December

December

onsdag 11 juni 2014

Jag kommer sen.

Vilken värme det är, igår satt jag ute och läste en bok- ja - en bok och satt ute till 8 och då var det fortfarande 23 grader och stenplattorna höll värmen länge för fötterna och jasminen doftade ljuvligt. En helt perfekt kväll.

Boken  - en dokumentärroman - jag började läsa på igår har dottern lånat men jag ville också läsa den. Den handlar om en mammas historia om sin dotter som omkom i Backabranden

Jag kommer sen... (inbunden)

En förälders värsta mardröm och jag kommer så väl ihåg den där dagen efter då det rullade hela tiden på tv det ofattbara och vi skulle iväg till en stuga vi hyrt över allhelgona med barnen i Lysekil. Mannen hade tack och lov inte hamnat i detta men kört förbi då han då jobbade natt i stan som väktare.

Otroligt många drabbade och jag har sen många år senare fått veta en ytligt bekants dottern omkommit.

Det blev lövbiff som strimlats och stekts och sen en god sås som vi inte köpt tidigare - någon nyhet men kan komma bli en favorit och nästa gång - 2 burkar och så kokt potatis till. Enkelt och gott.



Det luktade så gott när det stod på spisen och puttrade i väntan på att potatisen skulle bli klar. Idag blir det dotterns köttfärssås och pasta.

Det är mulet idag och kvavt och regnet hänger i luften - vilka kontraster från gårdagens blå himmel utan ett enda moln och uppåt 30 grader. Då var jag glad att kylfunktionen på jobbet fungerade bra och det var svalt och behagligt att sitta och jobba.

Lite seg i tanken är jag dock och kroppen är inte med mig ännu riktigt heller. Värken sitter där som en smäck och jag känner att jag nog spänner mig om nätterna för jag har ont i käkarna.

Fått min injektion också idag. Och jag har ringt och bokat på annan ort nu under semestern och det var absolut inga problem.

Katten såg vi inte en skymt av igår på hela dagen och inte förrän vid midnatt hade han kommit hem och var hungrig - sonen hade släppt in honom. Vaknade av att han vässade sina klor mot en fotölj så nu är det ok med tassen om han kunde göra så :)

Han mötte mig i morse hungrig igen och sen ville han ut och låg en stund på bordet på uteplatsen och kikade innan han försvann någonstans.

Började titta på deckaren på 4:an igår och den känns ok, dottern tyckte den var lite rörig men jag tror det blir bättre och bättre - den är bara på 3 avsnitt och jag tror dom kommer ikväll och imorgon om jag inte är helt fel ute.

Vissa saker tycker jag är äckligt att se och en av dom är snus som hänger ner över tänderna och i mungiporna på folk - oftast då karlar eller alltid. Det finns dom som kan snusa vanlig snus snyggt utan att det ska rinna - mitt ex är en sån men nu har vi vår vaktmästare på jobbet och jag kan inte låta bli att nästa rysa när han kommer och ska öppna munnen för att säga något för man ser detta äckliga och när han sen ska försöka vara lite kul - vilket han försöker hela tiden med men jag tycker inte det lyckas så öppnas ju hela gapet. Funderar på att säga något ibland men jag låter bli och så vänder jag bort ansiktet istället. Ser dom inte själva hur illa det ser ut eller hans sambo - fast hon kanske gillar sånt.

Kanske skulle man ge honom en snusdosa med portionssnus men jag tror han är den typen som tycker det är bara fjantar och inte riktiga män som tar sån snus, han beklagade sig en dag att han bränt sig i solen och jag frågade om han inte smorde in sig om han ska sitta på en åkgräsklippare hela dagen i sol- näe sånt larv typ - då är det inte synd om dig sa jag när han klagade igen.

Jag blir lite anti och har svårt att känna mig bekväm och kan nog kanske upplevas som sval - eller något men jag sätter näsan i pappren och ser ut som om jag har massor av viktigt att göra istället och så är jag glad över att han mest håller sig utanför kontoret. Kan också bero på att jag känner vibbarna av att det finns ett alkoholproblem hos honom, han spottar inte i glaset, har förlorat körkortet pga rattfylla och kom inte till jobbet dagen efter vi åt pizza ihop på en aw en kväll och han fick i sig några öl där fast ingen av oss andra drack. Hm.

Ja ja - inte mitt problem egentligen.

Idag har skolorna sin avslutning och så många finklädda barn och ungdomar jag sett medan jag kört fram och tillbaka. Mötte 2 killar i fina kostymer som nog hade en avslutning som 9:a och vid busshållplatsen vid gymnasiet stod många och det var kramar hit och dit. Fastnade vid ett rödljus och kunde titta. Sommarlov - en härlig tid för de allra flesta i alla fall.




Må Gott






















1 kommentar:

  1. Han är en "redig" karl vet du väl.. ;-)
    Jag håller med dig till fullo.. Det är äckligt med rinnande snus... ofräscht... Förstår att du blir äcklad...

    Skönt att katten är återställd :-)
    Blir det norrut på semestern? När har du semester?

    Vilken mardröm den branden var... Vilken mardröm att begrava sina barn.. ja fy.. förstår att du vill läsa boken...

    Kollade oxå deckaren. Den var lite rörig men bra. Tycker dock inte man behöver köra ett avsnitt per dag.. men det är ju bara min åsikt...

    Ha en fin kväll!
    kram ❤

    SvaraRadera