December

December

söndag 24 mars 2013

Härlig dag

Det är ett speciellt ljud när isen slår och sjunger. Det gjorde den när jag gick i det härliga friluftsområdet men jag tänkte redan på en gång när jag gått en kort bit - ja det här var inte bra.

Förra året var det fläckar som var så isiga att man inte riktigt visste hur man skulle gå över. Det var så i år också men nu var det ändå kärvare och lite snö på men jag fick traskat ut på sidorna och tittade noga på vart jag satte fötterna så den långa rundan tog jag inte.

Men sen blev spåren fina och jag tror att en anledning är att det 1) ligger mer i solen, 2) det går mer folk där och sliter bort det som en gång var snö.

Och solen - den försvann bitvis bakom molnen men det blev en härlig skön promenad ändå. Det var vid en grillplats fullt med barn och deras föräldrar, ballonger som visade vägen och förmodligen då ett kalas. Det luktade korvgrillning lång väg och såg väldigt mysigt ut.

Själv drack jag medhavt kaffe när jag var tillbaka till parkeringen och satt där med solen i ansiktet och jag frös inte något trots att det ibland på ett ställe nere vid sjön kan blåsa och det fanns mot strandkanten tidigare rester av isflak som blåst upp mot land men nu låg sjön helt isbelagd och det var fullt med folk ute på den också men ljudet från isen kan ju få vem som helst att tro att den håller på att bryta upp men det är alldeles för kallt för att den ska göra det ännu på ett tag.

Innan jag åkte satte jag mig en stund i soffan - tittade på drop dead diva - en serie på 3:an som jag ibland ser från sängen på söndagsförmiddagarna. Nu satt jag i soffan och stickade samtidigt.

Nu på eftermiddagen har jag legat i sängen och vilat och tittat på djurakuten och vore det inte för att jag blev hungrig så hade jag nog somnat så nu har jag ätit pasta med parmesan. Funderade först på att kanske steka bacon eller nåt till men orkade inte hålla på.

Och ikväll hade jag ju också tänkt att jag ska titta på filmen om facebook på 3:an klockan 9 så jag ska gå och lägga mig och vila lite till. Kanske också somna. Jag hoppas på det.

Det är 5 timmar kvar tills den börjar och en dusch står på programmet också. Skulle ju kunna baka matbröd kanske men - nä sängen får det bli en stund till i alla fall.



Må gott!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig prommis du och vovven fått.

    Sv: Jag har glömt att svara på det du skrev för nån vecka sen. Sorry...
    Tiden med djur är avklarad. Vill inte ens ha en katt. Det är lagom att gosa med dotterns katter när jag kommer dit. Jag är alldeles för hispig om dem skulle bli sjuk eller så.

    Ha en bra kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en skön söndag :-)

    Det är härligt nu när man känner att vi går mot ljusare & varmare tider :-)

    Kram

    SvaraRadera