December

December

lördag 29 november 2014

Ljusets tid



Sitter i mitt kök, har levande ljus tänt och ätit en julskinkemacka. På radion är det snart melodikrysset och det är ingen sol idag.

Igår åkte vi iväg efter jobbet för att titta i lampaffären och dottern köpte sig 2 fina röda pappersjulstjärnor till sitt rum. Hon har 2 fönster i hörn, Det blev riktigt fint.

Vi har pratat lite om att hon kanske inte är kvar här hemma nästa jul utan har ett eget hem att pynta. Och det känns bra i mamma hjärtat men också väldigt snyftigt att tänka på. Så tomt.

Jag har ju sagt tidigare att jag redan kommit över den där separationsgrejen då dom flyttade varannan vecka men nu har dom bott hos mig på heltid länge så det blir att börja om.

Köpte också en liten kopparstjärna till lilla köksfönstret och sen en liten batterislinga med metallbollar som jag har i en hängande lykta i hallen istället för levande ljus som man nästan aldrig tänder.

Och vi ska åka förbi där idag igen. Köpa en liten batterdriven slinga till att ha i en liknande lykta i badrummet och så behöver jag en sladd till en julstjärna som jag ska hänga upp. Haft en annan tidigare men nu behöver jag en ny.

Så det är klart för advent. 4 röda ljus står i givakt och väntar på att få tändas.

Det är trevligt med att det numera kommer så mycket enkla lösningar på ljusinredningar och i små slingor med batterier för man kan ha dom lite överallt.

Ska ta kort och visa er en annan dag.

Körde sonen till pendeln igår vid 8, gick en runda med vovven - då var det bitigt i kinderna men ändå rätt skönt. Gott var det att komma in och dricka varm mjölk. Och jag blev lycklig igår över att ha hittat sladden till min värmefilt. Så inatt jag inte frusit. Och jag har tidigt i morse också satt på värmen. Den stängs efter 3 timmar.

Jag har fått så ont i kroppen. Muskler, leder värker som attan. Så det är absolut inte min tid just nu - kroppsligt i alla fall.

Och trött - ja bortom all förnuft och känsla.

Sovit hyfsat gott och bra. Vaknade till snabbt när sonen kom hem i natt efter sitt jobb och sen vid halv 6 och låg vaken en stund.

Att man inte kan få sova en hel natt fram till i alla fall 8!

Och vid 9 vaknade jag igen. På med värmefilten över de onda partierna, låg en stund till och sen knorrade magen.

Det var ett tag sen jag löste krysset så det känns rätt skönt att sitta här i min ensamhet - ja ensam och ensam, katt på bordet och en vovve vid stolen - så man är ju långt ifrån ensam men dom är tysta och pratar inte med mig.

Såg sista av Skavlan igår - då Bryan Ferry sjöng från sin nya skiva - det var väl på tiden. Jag älskade hans Avalon men det var ju länge sen den kom - 80-talet och jag satte på den på Spotify medan jag somnade. Riktigt bra.



Och på dagens schema står! Ej i absolut ordning

Lampaffären
Pyssla klart med adventsupplocket
Köra dottern till jobbet
Gå ut med hunden
Inte gör nåt
Laga mat
Baka
Ica för att köpa mjölk - alltid denna mjölk som tar slut.

Känns övermäktigt samtidigt som det inte är så mycket egentligen så något kanske får vänta tills imorgon och då blir listan

Hämta dottern på jobbet
Gå ut med hunden
Inte gör nåt
Plocka undan i v-rummet
Bädda rent i sängen
Baka
Laga mat
Inte göra nåt

SÅ hur jag än vrider och vänder på det så har helgen för få timmar och jag har för höga ambitioner men jag kan inte få in något av detta någon annan dag.

Har i alla fall beslutat att jag nästa fredag på dagen ska vara ledig för att orka med julbordet på kvällen. För så eländig jag känner mig på kvällen och har gjort den sista tiden är detta ett av mina kloka beslut.

Hade jag varit frisk hade jag på dagen istället också varit på stor jullunch inne i stan som jag är bjuden till men det finns ju inte på kartan att gå på två tillställningar på en och samma dag.

Sen får jag ju ta hjälp av sonen vid bakningen - om han är hemma vill säga för en av hans kompisar som pluggar på annan ort har varit hemma och igår var dom ute flera stycken men då var ju sonen och jobbade så dom kanske skulle träffas idag. Dom fick se.

Alla har mycket om och kring sig.

Men just nu så har jag lugnet och ska koka mig en stor kopp kaffe också. Sitter och lyssnar på musiken, kryssar, tittar på småfåglar och ser grannar som flyttar och tänker - fy för att göra sånt. Så jag är ju ändå priviligerad. Det är väldigt många som nog kommer känna att dom nästan bränner ut sig i båda ändarna under tiden som kommer med julstök, släkt och annat.

Och glöm inte att släcka alla ljusen när du går ut ur rummet!

Må Gott

1 kommentar:

  1. Tycker också det värker mer än vanligt, det är liksom på större ytor nu, hela lårmuskulaturen och hela skulderpartiet och hela fötterna och inte bara framfötterna som jag brukar ha. Tröttsamt som sjutton. Oj! Vilken lista du har. Jag har slutat med de där listorna, det blir aldrig som man tänkt ändå...
    Kramisar! ♥

    SvaraRadera