December

December

torsdag 14 mars 2013

soligt men kallt



Solen skiner, himlen är klart blå och det är idag kyligt men inte lika illa som igår tycker jag eller så var jag bättre påklädd men tror faktiskt att det inte blåser lika mycket. Men det är bitigt när man kommer direkt i vinden.

Men det blev en skön promenad. Faktiskt veckans första. Och jag är glad att jag kunnat deligera bort den till barnen tidigare då jag inte känt mig pigg nog att ta tag i det och då heller inte tvungen. Annat är det när dom är hos pappan men samtidigt kan detta tvång också vara bra för. För frisk luft är egentligen alltid skönt att få.

Och jag har kvar känslan av härlighet från gårdagens yoga - jag mår så bra i skälen av yoga men ännu mer när det är ett pass som känns perfekt. Inte jobbigt någonstans, inte så ont heller för den delen.

Sen lever jag fortfarande också på ego-boosten på fb.

Det behövs egentligen inte så mycket för att lyfta ens inre glädje i ett annars egentligen ett jobbigt och svårt liv. Jag har varit på botten rejält och vänt och nu har jag ju ett jobb som jag trivs med och som är klippt och skuret för mig.

Men det kommer alltid att finnas en skugga och det är ju sjukdommarna - dom går ju liksom inte komma undan tyvärr.

Men jag är också rejält förbannad idag!

Den där stackars flickan som hoppade framför tåget var inte utsatt för sk näthat - nej det är en nätpedofil som nu också är anhållen. En medelålders man som gjort sånt som man ska straffa genom att hänga upp dom i kulorna på allmän plats och så skulle dom stenas!

Det är så illa att en gubbe kan utge sig för att vara en ung kille som då väcker unga flickors nyfikenhet - helt naturligt och så är det en slemboll istället. Yack.

Men det är bara att hoppas att dom nu kan få äcklet fällt också!

Torsdag idag och jag ska ta och göra i ordning en köttbullesmet så är den klar när jag kommer hem. Tror inte att någon av ungarna vill rulla och steka men man vet ju aldrig.

Sen blir det dusch och idag ska jag tvätta håret också. Låg igår och tittade på sista minutrarna på det där programmet när Trinny och Susanna stylar om Sveriges damer och tänkte på det jag skrev om igår.

Hur lätt det är att sjava runt hemma i taskigt urtvättade och slitna joggingbyxor men samtidigt är det ju också himla bekvämt. För bekvämt.

Tänker också på Camilla Thulin som också pratar om att vi måste ta vara på vår kvinnlighet.

Och jag köpte ju mina första jeans på hur många år som helst för någon vecka sen. Annars går jag i kjol mest och jag gillar det. Känner mig snygg och kvinnlig då.

Men sen har jag alibi i form av jycken när jag sätter på mig kläder för att gå ut i skogen och så. Är inte lika bekväm i kjol på hundpromenaderna och det är kallt. Nä då åker överdragsbyxorna fram!

Och jag träffade på ica ett bekant ansikte för ett tag sen. Och först blir det ju från oss båda - ett sånt där moment - var har jag sett denna person?

Jag uppklädd för jobbet - kjol, stövlar etc. Hon likadant. Och annars så träffas vi i gympakläder på yogan.

Men vissa dagar orkar man inte försöka fixa till sig mer än att dra fingrarna genom håret och ärligt ska sägas att jag drar ofta bara fingrarna igenom håret och sätter upp det i en tofs.

Och en av anledningarna till att jag köpte jeans var att jag har tunikor som går ner en bit och gör sig bättre till byxor eller tights.

Så jag är både fåfäng och inte. Och det känns bra. Har en kompis som inte skulle kunna tänka sig gå och handla mjölk om hon inte hade fixat till sig.

Så idag blir det kjol på denna kropp och någon topp.

Må gott

1 kommentar:

  1. Jag tycker att man ska klä sig som man själv trivs. Om jag blir för uppklädd så känner jag mej obekväm. Har ofta jeans och tunika eller tröja. Dom gånger jag har mjuisbyxor så är dom alltid snygga. Eftersom man mår så himla olika från dag till dag så går det inte att göra likadant varje dag. Man måste vara lyhörd och snäll mot sig själv. Vissa dagar måste man bara få ha extra mjuka kläder och gå runt och skrotta. Ha en bra dag. Kram!

    SvaraRadera