December

December

lördag 18 maj 2013

Ja just ja - det är ju pingst också



Nu för tiden så försvinner - i alla fall för mig - detta att det är en helg med afton och allt. När man var ledig annandagen så gjorde den sig mer aktuell för att känna av som en helg att fira.

Kom på att det var afton när jag åkte förbi ett väldigt tomt centrum och insåg att den lilla ica butiken var stängd. Inte för att jag hade tänkt stanna för det gjorde jag på den större. Köpte mjölk och så unnade jag mig 2 öl - alkoholfria från Carlsberg - och jag tycker dom är helt ok och släcker törsten bra i denna värme och gott till maten.

Idag funderade jag på att grilla men så slog jag bort den tanken. Det fläktade lite för mycket rätt var det var och i torkan vill jag inte bidra till glöd som blåser omkring så fläskfilén bryntes i panna och sen in i  ugnen och där fick den sällskapa med stora champinjoner som jag la smör och vitlök i. Gott blev det och så marinerade bönor, paprika, tomat och oliver till.

Fick klippt mitt gräs - gjorde det i omgångar då det var varmt och svetten rann och solbrännan är påbörjad. Satt och löste korsord och läste min tidning i stolen i solen, drack vatten och åt grekisk yoghurt med ananas. Lyssnade på radion och på sändningen från göteborgsvarvet - fy för att vara inne i stan och springa eller jobba denna dag. Har kollegor som gör det och avundas dom inte alls. Inte konstigt att flera av dom första som gick i mål var från afrikanska länder och tycker att värmen inte alls är så jobbig men en fick ju ledas in i mål och Isabella ?? kommer inte ihåg hennes efternamn just nu tyckte motvinden var värst. Ja man får imponeras över alla som tar sig in i mål och hoppas på att man var klok nog att avbryta om det inte kändes bra.

Dottern satt ute med mig en stund idag innan hon tog sig en dusch och började göra sig i ordning för mellofesten hemma hos en kompis. Och hon har pusta och frustat och hennes rum är så utsatt numera sen man förra året också tog ner ett träd så gav lite skugga åt hennes rum men nu flödar solen hela dagen och öppna fönster ger inte mycket svalka så innan hon kördes till kompisen kunde vi åka förbi rusta och köpa en fläkt. Så nu kanske det kan cirkulera lite och ge bättre svalka. Ska sätta den framför jycken tror jag för han lider i värmen den gamle jycken. Vill inte gärna äta och han fick inte följa med i bilen - det är något han annars så gärna vill och tycker så mycket om men inte idag.

Vi har tagit oss en promenad nu ikväll men det är trots att solen är bakom dis och mol varmt i luften och vi gick inte så långt så var det en jycke som tyckte det sista var väldigt jobbigt och upp för trappen var det ännu värre och det häsades bra och nu ligger han utslagen i trädgården.

Katten tycker också det är jobbigt och vet inte riktigt heller vart han ska ta vägen utan byter plast hela tiden i försök att hitta den bästa.

Fast jycken kan allt piggna till. Det finns katter att skälla på och en skata som försökte kolla in matskålen som står vid den vidöppna atltandörren i köket blev bortkörd.

Min lilla skogsbacke börjar bli vit av smultronblommor. Om det nu kan vara lite bin och humlor som polinerar så kanske det kan få bli bär också. Men det är ju vackert. Det är också lite märkligt att gå bland vitsippor samtidigt som det också kommer sommarblomor. Häggen dofttar gott och jag njuter.

Mindre roligt har det varit idag för en cyklist. När jag lämnat dottern så valde jag att åka en fin väg som vi har istället för motorvägen. Och i en kurva tog det stop. Blinkande ljus  på en brandbil och en bil hade stannat före mig.

Det låg stora grenar över vägen. Det har ju blåst rätt bra idag och sen har det också åskat rejält och funderingen gick ju om det hamnat en blixt i trädet som gjort att den gått av långt upp och tjocka grenar låg som sagt över vägen och då förstår man ju att räddningstjänsten fick rycka ut och ska ta bort dom.

Förstod inte varför det sen kom ambulanser - 2 stycken. Hade en brandman blivit skadad när man skulle såga?

Jag gick ut och så fick jag pratat med en gammal man som hade bilen före mig och han berättade att det låg en cyklist under alla dessa grenar.

En sån maximal otur man då har. En av brandmännen kom med cykeln - och det var en sån träningshistoria och den hade inte en skråma - inga vinda däck eller nåt. Ambulansen kom med sån där spine board och nackkragar och annat. Någon form av vätska i påse fick personen och jag kunde också höra hur han skrek aj så han var ju vid medvetande då i alla fall.

Hur stora är odsen att man ska cykla under ett träd och få en stor gren på sig - den är ju väldigt liten. Mannen bredvid mig sa - hade jag inte stannat i 5 minuter så kanske det hade varit jag.

Otäckt och köra och få en står gren på huven, rutan eller taket också. Det är gamla träd som stor så dom kan ju vara helt ruttna så nu får dom nog ta och kollas. Vet inte om dom är privata eller kommunala.

Hoppas bara att det inte blev några allvarligare skador på cyklisten.

Så det som jag först trodde var ett nedfallande träd över en väg var något mycket värre.

Och Sverige vann sin match i hockeyn. Är inte direkt speciellt intresserad men jag lyssnar ju på radion och nyheterna så det gick ju inte att undgå. Grattis till - är det finalplats ???

Hörde också att det inte är så mycket publik som man velat. Men vm i hockey i maj i Sverige när det är varmt och man har längtat efter sol och värme - ja då är det inte läge att gå inomhus och sätta sig och biljetterna kostar väl också rejäla summor.

Sen är konkurrensen stor. Melodifestivalen i Malmö, Göteborgsvarvet i min stad, Pingst med både bröllop och konfirmationer att då sätta hockey som prio ett och titta på det live - näe då blir det nog på tv eller radio man lyssnar medan man grillar och gör annat.

Fick ge grannen lite goda råd som hon tacksamt tog emot. Hon har ju en liten bäbis som inte heller tyckte om värmen och skriker - jag frågade om hon tog flaskan och drack vatten - vatten säger tjejen kan man ge det till bäbisar - jag har hört att dom kan kräkas då. Och då undrar jag vilka råd man idag ger ut?

Jag sa att du kan nog ge henne någon tsk för det gjorde jag med mina utan problem och sen även i flaska för även om hon ammar fullt så blir dom ju också törstiga så hon kom sen och sa - att hon hade tacksamt tagit vatten på skeden så hon förstod att bäbisen var törstig.

Inte lätt att var mamma första gången - man var ju själv så osäker. Alla vill ju inte ta emot råd från gamla tanter hur som helst - inte jag heller - dom tror ju att dom vet så mycket :D Så man får ju vara lite försiktig också med råd.

När vi var på rusta idag så köpte vi 2 saker till eller dottern. Duschkräm och en förstahjälpen-kit. Som vi ska ha i bilen. 20 kronor är väl en bra peng att satsa på sånt nu när vi ska åka så långt.

I huvudet har jag listan som jag måste få på papper och pricka av.

Postafen! Till katten är det tänkt.

Och vi planerar ju också matsäcken - den är ju nästan det viktigaste. Goa mackor på gott bröd - ciabatta med sallad, kycklingröra, bacon och smarrigheter. En god kaka till fika och kall dryck och bullar och ..... ja det är stora kylväskan som ska fyllas och största termosen sen kalla drycker och energidito.

Toapapper ifall vi måste stanna i skogen. mat och dryck till katten och hunden.

På taket i takboxen kommer ju väskorna med kläder och skor ha sin plats och i bilen blir det sen inte så mycket mer än fikat så att det inte blir så trångt i den.

Gjorde ett försök att tvätta en del av en dyna till utemöblerna. Den består ju av rygg och sits så jag tog sitsen och så stod jag i köket och gnuggade och sköljde lite och sen hängde jag upp den över staketet i värmen. Men det fick vatten rand så jag har stått i duschen och lagt dynan på golvet och blött ner den igen och haft såpa på och använt fötterna och trampat på den i ett försök att få den ren- njae - funkar inte så bra men fötterna är rena och fina och jag fick smort in dom innan jag satte på strumpor och skor innan promenaden. Dynan - ja för att få dom rena får jag nog boka tvättstugan och ta en dyna i taget i dessa stora maskiner så kanske dom blir lite bättre rena i alla fall. Och dynorna är av tjock modell - goa att sitta på men ur tvättsynpunkt en katastrof. Tittade på  nya dynor på rusta när vi var där och många av dom var ju mycket tunnare men så är det andra möbler också idag - passar till mina plastmöbler men inte till den andra jag har i rejält trä - soffa och två stolar.

Nu har jag fått tiden att gå med blogg och annat och det är inte för lång tid kvar tills det börjar.

Men tror ju inte att jag orkar se röstningen. Eller ens hela om jag sätter mig i soffan. Då åker nog ögonen ner.

Men vad gör det? Det går ju läsa i tidningen om rätt låt vann eller inte och vill jag så går det också i repris så det är inte så  himla noga.

Hoppas det blir en lika skön dag imorgon som idag. Och enligt foreca.se så blir det så här:

Växlande molnighet och någon lättare regnskur


Må gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar