December

December

måndag 8 april 2013

Måndag, morgon, sol,................



Det är mååååndag morgon och mitt huvud känns så tuuungt!

Ja måndag är det.

Vacker väder är det.

Och solen skiner också.

Så egentligen är det ju bra men huvudet är tungt men natten har varit god, inga störande moment med kräkande jyckar, jamande katter eller vakna stunder för mig själv.

Så det är ju positivt men ändå - huvudvärk!

Frukosten har serverats och ätits upp - jag kör med gröten, alla frön och persikor. Nu är det kaffet som är kvar i stora koppen.

Sen ska jag få fart på kroppen och ge mig ut i det vackra morgonvädret. Vilken vacker dag som helst tar den nog slut - den här perioden av så mycket sol att man undrar om det är det enda långvarig högtryck vi kommer få i år. Om nu väderguden tycker att det räcker ju så här - klaga inte ni har fått ett rejält högtryck i år - ETT - det räcker.

Pessimism i dess värsta form??

Fick deligera grytan till sonen också igår. Jag gick och la mig 8 och sa att den kan nog koka fram till 10 i alla fall och sen så får den stå ute och rör om då och då. Och han gjorde detta och tror han har haft bra koll på den också.

Jag låg i sängen till 8 och låg och tittade på dokumentär på 9:an - det handlar om mord och jag har sett tidigare i samma ämne som igår om 3 tonårspojkar som blev misstänkta för mord på 3 barn och som engagerat massor av kända och okända i Usa eftersom det måste ha gått helt galet till när man anhöll dessa tre till synes oskyldiga killar. Panik bland poliser att vi måste ha syndabockar och så blev det dessa och 1 fick dödsdom men nu efter 18,5 år är dom fria. På ett sätt som gör att åklagarna inte tappar ansiktet eftersom det blivit fel och inte helt rättvist för killarna som erkände att dom var oskyldiga men skyldiga - ja det är väldigt konstigt system over there.

Innan jag gjorde mig klar för sängen så satt jag i soffan och då hade vi nyss ätit efterrätt och jag kom in i ett komatillstånd där käkarna nästan gäspades ur led och jag trodde inte jag skulle orka se programmet ens men jag hängde en tvätt och så kändes det lite bättre men jag somnade på två röda sen.

Sockermätningen idag - 6,4!

Klockan är 9 men solen är ju bara 8 så jag får vänta lite till innan jag ger mig ut. Så att solen om man ska gå efter dess tid hinner bli lite varm. Ser på min baksida att det varit frostigt inatt och ett tag när jag  vaknade trodde jag kanske att altandörren stod öppen för det kändes lite kyligt men det är nog den kalla natten som gjort sitt men samtidigt så sover man ju gott när det inte är för varmt och med täcket upp över öronen.

Och innan man förstått hur det gick till - så är måndagen över - det går ju som sagt fort - tiden.

Må gott



1 kommentar:

  1. Branen/Ungdomarna kan mer än man tror... MEN man måste bjuda in dem i köket har jag förstått... Hos oss är det så att dottern är duktig i köket. Hon har alltid varit med när jag bakat, lagat mat & gillat det.. Sonen har aldrig haft det intresset... Jo när han var liten då var han ofta med & bakade...
    Men man måste bjuda in som jag sa... Igår så var maken hungrig när han kom hem. Han marinerade kött, skalade potatis, skar i skivor & fixade grillen.. Jag passade potatisen *ler* & så gjorde jag "Kattens tårta" sockerbomb.. MUMS! Så sa jag till sonen förbigående, han häckade på sitt rum, har du lust att fixa sallad & duka. JAVISST!! Så man ska nog inte glömma av att fråga, för erbjuda sig själva.. det händer inte så ofta här... ;-)

    Vi tittar alltid på spårlöst på söndagar. Maken gillar det.. Jag tycker nästan det har blivit ur tjatat. Alla prog funkar på samma sätt... Sen tittade jag på barnsjukhuset på 1an. Är så imponerad hur mycket man kan göra för sjuka barn på ett specialist sjukhus... MEN igår var det flera barn som man tyvärr fick ge upp.. Som avled.. Stackars stackars föräldrar....

    Hoppas du får en riktigt skön måndag i solgasset :-)
    Kram

    SvaraRadera