December

December

tisdag 9 april 2013

Allt som är rött

............. tycker jag är vackert!



Och jag kommer bli så vacker (ja det är jag ju alltid - hm) men jag kommer i alla fall känna mig vacker när jag ska gå på studentfirande. Tror jag eller hoppas i alla fall.

Har shoppat idag - köpte presentkort av dotter som hon fått på en butik som inte riktigt är hennes stil - inte min heller egentligen för dom har mycket rysch, pysch och fel färger såna bleka, romantiska saker men vi gick in där för att titta i alla fall och prata bort en stund med fd svägerskan som jobbar där och när vi står där så dras mina ögon in mot ett hörn!

Där ser jag en röd - härligt röd - topp. Armlös och urringningen är draperad. En enkel sak i jersey men ack så jag.

Så den provade jag och köpte. Kommer bli väldigt användbar till både byxor och kjol och jag ser mig i en svart pennkjol som redan finns i garderoben, denna top. Och så köptes ett par jättefina örhängen till också - jag ska fota dom och lägga ut. Örhängena var hängande i silver och röda stenar och med dessa behövs inga andra smycken.

318:- kronor för kalaset - kallar jag fynd!

Har funderat nu ett tag på vad man ska ha på sig och hur många gånger köper man inte kläder som man använder enbart till just det tillfället och aldrig mer. Nu har jag köpt något jag kommer ha ofta och som jag känner mig både nöjd och bekväm med och med dottern som var med som smakråd kan det ju inte bli fel.

Och så blev det en tur till skomakaren där jag lämnat in ett par stövlar. Dom var dyra som attan när jag köpte dom för några år sen. Svarta höga ecco. Bekväma och snygga och nu var dom i behov av nya sulor på klacken och limmning runt om och dom såg ut som nya. Så nu känner jag mig nöjd där också.

Sen blev det ica - det större av dom vi har och där köptes grönsaker och kaffe och mjölk och ett storpack köttfärs så nu ska dottern imorgon göra en stor sats av sin goa köttfärssås.

Köpte också saker till söndagens efterrätt. Chokladlasagne - bara ordet är ju lovande. Ja ni förstår ju själva. Men nu är det ju så med utländska recept att det inte helt till 100 procent blir som det står man får modifiera om lite. Hittar inga oreos utan fyllning så det fick bli med fyllning och så får man helt enkelt skrapa bort fyllningen innan. Sen så köpte jag ekströms chokladmousse, philadelpia och vispgrädde. Men det kommer bli gott oavsett.  Choklad är alltid gott.

Och god blev dagens middag. Nudlar, asiatisk touch på kycklingen och wokgrönsaker.

Imorgon äter jag gott på jobbet! Ungarna äter något med köttfärssåsen. Vi har köpt så att det går att göra sån potatisgratäng med köttfärssås men det får ungarna själva bestämma. Dottern får yoga åt mig också.

Och efter att ha jobbat och sen åkt i butiker och sen ätit också på det är jag rätt slut känner jag. Ska städa undan lite i köket och lyssna på bok sen blir det sängdax.

Må gott



INGREDIENTS

1 package regular Oreo cookies (Not Double Stuff) – about 36 cookies
6 Tablespoon butter, melted
1- 8 ounce package cream cheese, softened
1/4 cup granulated sugar
2 Tablespoons cold milk
1- 12 ounce tub Cool Whip, divided
2 – 3.9 ounce packages Chocolate Instant Pudding.
3 1/4 cups cold milk
1 and 1/2 cups mini chocolate chips

DIRECTIONS

1. Begin by crushing 36 Oreo cookies. I used my food processor for this, but you could also place them in a large ziplock bag and crush them with a rolling pin. When the Oreos have turned into fine crumbs, you are done.
2. Transfer the Oreo crumbs to a large bowl. Stir in 6 tablespoons melted butter and use a fork to incorporate the butter into the cookie crumbs. When the butter is distributed, transfer the mixture to a 9 x 13 inch baking dish. Press the crumbs into the bottom of the pan. Place the pan in the refrigerator while you work on the additional layers.
3. Mix the cream cheese with a mixer until light and fluffy. Add in 2 Tablespoons of milk, and sugar, and mix well. Stir in 1 and 1/4 cups Cool Whip. Spread this mixture over the crust.
4. In a bowl, combine chocolate instant pudding with 3 and 1/4 cups cold milk. Whisk for several minutes until the pudding starts to thicken. Use a spatula to spread the mixture over the previous cream cheese layer. Allow the dessert to rest for about 5 minutes so that the pudding can firm up further.
5. Spread the remaining Cool Whip over the top. Sprinkle mini chocolate chips evenly over the top. Place in the freezer for 1 hour, or the refrigerator for 4 hours before serving.


J

3 kommentarer:

  1. Det var ett riktigt fynd. Va spännande det lät med chokladlasagne. Ska bli kul att höra ad ni tycker.
    Kram

    SvaraRadera
  2. MUMS Vilken spännande dessert.. Är nog superdupergod :-)

    Rött är en härlig färg.. En röd topp ger färg åt ansiktet :-) Jag är säker på att du kommer bli görsnygg!! :-)

    Hoppas du får sova gott inatt!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ja...en skönhet klär ju i allt, så jag är säker på att du blir jättefin. Rött är fint!
    Ha en bra dag, vännen. Kram!

    SvaraRadera