December

December

måndag 10 mars 2014

En ljusare tillvaro

Lördagen bjöd ju på sol - inte helt klarblå himmel - lite dis men den orkade ju komma igenom och lysa upp tillvaron och bjuda på en skön promenad i solen och sen kaffe i solen i stolen. Länge sen sist.


Dagen bjöd också på kökstjänst. Jag bakade. Först gjorde jag kakor som jag fyllde med nutella och kolakräm. Sen en kladdkaka med kolakräm. Jag köpte färdigkokt kondenserad mjölk istället för att koka den själv för det tar ju sin lilla tid och detta var mer spontant och handlade när jag hämtade dottern på jobbet.

Att vara i köket gillar jag och jag lyssnar ju på bok samtidigt så det är en avkoppling att stå där och pula för sig själv.

Samtidigt som jag bakade hade jag en sås på spisen som ska koka en god stund. Grädde och creme fraiche, grönsaksbuljong och vitlök - lite salt och peppar - så den stod där på 1:an och gottade till sig och blev himla god ihop sen med baconlindad kycklingfilé, hasselbackspotatis, sparris och sallad.

Men sen orkade jag inga kakor mätt från middagen och soffläge ihop med dottern och mello som äntligen är slut för i år - dåliga låtar och dåliga omgångar och fel vinnare.

Och man läser tidiningen sen om de stackars pojkarna - som trodde så på sig själva - vilket är bra men så ledsna när dom sen blev sist.

Irene Huss blev det sen och dom hade ändrat tiden då den började - samtidigt som mello slutade - smart av 5:an.

Sen somnade jag gott och sov gott också hela natten - var på apoteket och fick hämtat ut mina propavan så nu är den ordningen återställd men det var några jobbiga nätter utan. Och trist att man ska behöva ta dom men bra att det finns.

När det sen blev söndag så vaknade man upp till ännu en dag med sol - man tror inte det var sant nästan och en sån underbar dag. Jag gav mig ut efter frukosten - sa till dottern att jag är väl ute en timme så koka kaffe tills dess. Men det var så skönt ute så jag gick och gick och helt plötsligt så hade två timmar gått och dottern ringde lite orolig men då var jag nästan hemma igen. Lite blåsigt men ljumma vindar kändes och solen strålade D-vitaminer.

Sen blev det kaffe ute och jag fick även börjat kratta lite - man vill ju liksom inte gå in såna här dagar. Så det blev mycket frisk luft och sol och Spanjoren gillade sig också.

Men jag hade också energi så jag städade badrummet sen och tvättade två tvättar. Middagen blev rester. Lasagne till sonen och kyckling till mig och hela dagen avslutades med ett gott yogapass. Så skönt att sträcka ut benen som fått jobba bra.

Och avslutade kvällen i soffan och Prime-Time - jag har ju läst böckerna men ibland är det tur att minnet är kort numera för jag kommer inte ihåg den.

Dottern fick skjuts hem igår och var hemma vid 10 och lagom till paus i filmen och fikadags - vi åt kladdkakan så det blev söndagsmys ändå.

Idag är det mellandag i vädret igen och det skulle ju bli det idag och kanske tom några regnstänk men solen ska komma tillbaka redan i morgon - jag hoppas det. Men det ser ändå ut som om solen försöker kämpa sig fram.

Vovven deligeras till dottern idag. Jag tänkte börja en timme tidigare för sonen ska med tåget och då åker jag samtidigt till jobbet när han är skjutsad.

Vitlökssåsen från i lördags har vi kvar en hel del av så jag tänkte använda den i pastasås idag. Lövbiff!

Solen lockar fram alla människor också. Man ser grannarna igen och ena grannen grillade i lördags - så det luktade gott över nejden. Det krattas och på lekplatsen är det barn. Och man ser folk ute på promenader eller så står man vänd mot solen.

Och trots en relativt hektisk helg så känns det rätt bra idag - jo det är lite värk här och där och lite sviter efter en långpromenad men bara glädjekänslan övar att kunnat vara ute gör att man överlever :D

Ny vecka och i morgon ska jag på roligheter - stickträff.

Må Gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar