December

December

söndag 31 augusti 2014

Sista sommardagen?



Men sen kommer det dessa härliga sensommardagar som kan bli när vi går in i september månad. Hög klar luft, krispigt att andas, sol som värmer och jag mår så bra på hösten för det är min årstid.

Men när det regnar, blåser och har sig är jag inte lika nöjd med hösten och augusti har väl verkligen varit som en höstmånad. Det är upp och nervänt.

Vaknar och läser nyheter på mobilen i sängen och ser skyfall som kommit i natt över delar av Skåne. Vilka mängder och tänker på hur det skulle drabba mig ifall vi fick sånt skyfall också. Tror nog min lägenhet skulle klara sig eftersom jag bor i sutteräng men bottenvåningen skulle nog bli fylld.

Tänker vara lat i dag - så är tanken just nu i alla fall.

Igår var jag så oerhört seg. Sov ju dåligt på natten innan och vaknade alldeles för tidigt. Jag och sonen kom iväg till tippen. Inte så mycket att slänga men ändå skönt att få det gjort. Hade ju rensat ut lite elektronik och gamla färger och annat som man inte ska slänga i vanliga soporna. Sen körde vi tillbaka gräsklipparen till jobbet. Och jag gjorde inte så mycket mer än vara sällskap. Sonen körde.

Hemma sen så fikade jag och så dividerade jag med dottern om att hunden skulle ut och golv dammsugas så jag gick ut med vovven och jag kände hur energin flödade - den flödade ut genom hela kroppen, från huvudet och ner genom benen och fötterna och ut i ingenstans.

Så det blev inte någon jättelång runda - kände att jag måste hem och när jag kom hem la jag mig och låg ett par timmar. Försökte sova men kom liksom aldrig ner i någon djupsömn.

Sonen puttade på mig strax efter 5 - middagsdags och det var skönt att det blev rester från igår och sonen fixade dukning och annat och sen skulle båda två iväg och efter att dom körts så satt jag en stund i soffan innan jag la mig i sängen och kollade in vad som kunde finnas att se på tv och det enda som lockade mig var Morden i Midsomer - så gamla avsnitt att jag glömt bort dom. Sen försökte jag somna men lyckades inte så bra utan det var som eftermiddagsluren och var i gränslandet mellan sömn och vakenhet och sen ringde dottern halv 1 och var redo att komma hem.

Det regnade så jag ringde sonen som inte hade varken jacka eller paraply med sig om han också var redo och det var han så jag kom i säng igen vid 2 och med lite piller i kroppen så somnade jag gott och har sovit djupt till klockan var 10 så idag känns det något lite bättre.

Idag ska jag göra en söndagsstek på nötkött som jag köpte i fredags. Bryna den, låta den bli klar i ugn, kokt potatis och brun sås. Gott.

Kollar också bakrecept men har inte bestämt mig om jag ska fixa det eller inte. Så nu efter en kopp te och macka ska jag lägga mig i sängen en stund till. Känner att det behövs.



Må Gott

1 kommentar:

  1. Vilken smarrig söndagsmiddag mmmmm jag brukar riva gurka md osthyveln o lägga med ättika vatten socker o persilja & ha till... Mmmmmm vad sugen jag blir :-)

    Skönt att du kunde vila sova på dagen när du behövde det. Jag har svårt att somna på dagen tycker jag blir så seg i huvudet om jag sover...

    Vilken service med en mama som hämtar mitt i natten... Jo det gör jag oxå men jag hämtar numer bara efter dotterns jobb o inte när hon partajat.. Men finna det inte bussar så får man ju hjälpas åt :-)

    Ha en finfin måndag!
    Kram ❤️

    SvaraRadera