December

December

onsdag 18 mars 2009

Otroligt underbart


Dagen idag ser ut att bjuda på ett helt otroligt underbart vårväder och man skulle ju inte sitta inomhus såna här dagar så svältfödd man är på solen och värmen.


Så varmt kanske det inte är men det kommer nog att hamna plus sidan kanske upp till 10 tom.


Men just nu är det ju väldigt varmt och skönt.


När jag sover så ligger jag på magen ofta med ett ben uppdraget mot magen och ett rakt. Varvar mellan höger och vänster så jag har ju inte ansiktet rakt ner i kudden.


Och jag har haft en ryggvärmare vid ryggslutet hela natten. Också skönt. Det är hittekissen som tyckt att det var bästa platsen för henne just här och nu. Det värmer gott - en levande värmedyna.


I morse var det bara jag och sonen som skulle se till att komma iväg i rätt tid. Dottern hon den lyckosten hade sovmorgon och ska inte börja förrän 10.


När jag har barnen så blir ju morgonrutinen en helt annan än när jag är själv. Jag börjar med att gå upp och väcka barnen.


Sen ger jag katterna mat och släpper ut den av djuret som vill ut.


Och så gör jag frukosten till dom kära - mjölk till chokladen och plockar bröd och annat. Och så får jag ropa ett antal gånger att nu får ni ta och kliva upp.


Sen så gör jag iordning min frukost som jag då oftast tar med mig på jobbet. Ibland äter jag den hemma. Plockar fram mina burkar med lunch som jag ska ha med mig och som jag förberett dagen innan. Om jag inte har det så får jag ta och göra det. I morse blev det att ta upp broccoli och blomkål ur frysen. Lägga dom i en burk med lite ost på.


Och så går jag in i badrummet ställer mig i duschen och gör mitt därinne. Klär på mig och så är vi klara för att åka.


Duschen tar jag het för att värma mina stela kropp. Tvättar håret gör jag sällan på morgonen så jag får tid att bara stå och låta strålarna rinna.


Sonen åker ju med mig till stan. Hoppar av strax innan mitt jobb och nära platsen där hans buss går. Fungerar så bra! Om dottern också börjar tidigt åker hon med mig till sin skola.


Så ser vår vanliga morgon ut. Brukar inte medföra några större konstigheter mer än att det kan bli i mitt tycke lite för sent ibland. Vill komma iväg vid halv och är dottern med så brukar det alltid bli ett överdrag med 5-10 minuter.


Men i morse flöt allt på bra och jag var tom på jobbet innan 8.


Det fanns bara en smolk i bägaren.


Det var inget som jag märkte av när jag klev upp i morse. Och inget som jag märkte sen heller under den större delen utan det var när jag gick in i duschen som jag kände att jag vill ha varma strålar på bröstryggens vänstra sida. För jag kände mig lite öm där av någon konstig anledning.


Sen så blev det bara värre och värre. Jag kan inte dra in andan djupt. Att köra bilen var inte kul när man skulle slänga ett öga över axeln för att byta filer etc. Och det sitter fortfarande i och jag vet inte vart det kommer ifrån heller.


I höstas så stod jag i duschen en morgon och skulle bara stänga av vattnet och gjorde inga märkvärdiga rörelser eller ryck men så smärtade det till så pass att jag tappade andan. Det gick sakta men säkert över och så halkade jag till på en promenad och så fick tillbaka det onda.


Då gick jag till en sjukgymnast som masserade filén. För om jag vore en gris så är det den muskeln vid ryggraden som det händer något med. Och jag fattar inte vad. Är det så att den krampar på något vis och det är pga fibron.


Hoppas det släpper så jag kan gå på yogan i kväll. Har inte varit där på två gånger nu. Och katten henne får jag lägga längre upp på ryggen inatt istället för ryggslutet för att ge mig extra värme.


Och som vanligt är jag ju allt annat än piggelin. Stoppar i min mina rosa och gula små piller som innehållber B12 och Folsyra men märker ingen som helst förbättring eller skillnad.


Inte heller så känner jag det via kosten heller. Igår lyssnade jag på radion då man pratade med Doktor Annika Dahlqvist som är en varm förespråkare av LCHF kost. Och hur bra denna kost och hur frisk folk har blivit som har diabetes, migrän och fibromyalgi. För det är en inflammation och den här kosten botar inflammationer. QUE????


Jag undrar vad jag har missat. För jag har då aldrig läst att fibromyalgi är en inflamation. För då vore det väl enkelt att bota? Och jag märker heller ingen skillnad på min kropp under den tid jag nu ätit enligt LCHF.


Och jag plöjer igenom forum, läser böcker, bloggar etc och jag får nästan en sekt känsla. Fast det får jag också om jag läser om tex Viktväktar anhängare, GI fantaster osv. Det är detta och inget annat. Men det är klart man måste ju tro på det man gör.


Men jag har svårt att bli någon typisk anhängare. Jag är för kritisk och realistisk eller också beror det på att de resultat man skryter så högt med inte gäller mig. För det blir inga sådana resultat.


Jag märker ingen skillnad på varken hälsa, vikt eller annat. Jo att jag äter gott, är inte jättehungrig och sugen efter mina måltider. Håller mig till 3 om dagen när jag jobbar och efter middagen så är det inte så att jag någon timme senare på kvällen har ett jättesug efter mer mat.


Så jag känner mig både konfunderad och frustrerad.


Läser i en bok senast igår kväll att musklerna kan bildas utan man bygger dom när man äter denna kost därför ska man inte använda vågen utan gå på måttband eftersom muskler väger mer än fett. Så OJ! va mycket muskler jag måste ha fått. Även runt midjan då eftersom midjemåttet inte minskats.


Så till lunch idag blir det blandade rester av kött. Både fläskkött och kyckling. Till detta har jag kryddsmör och så har jag då grönsaker som broccoli och blomkål med ost. Allt enligt LCHF modellen. Och jag dricker äggmjölk till frukost. Mums som en del säger att det är ju det godaste som finns. Njae det vill jag inte hålla med om. Det går ner men gott - nope!


Och jag väntar på miraklet ska hända och kilona fullkomligt ska rinna av mig. Och att ett hallelueja moment ska ske och jag vaknar pigg och får känna mig pigg hela dagen, dygnet, veckan, månaden och värken är borta!


Prisa herren!



2 kommentarer:

  1. Hej! Jag gick länge och väntade på miraklet med LCHF-kost också, typ 9 månader eller nåt. Det enda som blev bättre var min mage. Så nu käkar jag allt jag vill utom mjukt bröd, pasta, potatis och ris - och magen håller sig bra. Men viktmässigt så gick jag upp i vikt och fibron den blev inte bättre... Jag tror jag åt för lite fett, det var svårt att äta tillräckligt fet mat. Upplevde också att LCHF-folket var lite av en sekt, kände att det blev för mycket. Hoppas din filé :-D blir bättre snart, har också drabbats av ont i den några ggr och det är inget roligt. Kram!

    SvaraRadera
  2. Glömde säga att effekt av B12 och folsyra kan man inte räkna med förrän efter 4-6 månader. Hoppas du har en fin torsdag. Kram!

    SvaraRadera