December

December

torsdag 30 januari 2014

10 punkter

Bara bra saker!

1 - jag känner mig bättre än jag gjort på flera dagar. Tror baske mig att förkylningen kommer ge med sig. Har inte hostat så mycket, inte behövt ta näsdropparna varannan timme för att kunna andas, gått korta rundan med vovven 2 gånger och bröstsmärtan är inte lika stark som igår! Jag kommer inte bete mig dumt och gå på jobbet i morgon utan kommer vila och göra detsamma under helgen.

2 - båda mina goa ungdomar är och jobbar. Dottern sover över på jobbet och får 3-rätters middag. Dom ska sova för att själva lyssna på hur det är där om nätterna. Inga brukare finns på plats ännu. Sonen är och kör truck och kommer hem i natt någon gång - han jobbar på mässan och till helgen är det väl båtmässan om jag inte är helt fel ute.

3 - vovven - han viftar glatt på svansen när vi är ute och snön bekommer honom inte och nu är han mer nyfiken är skrämd när det är något annorlunda. Och kommandot - sitt - han är så duktig och fattar precis.

4 - En granne ringde på dörren - och jag har ju kopplat ur min ringklocka så man kan inte ringa på ytterdörren men är man väl inne i trapphuset så går det ju ringa på min dörr och man blir ju lite - inte orolig - men fundersam innan man hunnit öppna dörren - i långkalsonger. Hon räckte över en påse med hembakt. Dom var väldigt goda!

5 - fick ett sms igår kväll men jag såg det inte förrän i natt när jag vaknade och kollade tiden på telefonen. Det var yogafröken som undrade om vi hade missuppfattat henne och bara tänkt gå en gång i veckan fast vi sagt två och hon tar ju bara betalt för 1 - så att hon inte skrämt bort oss - härligt att vara saknad och fick svarat att vi kommer förmodligen och förhoppningsvis på söndag.

6 - Tittade på städtanterna som åker hem till fullkomligt vidrigt smutsiga hem och fick lära mig någon nytt och väldans användbart. Ta vanligt folie när man ska skrubba en kastrull eller i mitt fall en gjutgärnsgryta. Knycklade ihop det och fick bort det jag ville ha bort - så enkelt och lättsamt.

7 - kontaktade hyresvärden om att ytterdörren smäller igen när folk kommer och går - den smäller verkligen så man hoppar högt i soffan och vovven reagerar ju varje gång - nu är den fixad och går ljudlöst igen. Så skönt

8 - kontaktade kommunen om att en stolpe som står vid vårt garage men även vid en gångväg och mittemot är det återvinningscontainrar - den stolpen har en dålig lampa som ibland lyste och ibland inte. Idag så lyser den och man har också satt upp en extra lampa som lyser mer mot återvinningen. Snabb gick detta - mailade kommunen och fastighetsskötaren samma dag förra veckan - sånt gör mig glad.

9 - Fått en nära naturupplevelse. I dag hade jag 4 rådjur utanför fönstret och dom har inte varit så nära tidigare och nu var dom även inne i min lilla trädgård - ja inte alla men 1 medan dom 3 andra var precis på andra sidan nätet jag har satt upp - vi stod där i fönstret - jag, sonen, katten och vovven. Dom är vackra.

10 - Glad och tacksam över att jag hade något att vara glad och tacksam över.

Må gott


1 kommentar:

  1. Tänk så många bra saker på en och samma gång! Gillas! Hoppas det positiva håller i sig nu. Ha det bra! Kram! ❤️

    SvaraRadera