December

December

lördag 6 april 2013

En enda lila
Idag upptäckte jag en ny krokus i min lilla slänt - en lila - en enda stackars men ack så välkommen. Dock är det inte den på bilden.

När jag sen tittade upp mot skogen såg jag rådjuret men kan tro att det nu inte är kvar då det nu istället är fyllt med barn som leker kurragömma eller nåt liknande. En kille hade hoppat ner så han var precis ovanför där jag har mitt staket. Så alla barn sitter inte inomhus här inte när det är bra väder. Roligt att se.

Jag och dottern åkte till friluftsområdet och gick en runda. Hade kunnat gå längre men jag blev så kissnödig så det fick bli den korta men en rask runda.

Hemma igen så har jag suttit ute i två omgångar och stickat och druckit kaffe men så kom moln och då blir det genast kyligt och nu ser jag genom ett av mina fönster ett moln som ser väldans grått ut - har inte sett någon väderleksrapport - så om det kan bli regn eller t o m får bli en otrevlig överraskning.

Satt i köket och undrade om jag skulle göra något. Baka eller så men jag kände - näe jag har inte lust eller jag orkar inte. Så jag har suttit i soffan och tittat på Kingdom och stickat. Jag och dottern har ätit lite. Rester från igår. Sonen vill inte äta än för det har nyss ätits frukost hos honom men han har varit vaken rätt länge för det var tänkt att han kanske skulle in till stan men det blev inget med detta.

Dottern ska iväg men väntar på att bli hämtad.

Och jag ska gå och lägga mig i soffan tror jag. Är trött - suprise!

Vaknade innan 4 av katten. Upp och så blev det te för min del och så kom sonen upp - skulle på toa och sen var klockan mer än 6 innan jag sen kunde somna om.

För när jag sen låg där i min säng och det började nästan gry så hörde jag en kvittergök - aka trast som sitter utanför och det är väldigt vackert men lite störande och så högt dom sjunger också strax vid 5 på morgonen.

Så det känns som förra huset då jag varje år hade en som satt i samma träd och sjöng sena kvällar och tidiga mornar.

Så därav är jag lite trött just nu känner jag. Somnade igår vid 9. Inget tv-tittande mer än att jag lyssnade på nyheterna.

Hur kvällens utbud ser ut - no idea!

Började denna lördag som lördagar brukar börja. Melodikrysset och idag var dottern uppe när det började. Jag åt min gröt med persikor och dottern rabarberyoghurt och så lyxade vi till det med nymalda kaffebönor till kaffet.

I morgon - kanske skulle man då lyxa till det med scones eller nåt - fast gröten är ändå bra och idag var mitt socker nere på 5.6!

Må gott

1 kommentar:

 1. Ja det hade varit skönt med tre dagar helg... varje vecka :-)

  Låter som en skön fredagskväll, med tidigt i säng :-)
  Mysigt att lösa melodikrysset varje lördag.. Det är ngt som vi aldrig gjort faktiskt men det skulle vara kul :-)

  Här har solen visat sig hela dagen, men det har varit lite kyligt i vinden... Nåja man får vara glad för den sol vi får :-)

  Ha en finfin lördagskväll!
  Kram

  SvaraRadera