December

December

torsdag 30 oktober 2014

Solsken



Ofta får jag höra - det har du redan sagt!

Ofta tänker jag - vad var det jag skulle säga!

Och just nu är jag också lite orolig!

Orolig över att jag blir sämre och att det inte är ett skov.

Väntar på att få besked om provtagningar från min läkare för att se om det är någon brist någonstans. Och om det är så enkelt så kommer det ju bli bra men om inte...........

Sovit gott i natt under flera filter och mitt kedjetäcke. Blev så frusen när jag skulle gå och lägga mig. Kan ju bero på att jag ännu inte höjt värmen inne i lägenheten och igår kväll gick temperaturen ner mot nollan.

Men många konstiga drömmar i natt också.

Yogan igår - ja jag har inte ens där samma goa känsla av att det är skönt och bra och behagligt och.......... nej den är mer jobbig.

Det finns en så kallad viloställning - barnets position. Den låg jag i under 2:a delen av solhälsningarna som är flera olika poser i rad. Jag orkade inte helt enkelt. Och jag har också svårt med koncentrationen, tankarna far åt alla olika håll och en av det som är och ska vara bra med yogan är ju att fokusera på det man gör men när orken inte är där helt och fullt så faller det andra också.



Vaknade i morse strax innan 10 och solen sken och jag åt min grötfrukost med egen kokt äppelmos, solrosfrön och lite hackade hasselnötter och mjölk. Trots varningarna igår om mjölk så tänker jag inte sluta med den. Dricker inte så mycket mjölk bara för drickandets skull men har den i te, kaffe och till gröten då.

Och efter frukost blev det en härlig skön promenad med vovven över ängarna i solsken. Kände att jag bara måste ut och passa på. Det var riktigt skönt men också jobbigt. Energin är inte där. Hem och lite kaffe, pepparkaka och så la jag mig i sängen och blundade en halvtimme innan det blev dags att göra sig klar för dagen och jobb.

Båda barnen är hemma och lediga idag och är satta i arbete - dammsuga. Sätta på tvättmaskinen. Det blir rester från gårdagens middag idag också. Köttfärspotatisgratängen.

Och ur frysen letade jag fram en burk med risotto till "lunch" här på jobbet. Och påfyllnad av mjölk blev det efter yogan igår och jag köpte 2 kartonger med champinjoner. Kände för vitlöksstekta såna någon dag.

Dottern ska ju inte äta hemma på hela helgen. Hon jobbar och ska även ut och äta med kompisar på restaurang. Så jag och sonen kan äta sånt som hon inte vill ha - fisk.

Såg hos kryddburken ett recept på potatis och bacon som såg så gott ut och kan faktiskt tänka mig det till lax. Man skar bacon i bitar, lät det försteka lite i ugnen och sen la man ner kokt potatis i bitar och rörde om och så fick det bli knaprigt och gott.

baconpotatis_ugn_gratinerade


Så här mysigt hade vi det jag och vovven igår. Han låg - som han så ofta gör - med sitt huvud i mitt knä. Och igår så snarkade han ljudligt och jag kunde inte röra på mig för då skulle jag störa hans sömn. Tänk att vi snart har haft honom hos oss i ett år. Ja tiden går väldigt fort.



Men har var också nöjd med promenaden idag. Inget regn!! Och inte blåste det otäckt heller så han var nöjd när vi kom hem. Tänk om det kunde bli sånt här härligt väder över helgen också men så bra ska det väl inte bli.

Arbetsmoral och lust är lika med noll. Och det är väl tur att det inte är så att det är en massa deadlines utan rätt lugnt. Skulle behöva sortera lite papper och städa upp på mitt skrivbord men - nej inte idag. Vill inte.

Är också själv inne på kontoret för min kollega är ute med vaktmästaren. Storachefen är också på besök men det stressar mig inte heller utan just nu är det som det är. Jag är inte på topp helt enkelt.

Så jag fördriver min tid i sakta mak, på nätet, kollar mailen, svarar lite osv. Det får vara så.

Må gott






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar