December

December

lördag 24 maj 2014

Lördagsnöje



Planen för denna dag som är en sån liten mellandag - vädret är bra men inte perfekt för att bara sitta i en stol och gotta sig i solen - så vi, jag och sonen ska åka till tippen äntligen.

Igår kom det ett rejält åskoväder igen. 2 på 5 dagar och denna gång rakt ovanför och vi satt ute under parasollet intill väggen och lyssnade, tittade och förundrades när smällen från hell kom och jösses - tror jag nästan fick tinitus och tänkte att nu blev vovven livrädd för han reagerade också men det gick bra.

Strax efteråt hördes sirener och någonstans i närheten åkte dom. Och så fort det kom. Vi hade precis ätit klart - det fanns sallad kvar som vi åt upp. Grannen hade fyllt upp en liten badpool till sin lilla och där satt dom i solen när mörka moln kom fort och det kom till och med hagel i skuren.

Men efter en timme var ordningen återställd.

Körde sonen till en kompis och i natt kom han hem med ett rejält sår på sitt knä, han hade halkat på väg till bussen - lite mörk, lite blött och så håller man på att gräva upp halva stigen så det blev lite jack och skrubbsår, han hade shorts så knät var oskyddat och hade han haft byxor - då hade dom gått sönder. Han hade fått tejp och papper av busschauffören men ville ha hjälp av mig när han kom hem så vi fick tvättat med jod, kollat om det fanns grus i såren och ett var lite djupare och jag kände sen hur det susade till i huvudet och hur ljudet försvann och jag kände mig svimfärdig. Inte för att jag såg blodet utan mer (tror jag) att det alltid gör så ont i mitt mammahjärta när mina barn på något sätt har ont, blivit skadad etc. Jag vill så gärna att dom ska slippa sånt. Fast jag har väl haft tur för det har aldrig varit gips eller nåt sånt på mina barn.

Sonen ramlade ner från ett träd en gång och slog upp ett rejält jack i huvudet så det blev att åka till läkaren men då var jag lugn och sansad, hade precis kommit till badstranden då det hände så det var bara att packa ihop allt och bege sig hemåt. Dottern har också slagit upp små jack men inga stora.

Får en jobbig känsla i magen av att bara tänka tanken på att det ska hända dom något - litet eller stort.

Så jag får ta och tänka andra tankar. Bakade en äppelpaj också igår, hade äpplen på jobbet som antingen fick kastas eller så tas vara på. Några fick ju slängas. Har äpplen kvar så jag ska nog göra en sån fyriskaka på resten - i långpanna.

Kanske kan jag klippa gräset idag, tänkte att det skulle göras igår men hann ju som sagt inte innan det blev oväder.

För just nu skiner solen, melodikrysset är löst, kaffet uppdrucket och jag ska börja väcka de mina.

Må gott




1 kommentar:

  1. Det var tydligen ett enormt åskväder här i stan i fredags. Så vi är sedan dess utan hemtelefon...
    Det verkar vara enormt många av felias kunder som blev det....
    Men det var ju skönt med en urladdning för jäklar vad kvalmigt & hett det var i fredags,... Vi hade 31' på begravningen... urk...

    Skönt att fått åka till tippen :-)
    Hoppas det gick bra med sonens knä?
    Kram

    SvaraRadera