev gott utan också.

Sen gick jag och la mig igen och somnade, vaknade till och gjorde mig klar för natten för att gå och lägga mig igen.

Och jag har sovit gott i natt, vaknade vid 6 och tänkte att jag inte skulle somna om men det gjorde jag och sov fram till halv 11.

Och nu är jag på jobbet. Ska snart äta lite lunch. Har fiskgrytan med mig och sen är det inte så mycket kvar av dagen till jobb.

I fredags så satt jag här i godan ro och skötte mitt. Kollegan var ledig och grannklubbens kollega gick och här satt jag och så rörde jag på mig och det tjöt i hela huset. Larmet gick. Grannklubbens kollega hade låst in mig och innan jag hittade nycklar till larmskåpet och kunde stänga av hade det gått x antal minuter som kändes hur långa som helst.

Grannkollegan är ny och idag bad han om ursäkt, han hade varit så disträ att han inte tänkt på att jag satt där jag satt när han gick och låste min dörr.

Och vad säger ni om nya ica-stig då - hypen är nu över och tja Loa är nog kanske bra i rollen, bättre än många andra som spekulerats om så det blir nog bra.

Smärta - ja kroppen har ju fått mer av smärtpiller i helgen än vad den brukar få och jag blir ständigt förundrad över att man får överraskningar då man får värk på ställen man inte haft det innan men det är ju lite av fibrons signatur - slår till utan förvarning och när man minst anar det.

Men jag har fått ont på stortån.  mellan leden och ner mot foten. Ingen har trampat på mig, jag har inte slagit i tån vad jag vet men det blir värre och värre och att komma till vårdcentralen och säga min tå gör ont känns lite löjligt för det syns inget. Men om jag rör på den så gör den ont och trycker jag på leden och ner mot foten är det också ömt.

Är det fibron som roar sig?

Får nog trösta mig med nya tulpaner när jag ska handla sen.

Må Gott
1 kommentar:

  1. Låter som giktkänningar. Det kan man kolla genom ett blodprov, man kollar urinsyran i blodet. Jag skall själv lämna sånt prov nu i veckan för jag har dragit ner på medicinen för det, halverat dosen och nu skall vi se vad det gjort för värdet. Jag har mer ont nu så jag tror att det blir att gå tillbaka till gamla dosen.
    Vad läskigt att larmet gick! Jag hade blivit helhispig :-) Gick larmet till vaktbolaget och de kom då? Nya ica-Stig blir nog bra tror jag, han passar till att vara en ica-Stig :-) Ha det så gott! Kramis! ♥

    SvaraRadera