December

December

torsdag 27 december 2012

Solsken

Sol!



Idag blev det sol efter att dimman som var väldigt grå och tjock lättade. Så ljuvligt!

Jag och dottern gick den långa vägen till hennes jobb för den korta skulle nog vara förenad med livsfara i och med att det är halt som attan på sina håll.

Men det var så skönt och när jag gick tillbaka så gick jag extra runda för jag ville inte gå in utan bara vara ute och njuta av den solen innan den försvann.

Sprutan är nu tagen och jag har bokat in onsdagar för hela januari och februari. Klockan 11:00 så att jag inte ska behöva tänka för mycket på om det var den eller den andra dagen och om det är den eller någon annan tid. Det gäller att göra det enkelt för sig.

Men inte nästa vecka men veckan därpå ändrade jag till tisdagen istället. Ska träffa min läkare då och varför åka ner dagen efter när jag ska till samma ställe. Ibland får man tänka efter för att få det bra.

Nu är sprutan tagen och jag hoppas den ska ge mig extra energi nu ihop med dagens sol och skulle det vara så att det även blir sol imorgon och kanske också fler dagar så kanske man kan få må som folk igen.

Hejade på min son när jag gick efter vägen som var och övningskörde med sin pappa. Och han fyllde ju 20 i oktober och idag hade han gjort sin debut på systembolaget inför nyår. Lite öl och lite skumpa. Han  dricker inte speciellt mycket och absolut inte ofta - vet inte när senast och det är ju bra. Han gillar inte att tappa kontrollen säger han och inte vill han heller må dåligt dagen efter. Också sund inställning. Han blir inte någon aggresiv typ när han dricker utan mer glad också det är bra men så har han ju också hört mina berättelser och har även andra om för mycket drickande i ens omgivning så där har han också bildat sig en uppfattning. Det räcker med lite och sällan istället för ofta och mycket.

Var på biblioteket och hämtade ut en reserverad bok och den kunde jag på min nya jobbdator enkelt ladda ner och in i mobilen. En skiva - mp3 så den har jag börjat lyssna på medan jag plockat i köket och gjort mig middag. Det fick bli de sista köttbullarna ihop med pasta från igår.

Först hade jag tänkt göra ostfyllda laxrullar och steka i ugnen men tyckte inte den såg så rolig ut. Säkert inget fel på den - öppnade förpackningen i lördags men varför chansa? Så den åkte i soporna och osten får jag använda på kex.

Var förbi ica idag för att köpa mer mjölk och fil. Passade då på att köpa en liten påse med hela kaffebönor. Dom har ett urval i lösvikt som man kan mala i butiken men jag stod och tittade på maskinen och begrep inte så mycket av den, försökte fråga en ung kille som stod och plockade upp varor men han kunde inte heller hjälpa mig men jag fick ju som sagt köpt en liten påse hela bönor och jag har fått städa ett av mina köksskåp i jakt på den kvarn som följde med mixerstaven. Hittade en annan också men ligger nu i soporna för jag måste ha haft den kvar sen någon annan maskin för den passade inte alls i de jag har just nu. Varför sparar man på så mycket konstigt. I skåpet står massa glasburkar - kan ju vara bra att ha!

Nu har jag i alla fall malt lite och nja det tar kanske ett tag innan man kommer på hur det ska vara. Kaffet drog nog lite för kort och kanske skulle jag malt lite till. Men lite kul är det allt. Kanske kunde man få hitta en sån där gammeldags kaffekvarn på loppis men dom är nog eftertraktade där med.

Om ca 1 timme kan jag få ge mig ut och hämta hem dottern och sen gå och lägga mig. Det är inget på tv och jag är som jag nu tjatat om i massor - så förbaskat trött!

Har kommit in i ett skov igen. Kanske ska man vänja sig vid dessa men det vill man ju inte heller.

Fick också beställt mer av mina injektioner idag. Lika bra - har i och för sig minst 5 kvar men dom kan lika gärna ligga i mitt kylskåp som i någon annans. Gäller bara att komma ihåg att be läkaren skriva ut fler. Det är ju inte min "husläkare" som gör det utan min läkare på Gottfries.

På ica hade dom idag färsk grön sparris för 15 kronor bunten. Genast åkte 2 med hem. Det är ju så gott. Och nyttigt.

Efter all julmat, brist på grönsaker, för mycket godis och kakor så gör jag väl som så många andra gör i januari - försöker leva sundare, mer grönt, mer frukt, mer nyttigt. Och man längtar efter det.

Ska sätta mig en stund i soffan. Kanske kan jag få igång en stickning. Eller så ligger jag och slötittar. Sa till dottern att ringa mig en kvart - 20 minuter innan hon ska hem ifall jag skulle sova. Tur man är ledig i morgon också men jag har ju tänkt jobba hemifrån och borde nog börja med det i morgon. Inte så avancerat eller så - det ska bara göras. Skrivas in lite namn och resultat efter en tävling. Och dottern börjar tidigt i morgon och då skulle det ju passa bra att sitta lite sen jag fått kört henne och vänta på att dagen och solen ska komma fram. För det gör den väl????

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar