December

December

onsdag 9 maj 2012

På jakt



Efter en natt med många vakna stunder pga värk i axlarna så klev jag upp vid 10 idag och det var ändå skönt. Har också haft min högra hand i mitt handledsskydd för att på så sätt hålla tummen stilla för den är också bråkig med mig. Som om det inte räcker med fibrovärk man ska ha artros också.

Idag är det regn men jag har varit ute och det var uppehåll då och faktiskt väldigt skönt, pollen regnar ju bort och det är en frisk härlig luft att andas.

Gick ut för att flytta ut krukorna jag tog in och sen blev det jakt. Snigeljakt för hela gräsmattan kryllade av små eländiga sniglar som nu ligger avklippta. Kanske inte den mest humana jaktmetoden - för min rygg. Sniglarna bryr jag mig inte om. Men jag har i alla fall minimerat med ett hundra tal men det finns säkert lika många kvar om inte fler.

Men jag sparar alla sniglar som har hus - dom gör mer nytta än skada.

Nu sitter jag med en kopp kaffe och blogg. Ska ta och röja lite för nu måste jag göra det. Ur frysen plockade jag igår fram en hel kyckling som jag idag ska göra något av. Helsteker den nog i lergryta för det brukar bli saftigt och bra. Vet inte om jag får dottern som middagssällskap idag men detta räcker ju gott och väl till henne och även till mer middag en annan dag. Det är väldigt bra och lättsamt att ha färdigstekt kyckling i bitar i frysen till vad som helst egentligen. Macka, pastasås etc.

Något som är tydligt när det regnar är hur grönt det blir och nu ser det faktiskt ut som om det skulle kunna bli lite sol, det känns som om den försöker tränga sig fram. Härligt.

Träffade på en granne som hade skaffat sig en ny hund - en stor Rottweilerhanne. En stilig kille. Hade ju en bladis mellan schäfer och rottweiler och det var världens mysigaste hund och jag gillar stora hundar precis som jag också gillar små. Men det är maffigt med stora fast för mig är det idag inte praktiskt eller möjligt. Dom kräver ju så mycket mer än en liten jycke även om dom kan vara nog så krävande dom också.

Denna granne har också nycklar till vårt gemensamma förråd där det står klippare och annat och jag frågade om det fanns en liten trimmer och den hade hon hos sig så jag ska bara knacka på och låna den någon dag när det är väder för det. Har en egen men det behövs någon liten sak i lockdosan som försvunnit och det blir aldrig av att man går och letar efter den i affären.

Så det är ju skönt att det finns både klippare och annat för trädgården att låna om man vill och behöver.

Gick och la mig tidigt igår också och somnade på en gång men sen har jag som sagt vaknat flera gånger av att axlarna bråkar med mig och sen fick jag äta också när jag vaknade efter 12. Regnet kom redan igår kväll och jag hörde hur det smattrade mot fönsterbläcket och katten - ja han ville inte ut förrän tidigt i morse.

Lite klagoläte hade han sen att ösa ur sig när han blev insläppt på fm. Gick och talade om att han minsann kände sig förorättad som blivit lämnad ute på detta sätt i regnet. Och hungrig var han ju också. Och sen när han fått beklaga sig lite och äta så var han väldigt gosig. Medicinen gick bra att få i honom också men nu börjar vi se slutet på att stoppa i honom dessa piller.

Nu har jag druckit påtår också och det är dags för röjjandet. Köksbordet är fullbelamrat men mest av alla pillerburkar som jag har så jag ska först och främst sätta mig och fylla min medicinlåda för två veckor och så kan jag stoppa undan det andra ett tag.



En liten groda hade jag också i min trädgård och jag funderar på vart kommer den ifrån för jag bor inte nära någon damm eller sånt numera. Söt var den i alla fall.

OCH

Den 12 maj är det internationella fibromyalgidagen och på reumatikerförbundets hemsida kan man titta på en webbföreläsning - HÄR finns information

Må gott

2 kommentarer:

  1. Den där grodan kanske är en prins som bara väntar på en kyss! ;))
    ha en bra dag, vännen!
    Kramar!
    Ps. Jag har kollat under sängen, och där var inga troll! ;D

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Paula.. du skulle pussat på grodan :-)

    kyckling i lergryta är så otroligt gott.. Jag älskar att göra sås på skyn som blir & blanda i lite gele & en liten skvätt grädde när man rett av den.. Sååå gott!

    Stackars katten som blev lämnad ensam i regnet :-D

    Jag tycker oxå att det har varit riktigt skönt idag, fast det regnat lite. Nästan ljummet ute & skön luft :-)

    Ha en fin kväll & hoppas maten smakade :-)
    Kram

    SvaraRadera