December

December

måndag 11 mars 2013

På nattduksbordet

Skulle kunna berätta om vad jag har på mitt nattduksbord om jag haft ett. Och om jag hade haft en bok som jag läser och lägger i från mig på nattduksbordet när jag släcker lampan och vill sova.

Men jag har varken nattduksbord eller bok men jag har en mobiltelefon och i den har jag nu en bok att lyssna på och kan lova redan nu att det kommer att sträcklyssnas förmodligen för jag har lyssnat på de tidigare böckerna i serien och har inte blivit besviken och kommer inte bli det nu heller mer än att den tar fort slut förmodligen.

Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk är det jag lyssnar på

Pianostämmaren

Och har ni inte hittat den här bokserien så gör det.

Jag har som sagt inget nattduksbord för jag har inte plats för något sådant bredvid min säng. Jag har en hylla ovanför och så brukar jag använda en pall att lägga glasögon och mobilen på när den inte används som fotpall vid fotöljen. Mobilen är ju också klocka och väckarklocka och givetvis också telefon även om jag idag använder telefonen mer till annat än att prata i.

Men när barnen flyttat hemifrån så ser jag fram emot ett eget sovrum med just nattduksbord - bara för att det är snyggt och då vill jag gärna ha något från en loppis.

Dagen middag är avklarad och jag har medan jag börjat lyssna på boken plockat undan efter maten och jag fick även dammsuga upp en massa salt som for ur saltkarets botten av någon anledning.

Wokade lövbiffen ihop med oeystersås, chili, cashewnötter och nudlar och lite soya hällde jag också i. Sen hade jag vietnames wok på sidan om. Sonen åt nöjt och blev proppmätt. Jag är också nöjd och mätt och dottern har matdosa i morgon.

Har kollat igenom veckans olika veckoblad från ica. Blandfärs för bra pris på ett ställe och lövbiff på ett annat. Och sen lite annat som jag tycker är bra och behöver så någon dag senare i veckan får vi åka och handla.

Det gick bra att jobba men jag kände mig låg och inte alls ett dugg pratsam så det blev mycket fokus på jobb både för mig och kollegan. Han har mycket att stå i just nu också och det är rätt skönt att inte behöva vara för social också när man inte är på topp.

Telefonen ringer och det är vår kassör och han frågar - kan du hjälpa mig med detta och jag säger javisst. Och det funkar just nu men jag tänkte - vad händer om jag inte gör det, känner att det blir för mycket - kommer jag säga ifrån då eller ska jag vara den där do'ern som gör för mycket bara för att man vill både för sig själv och för att vara andra tillags.

Tror inte jag kommer sitta vaken till 9 ikväll och titta på Dicte. Behöver min skönhetssömn mer.

Men vad är ett tv-program egentligen - inte hela världen att missa.

Må gott



2 kommentarer:

  1. Det måste du lära dig.. att VÅGA säga nej.. Ingen tycker sämre om dig för att du säger nej för att du inte har tid eller liknande att göra det... NU är du så medveten om detta så jag hoppas för DIN skull att du har modet att säga nej...

    Lät som en superb middag :-)

    Jag såg oxå på Dicte & strax blir det sängen :-)

    Ha en godnatt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tänk att det ska vara så svårt att säga nej. Jag får verkligen bestämma mej innan jag säger det. Blir det någon lite mer spontan fråga så är det såå lätt att man säga ja. Man tror att man fortfarande är någon jäkla superkvinna! Men sen så talar kroppen om för en att det där var läääänge sedan nu!!
    Ha en bra dag! / Kram!

    SvaraRadera