December

December

måndag 10 februari 2014

Sportlov


Sportlov och är man intresserad av OS så är det väl perfekt. Själv är jag väl inte så intresserad men jag tittar lite och lyssnar på radion och känner mig väl lite stolt över skidåkarna.

Idag är det också måndag - jag sov länge. Ja sov och sov - jag slumrade från 7-tiden och klev upp vid halv 11.

Vi hade ju också yoga igår - inget bra pass - kände mig svag och orkeslös så det blev mycket vila och sen hem tog en kvällsfika och i säng.

Vovven var med i bilen och han brukar vara snäll och så där. Vi gick en runda i området innan så han fick nosat på många nya lukter och rastas. Han fick täcke på sig och så kopplade jag loss honom från bältet så när vi kom ut från Yogan satt han i passagerarsätet.

Han hoppade bak och vi kopplade fast honom och så skulle jag sätta på mig bilbältet och det blev då en upptäckt som jag hade velat vara utan - hundskrället hade gnagt på det så nu är det trasigt och han hade väl kunnat valt vilken bälte i bilen som helst utom förarsätets bälte.

Så nu måste jag byta detta för det går ju inte åka med ett trasigt bilbälte - kommer inte gå igenom besiktningen som jag snart ska göra. Och jag har också fel på bromsarna - det skrapar som om det är grus i dom och sen började lampan för ABS att lysa - så det blir säkert dyrt detta.

Så för att det inte ska gå sönder mer - bältet har jag idag - sytt, limmat med superlim på skarven och på med silvertejp.

Så nästa gång blir han kvar i bältet odjuret :D

Hittade en grupp på fb som precis startats och är från grannbyn där dottern jobbar - och det är en grupp där man kan träffa andra och gå ut och gå med sin hund tillsammans med - perfekt när man behöver socialisera vovven. Har också en kompis som bor i den byn som har en lugn goldentik och vi brukar träffas allt för sällan men jag passade hennes hund i somras och vi ska också gå ut och gå någon helg. Passar ju bra att jag kan göra sånt i väntan på dottern ska sluta jobba.

I morgon är det tänkt att jag ska iväg på stickträff - jag hoppas det i alla fall. Helt säker är jag inte eftersom jag fortfarande lider av sviterna av förkylningen med den där enorma tröttheten och värk. Men jag ska försöka i alla fall - vore trevligt att få sitta och tjöta lite.Och den här veckan har jag inte tid att vara innefektiv - har en deadline på fredag som måste vara klar.

Det är skönt att dottern är hemma idag och kan ta vovven - jag hade ju inte riktigt tid nu på morgonen/förmiddagen - behövde ju sova ut också.

Dagens middag - något med kyckling, tog upp kycklingfiléer så får vi se vad som blir. Sonen är hemma vid 5 och jag vid 4 så jag får hjälpa dottern med detta.

Bakade muffins igår och dom blev bättre än sist. Jag ökade med smörmängden och minskade mjölken så dom blev inte lika torra som sist.

Och vädret - grått, regn och grått - det är så trist att klockorna stannar. Men det är ju milt i alla fall.

Detta inlägg har tagit mig över en timme att printa ner - har gjort en massa i mellan och sitter nu och väntar på att druvsocker ska kicka in för jag började känna mig skakig och då har jag också ätit lite lunch. Sallad och en skiva av gårdagens karré.

Och nu ska jag vara effektiv!

Må gott

1 kommentar:

 1. Visst är det roligt för skidåkarna... MEN jag tycker det är jättetrist att det är OS.. maken älskar sport.... phuuuu I helgen har tv,n gått varm & både maken & sonen har suttit som klistrade & jag blir trött av bara ljudet från tv,n ...
  I lördags sa jag iaf... bara så ni vet klockan 20 ska jag se Melodifestivalen & Irene Huss... Samma igår.. Klockan 20 är det slut på sport då blir det Så ska det låta...

  Vad är det för deadline du har?

  Sicken vovve, du får nog försöka fixa bältet snabbt, tänk om du skulle krocka & det gick sönder & du for genom vindrutan...
  Det värsta är att allt som har med bilar att göra är DYRT... Man skulle leta upp en bilmekaniker & gifta sig med :-D

  Ha en fin måndag!
  Kram

  SvaraRadera