December

December

onsdag 10 april 2013

barnmat



Undrar hur många dagar man ska få vakna upp till en så vacker solig morgon som den senaste tiden?

Men imorse vaknade jag en timme senare än vad jag brukar. 9 istället för 8 men jag har inte sovit så bra denna natt och det mer beroende på jycken.

Precis innan jag skulle gå och lägga mig så kräktes han upp all mat i magen och jag förstår inte hur det kan bli så mycket för så mycket var det inte i skålen. Sen gick han och hulkade och höll på men han har inga diarréer.

Så nu får han fasta idag men jag har gjort vätskeersättning med honung, salt och bikarbonat och vatten som han får flera gånger i timman - han dricker inte själv men med spruta går det ju att få i honom.

Sen får han - för det kan vara så att det är magsyran som bråkar - omeprezol - så jag har varit på apoteket och köpt en ask - jag har ju också såna men högre dos och han är en liten hund så det får bli lägre för honom. Och om någon tänker va - till hund - så ja det kan man ge!

Sen åkte jag till ica för att köpa välling och fick fråga personalen vart man hade barnmaten - tänk att man går ju förbi där varje vecka men det stod still för jag har inte behövt köpa något sådant på mååånga år.

Majsvälling blev det för det är också skonsamt till magen så det ska han få i kväll och så blir det dietkost ett tag. Kokt ris och fisk eller färs sen ska vi nog få ordning på den här magen också.

Och självklart är han lite hängig idag så det blir ingen lång promenad - utan bara runt området så han får nosa och ha sig lite och ev då göra nummer 2 men utan mat i magen blir det nog inget av den.

Sen ska han duscha för han luktar illa och när en hund står och hulkar som han gör så blir det också så att han tappar balansen - läst att det är vanligt för dom andas ju inte just då och så ramlade han i sitt gegg - inte så mysigt men en liten dusch och sen go torkning av fönen ska dottern fixa.

Så sol i all ära - jag vill ha lite regn så att ev saker på marken både utanför och i min trädgård spolas bort. För ev basilusker sitter ju kvar och bara väntar på att få attackera den som kommer för nära.

För jag tror absolut inte att det är något annat än tillfällig kass mage. Hade jag trott annat så hade det varit veterinärbesök idag men först så testar vi själva detta eftersom han inte på sina 12 år haft problem och den här gången var det inte vilja att äta gräs heller. Och jag tänkte på det att det gräs han har tuggat i sig är ju gammalt fjolårsgräs och när jag krattat så är det ju riktigt bösigt så det är nog inte så bra att tugga i sig.

Sprutan har jag också tagit, glömde stanna till på biblioteket - attan så imorgon måste jag dit.

Nu ska jag snart åka till jobbet och det blir en lång dag eftersom jag ska vara med på möte och middag då nya styrelsen ska träffas men senare än 8 tänker jag inte vara där för då ska jag åka och hämta dottern som ska ta sig till yogan på något vis. Om hon nu inte väljer att cykla både dit och hem. Det är inte gångavstånd precis - tar säkert nästan en timme och gå om man gör det. Det visar sig.

Det ska visserligen bli väldans trevligt men det kommer ju också bli en jobbig lång dag.




2 kommentarer:

  1. Stackars vovven! Ge honom en nospuss från mej.
    Ha en bra dag. Kram!

    SvaraRadera
  2. Hoppas jycken piggar på sig nu.. Det borde han ju göra om ni kör skonkost tycker jag. Jag tipsade ju om Prokolin+ men ta du en sak i taget... Jobbigt iaf att han inte mår bra & lite oroligt är det när de fyrbenta är dåliga... De kan ju inte prata...

    Hoppas mötet gick bra & att dottern fick skjuts hem från yogan :-)

    Kram

    SvaraRadera