December

December

onsdag 29 oktober 2014

Ur led är tiden



Det är snart slut på oktober månad. Och det är varmare än vad det var under midsommar på vissa håll.

Folk visar i media och annat nyplockade sommarbuketter, smultron som snart är mogna och annat. Hur konstigt som helst.

Det fick mig att få känslan av vår när jag gick till bilen i förmiddags för att åka till vårdcentralen och veckans injektion.

Men folk är också konstiga. En del klär sig som om det fortfarande vore sommar. Jag hade jeans, tröjja och en kappa som är en ofodrad vår/sommar/höst dito.

Men så ser man andra som har full vintermundering. Det är mössa, dunjacka och annat - men hallå!! Blir ni inte attans varma? Hur blir det sen när kylan kommer?

Även om jag idag slutar vid 3 så kan jag inte göra det jag skulle vilja göra - åka ut i skogen. Det blir ju mörkt så snabbt efter klockan dragits tillbaka. Känner att jag vill kolla mina kantarellställen och på väderkartan så såg det ut som om det på söndag skulle kunna bli rätt ok väder. Skulle kanske kunna hinna på lördag också men förmodligen inte då jag har taxiverksamhet på em och vill inte känna mig stressad.

Nej, fika i en ryggsäck, svampkorg och glatt humör!!



Kanske ska man akta sig för spöken och annat!

Det är ju halloween och allhelgona till helgen. Halloween var ju mer på tapeten när barnen var små, med pumpor, spindlar och annat. Nu är det inte alls aktuellt med sånt. Orkar inte hålla på. Att besöka kyrkogården är mysigt i mörkret och tända ett ljus i minneslunden och det är ju oerhört vackert.

Jag har sett några dokumentärer denna vecka.

I förrgår tittade jag på kunskapskanalen och den holländska mamman som stod inför dommaren och höll på att förlora sitt barn pga av kosten. Hon åt bara rawfood och pojken växte inte som han skulle och läkare och andra var inkopplade. Hon ville inte heller ha honom i den vanliga skolan.

Folk får vara lite som dom vill men jag kan ändå tycka att det är hemskt att se. Hon hade en son till som bodde hos sin pappa och var inte alls intresserad av den här kosten. Men dom försökte heller inte ta pojken därifrån för dom ansåg inte att han led. Det kanske han inte gjorde.

Och anledningen till att han inte var lika lång som alla andra i hans ålder i en massa olika länder är att vi övriga som äter "vanlig" "normal" mat får i oss tillväxthormoner och därför är vi långa. Kan ju ligga något i det. Men det kändes så fanatiskt, hon var så rädd för både den ena sjukdomen efter den andra som kopplas till kost. Alla possitiva effekter och läkarvetenskap förkastade hon helt.

En hund hade dom och den fick fasta för den hade öronproblem och då skulle kroppen läka detta istället för att koncentrera sig på något annat. Där tycker jag nog det går för långt. Låta en hund fasta i en vecka - hur det blev resultatmässigt fick man aldrig veta.

Medellivslängden har ju ökat sen åratal bakåt. Dom som på stenåldern åt rawfood - levde ju inte lika länge som oss fast det kanske beror på kött och fisk :) men då fanns det ju inga konstiga utsläpp och annat som nu förgiftar fisken.

Och så fanns det ju sån där guru som föreläste och det blir så sektliknande och det är nog en sekt i sig men jag förstår mig inte på detta.

Sen igår tittade jag på Kalla Fakta och hur man i religionens namn botar både det ena och andra. Cancer, ben växer och annat. Lite intressant när både en hypnotisör och magiker säger att dom använder ju samma trix men det vill ju inte de sk prästerna hålla med om. Läste sen lite på fb sidan och kommentarer och jag blir nästan mållös hur man blir så rabiat när man får kritik. Känns farligt.



Och jag kan inte låta bli och undra vad som gör att människor tappar så helt fokus på vetenskap och annat och bara tror. Tror att cancer kan botas bara för att någon lägger handen på dig och säger att det är guds vilja att nu bota dig om du tror. Och tror du inte så är det ditt eget fel att du inte blir frisk för du har inte haft den rätta tron. Hemskt och samtidigt är det ju så erhört många människor på dessa möten. Hela globen var fylld.

Jag skulle ju vilja bli helt frisk och fri från alla krämpor, bli pigg etc men jag tror inte att jag skulle bli det pga av tro, jag tror heller inte att jag skulle bli det om jag bara åt rawfood. Eller dricker kollodialt Silver eller stoppar i mig otal av vita proe.

Nej jag har mer tro på att vetenskap och läkarvetenskap än på något hitte på som inte kan bekräftas vetenskapligt. Kanske finns det en placeboeffekt och det har ju då med tro att göra.

Jag är alldeles för cynisk och misstänksam.

Och jag blir också trött när jag får vetskap om att en person tycker att kosten ska göra underverk, sluta med gluten, sluta med socker, sluta med ditt och sluta med datt. För det förbättrar ju hälsan och det kan det absolut göra men när sen samma person fortsätter dricka vin för vetenskapen har ju sagt att det är bra för hjärtat etc - ja då känns det inte som seriöst speciellt inte när jag är fullkomligt övertygad om att alkoholen är roten till många av besvären.

Och i USA har man släppt marijanan fritt och hur smart är det?

Ja idag är jag kritisk mot samhället och världen vi lever i.

Jag kände i måndags inte alls för att äta kycklingen som fanns kvar sen i söndags. Jag kände för ris och wokgrönsaker och lite nötter - en köttfri måndag. Lunchen igår blev densamma. Jag kan känna att jag är mer känslig för kryddor och salt än förr.

Jag har genom åren testat alla möjliga dieter hit och dit. GI, LCHF och annat men i slutändan är det måttlighet och variation som är det bästa. - För mig.

Jag köper hellre riktig 40% grädde än någon blandning. Jag använder hellre smör än margarin men det är en smaksak.

Köper grönsaker och är det bättre pris på ekologiskt så köper jag det. Jag är mer för att jaga priser än ursprung. Lagar mest maten från grunden men det har ju också med intresse att göra och så är jag kräsen. Tänker inte så mycket på tillsatser och glutamat och annat. Tänker mer på smak.

När barnen var små var det mer av mamma scan, snabbmakaroner och fiskpinnar. Men med år och klokhet så tar det inte så mycket längre tid att koka makaroner som är "vanliga".

Sen ser jag inget fel i att folk köper färdigrätter. Har ju själv köpt paj och annat till luncher på ica men oftast tycker jag inte att dom är goda och därför avstår jag.

Man skulle kunna skriva kilometervis om detta och de flesta har kanske en helt annan åsikt och en del håller med. Men det är väl så det ska vara.

Sen kan man ju tycka vad man vill om saker och ting och jag tycker absolut inte om när något blir sektliknande. LCHF fantaster blir oerhört provocerade när man ifrågasätter något. Men idag på sociala medier som fb kan man i grupper som jag är med i uppleva samma sak. Ofta läser jag inte så mycket och kommenterar sällan men kan se mönstret. Tycker du inte som mig är du inte riktig. Osv.



Frihet är att få ha sina åsikter oavsett om den stämmer överens med någon annans. Sen kan man ju försöka påverka till det man själv tycker är rätt ;)

Och jag tänker på cancer - det är ju flera kändisar som nu på kort tid gått bort. Vad har dom gjort för fel tro enligt de religiösa fanatikerna som blivit sjuk? Eller enligt rawfood kvinnan?

Vad har ett litet litet barn gjort som får cancer?

Vem kom först - hönan eller ägget?

Idag är det som sagt onsdag. Det är blått på himlen och träden blir allt kalare. Igår blev det köttfärssås och spagetti till middag - dotterns köttfärssås.

Idag ska vi använda den ihop med potatis i en sån där gratäng som jag inte riktigt vet vad den kallas för det finns flera olika namn på den. Men gott är det i alla fall.

Sen är det onsdag och det betyder Yoga.

Hoppas kroppen är med mig lite bättre för en gång skull - tycker den varit på tvären länge nog nu.

Igår efter maten blev det soffan, stickning och lyssning på bok. Så jag har i alla fall inte haft den där känslan av att nu måste jag lägga mig i sängen för natten utan kunde sitta uppe längre. Härligt.

Och tro på att något är bra. Jag tror att Yoga är bra - för mig! För min kropp är den bra! Jag tror också på naturens läkande kraft. Jag mår bra av att vara ute i skogen eller gå en skön promenad. Men det som är bra för mig är inte alltid det för någon annan.

Vi är alla lika men så olika. Och det är väl tur det!

Må Gott

1 kommentar:

  1. Ja du; vad kom först? Hönan eller ägget? :-) Såg också programmet om det där med tro och präster och magiker. Vad ska man säga? Varierad kost och motion tror jag på. Hoppas du får ett bra yogapass! Kramis! ♥

    SvaraRadera