December

December

torsdag 2 oktober 2014

Färgglatt



Ännu en dag som är helt underbar vädermässigt, solen skiner och det är varmt men jag har inte orkat vara ute med vovven utan det skulle sonen fixa. Och i förmiddags var vädret smågrått och lite blött.

Är trött men har sovit gott i natt. Och det är väl pga av gårdagen då jag inte fick sova tills jag själv vaknade.

Efter jobbet och middag gick jag och la mig en timme innan det sen var dags för en varm dusch och sen yoga. och jag somnade. Det är väl konstigt att ibland så kan man ligga där och är så trött och vill sova och man gör det inte. Och som igår när jag låg där och lyssnade på boken så somnade jag.

Gårdagens middag blev god, pannbiff, gräddsås, kokt potatis, saltgurka, stekt lök. Riktigt mumsigt tyckte vi alla 3.

Idag blir det lite nyttigare. Ingen gräddsås utan idag blir det kycklingwok. Var in på lilla ica efter yogan och köpte sweet chili sås och hittade en ny påse med kryddor till wok som jag ska prova.

På ica är det ju också den här veckan x-pris på laxsida - färsk och det har vi köpt och skivat upp portionsbitar och har fyllt frysen med. Blir nog lax en dag i helgen för dottern ska jobba.

Vi har ju också haft strul på jobbet med noll kontakt med skrivaren och igår kom killen som installerade den hit och det visar sig att sladden från routern till skrivaren har lagt av. Så jag fick letat fram en sladd ur jobbets gömmor och nu ligger det en sladd rakt över golvet men skrivaren fungerar!

Och då blir det ju genast lite lättare att jobba men det är segt - segt i huvudet och då känns det väldigt skönt att sitta ensam på kontoret som jag gör.

Helgen är i antågande och det ska bli en lugn sådan. Trodde det skulle bli en hundpromenad men det var nästa helg så inget är inplanerat förutom söndagens yoga. Men vädret ska bli bra sägs det och jag ser fram emot att ge mig ut i skogen inte bara för att se om man kan hitta svamp utan mer för att bara få njuta av naturens lugn. Samtidigt finns det en sida av mig som skulle vilja har rusk och regn så att det känns riktigt mysigt att sitta och kura inomhus. Och träden utanför fönstren ändrar färg varje dag och det är ju fantastiska färger som man vill njuta av länge men en morgon så vaknar man efter en kall natt och blåst och allt är borta - trist tid så njuta nu tänker jag göra. För man får vara försiktig med vad man önskar för med ett omslag till sämre väder blir det också en sämre kropp som inte samarbetar med själen.

Fast så är det ju så ofta ändå.

Och så har vi då nu fått en ny regering och statsminister - lyssnar på radion. Många nedlagda röster. Nu får vi väl se vad som händer de 4 åren till nästa val. Kanske lite humanare mot oss som befinner oss i situationer vi inte rår över -att få en sjukdom.

Och ni ska veta vad det kliar i fingrarna att få sätta igång och sticka med det nya garnet men jag besinnar mig och fortsätter på det som är påbörjat. En halstub av det jämtländska handspunna, egetfärgade Dyra! garnet. Skogsgrön är den och lättsamt. 2 räta, 2 aviga - fram och tillbaka. Men till helgen vill jag nog försöka få börjat så jag kan ta med mig den nya stickningen till nästa stickträff med "gamla" stickgänget - vi som träffas hemma hos varandra vilket vi ska göra på tisdag.

Nä, dags att göra lite nytta, har fikat och bloggat.

Må gott

1 kommentar:

  1. Känns igen...hatkärlek till hösten...massa väderomslag och kropp/knopp slår bakut. Sen myskänslan av att sitta inne och kura med filt, tända ljus och dator. Orken tryter dock mycket nu...sömnen som ibland inte infinner sig och ibland kan man sova ett par dygn i sträck.

    Ser fram emot bildbevis på halstuben!

    Kram!

    SvaraRadera