December

December

söndag 24 mars 2013

Dagen före


 

Denna söndag brukar vara "transöndag" vid Hornborgarsjön - det är tydligen enligt vad man nyss sa på radion den helg då dom brukar komma MEN inte i år. Dom väntar fortfarande i Europa på att värmen ska komma så vi ät inte ensamma om att längta efter våren.

Motsägelsefullt kan man ju då tycka att det är massa gräsbränder i min omnejd - vilket man också sa på samma radioprogram - måste vara nyheterna :D

Läste också i vår lokala tidning att någon eldat och blivit så förvånad över att elden spred sig i blåsten.
VA!!!

Hur kan man ha missat att det blåser småspik varje dag i över en veckas tid och fortfarande? Den personen måste vara både döv, blind och sakna känsel och då borde den inte elda i alla fall.

Mitt bidrag i går till Earth Hour var som tidiga år - nedsläkt och nerbäddad i sängen. Jag hade dock tvn på och hur det stod till hos grannar och övrigt har jag inte någon aning om för jag orkade inte kliva upp för att titta.

Och tack och lov för kunskapskanalen - det är en kanal som visar något intressant på en lördag plus andra dagar också för den delen. Jag såg på ett naturprogram från Venezuela medan jag väntade på att jag skulle vaggas in i sömnens förtrollande värld och hur trött jag ändå var så hade jag svårt för att somna.

Det är något jag har svårt att fatta egentligen att man är så trött att man inte kan hålla ögonen öppna och hela kroppen skriker efter sömn men man somnar inte. Det är väl lagen om alltings - ja ni vet.

Men vet ni - jag har inte varit ur sängen på hela natten. Inga nattliga räder för att släppa ut den ena eller andra av mina fyrbenta vänner inte ens för att fylla på en matskål eller själv tömma en blåsa.

Jag har vaknat till dock för att kolla vilken som gjorde mig sällskap när jag känner att jag har ett djur vid huvudkudden och det var katten denna natten.

Så när jag kollade klockan så stod den i morse på 8:17 och då kände jag inte något behov att försöka sova vidare. Låg kvar i sängen till 9 och lyssnade på boken. Såg nyheterna och sen har jag ätit frukost, kollat informationen på nätet och nu är det kaffe på frukosten som gäller.

Jag råkade också titta i spegeln nyss - och fy och usch sicket troll jag såg där. Hade det ringt på dörren och varit någon försäljare eller så skulle jag skrämma dom rejält på flykten värre än en stor vakthund.

Håret står totalt på ända och ser inte så fräsch och pigg ut i övrigt men det är väl tur att sånt går att fixa till med en kam och kaffe :D

Ute är det idag också en dag som innehåller sol och klarblå himmel. Idag tänkte jag faktiskt ta bilen till ett friluftsområde och gå där. Det var länge sen - i höstas någon gång och det kan vara trevligt med nya vyer för både matte och hund. Och jag ska nog också ta en termos med mig kaffe och kaka och se om jag kan sitta i lä någonstans och må gott i solen.

Men det blir inte än på några timmar. Jag ska låta solen värma upp lite mer först.

Och jag gjorde en mjuk pepparkaka igår med gräddfil och lingonsylt.

Så jag fick slut på gräddfilen men även smöret annars hade jag kanske bakat något mer idag bara för att få dona i köket medan boken strömmar ur högtalarna.

Och på kontot har jag 10:- - i plånboken 15 tror jag - så det får bli mjölk köpt idag. Men imorgon kommer lönen!

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar