December

December

fredag 31 oktober 2014

Nu kan det få regna och bli kallt

Vovven har fått sig ett nytt täcke. Så nu kommer han både synas och bli varm och skyddad. Hansbro och det märket hade jag på täcke till min förra lilla jycke och det var jag väldigt nöjd med. Fleecefoder, det andas och skyddar mot regn. Kan inte bli bättre. Och det är spänne istället för kardborreband som jag har på ett från Hurrta. Det gillar jag.


Och om han fryser om fötterna så finns det skor att köpa också - nej där går nog gränsen för min del men om det blir en skada på tassen är det ju jättebra att skor finns. Vi hade en hund som skar upp sin tass och det är inte kul och tar lång tid att läka så då är det bra med skor.

Neo-Paws Regular Performance - hundsko 1-par

Givetvis blev det även gobitar köpt. När vi gick upp för trappan hem så brukar han rusa upp mot dörren men nu var påsen i handen mer lockande och ett gristryne fick han att gotta sig med.



Det är fredag. Det är regn i luften och jag är själv på jobbet. Det är tyst och lugn och skönt - behöver det.

Det blev inte så mycket gjort igår. Pratade med stora chefen och drack kaffe och gjorde inte så mycket mer.

Hemma så stod maten på bordet men jag hade ingen matlust. Jag var bara så bedrövligt trött så jag la mig under filtar i sängen och där låg jag utan att somna i flera timmar innan jag gick upp för att göra mig klar och lägga mig för natten.

Fick hängt en tvätt. Det var dammsugat och städat i köket när jag kom hem så det var riktigt trevligt och skönt att komma hem då.

Men jag har sovit dåligt i natt. Sovit två timmar, vaknat, sovit två timmar, vaknat, sovit 4 timmar vaknat och sen 20 över 6 var det slutsovet.

animated gifs of sleeping cat- need some sleep

Då hade katten lekt i hallen ett tag med sin lilla vita mus, sen skrapade han på sonens dörr och vovven for ur sängen för att jaga och katten ville ha sällskap till matskålen. Sen var det liksom kört att somna om även om jag var hur trött som helst.

Så jag lyssnade klart på boken och nu är det som jag skrev i förra ilägget en ny på gång. Men Katerina Janouch slutar alltid med en cliffhanger så fler om Cecilia Lund lär nog komma.

Sen lyssnade jag på radions play - P3 Dokumentär om kidnappningen av en kille som det stod om i media för något år sen. Intressant.

Klockan 9 skulle sonen väckas och strax innan 10 blev han körd till sitt. Vi åkte hem, gick en runda jag och vovven och sen gick jag ut i trädgården och fick gjort det sista. Det var skönt väder och solen visade sig.

Fick fram en spade och grävde ner myntan på en plats i skogsbacken som jag kan tänka mig att den kan få växa fritt. Ska ju sprida sig sägs det. Och timjan i en kruka planterade jag i rabatten intill väggen så får vi se om den övervintrar eller inte.

Torkställningen plockade jag också ner och grillen fick sitt överdrag. Och en av de sista blommorna i en kruka har jag också tömt. Nu står bara en pelargon kvar - den blommar fortfarande fint och jag skulle vilja övervintra den men vet inte riktigt vart jag ska ha den. Får fundera på om jag kan gömma den någonstans.

Och så krattade jag bort lite löv som blåst in mot huset.



Dottern jobbar ikväll och får skjuts hem så jag slipper hämta henne - så skönt för jag kan tänka mig att kvällen blir som igår. Energilös.

Vi skulle haft en aktivitet här på jobbet nästa helg och den är inställd - Skönt för jag ska gå på hundpromenaden då och kände att jag inte har energin till båda sakerna så jag hade redan flaggat för att jag inte skulle vara med.

På tisdag är det stickträff men jag tror inte jag kommer åka med. Det är denna gång långt bort och tar minst en halvtimme med bil om inte längre så jag tror jag får hoppa det också.

Även om allt är kul och man helst skulle vilja göra allt så är ju realiteten den att det inte går. Trist verklighet som jag delar med så många andra. Men jag måste vara snäll mot mig själv och inte tro att jag är som förr - frisk, pigg och fylld med energi och oövervinnerlig.

Så helgen blir lugn. Det som står på ev schema är att hämta dottern i morgon kväll men inte för sent för hon ska upp tidigt och jobba på söndag. Och jag tror hon kan åka med kollegan. Det är yoga på söndag och jag skulle önska ett bra pass - det var länge sen nu.

Skulle också vilja gå ut i skogen en liten stund någon av dagarna för att se om jag kan hitta den där sista svampen.

PAUS:......

Oj - har fått jobba :)

Någon ringer och frågar om en utbetalning som man skulle få. Jag loggar in på banken säger att si och så mycket är utbetalt där och då. Men personen i andra ändan säger att det inte är dom pengarna. Och jag ska ha fått underlaget.

Nu är det så att jag lägger in alla betalningar/överföringar på banken efter att chefen signerat och sagt ok.

Och när jag lagt in så ska 2 andra personer kontrasignera så det blir utbetalt. Det har strulat lite där så jag funderade om det gått så lång tid med att signera överföringar dom försvunnit ur utbetalningssystemet.

Tar fram stora pärmen och börjar bläddra och bläddra och bläddra.

Hittar pappren och det är en av de summorna som blivit utbetalda så från mitt håll är allt som det ska - SKÖNT! För personen hade nog ringt storachefen och beklagat sig vad jag förstod om slarv etc.

Vem var slarvig som inte fattade att 5200:- insatt på konto från oss till hen kunde vara dessa pengar!!

Skönt att det inte var mitt fel i alla fall. Blir lite nervös över att jag inte gjort det jag ska. Lika så är det andra överföringar som ska göras. Har ett datumschema men inte till vem och vilka summor utan det måste jag få av någon annan och det har jag inte heller fått och därför inte kunnat betala ut. Inte heller här mitt fel!

Men stresspåslag blev det!

Och så har vi några som gräver om en brunn eller nåt. Och dom har tydligen öppnat en dörr som dom sen inte har låst och ej heller sagt till att dom öppnat och det är en sido dörr som knappt används så hur ska vi veta detta. Att den var öppen såg jag idag för då låg en sladd igenom den. Och när killen kom för att låsa sa han att den var öppen i morse när han kom - ja konstigt när man inte talar om att man öppnar. Tur att vi inte haft någon påhälsning. Och den försäkringen hade ju inte gällt om dom varit inne och vandaliserat eller så.

Ja jösses! Bra avslut på denna vecka detta.

Men nu är det lugn igen :D och jag ska säga

Trevlig halloween



Må Gott,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar