December

December

lördag 27 december 2008

Rimfrost och snö


Så är då julen över och nu börjar man skylta överallt om fyrverkerier till nyår. Och överallt så klagas det över hur mycket man har ätit. Som en jag träffade på affären igår som jobbar inom räddningstjänsten. Frågade om det varit en ledig jul - och det hade det - men det hade kanske varit bättre att ha jobbet eftersom magen nu var extra välmående.
Det kommer märkas på gymmen nu i januari och ute i motionsspåren. Ta en extra koll får ni se. Det är så många som ger ett nyårslöfte att man ska komma i form.
Jag har dock inte detta problem. Vågen väger för mycket ändå och inte tack vare julen. Det har inte alls frossats i massa fet julmat.

Juldagen var mer julig än julafton. Det låg ett skimmer av rimfrost ute. Minusgrader och solsken. Det var riktigt vackert ute och det ger ju en viss vinterkänsla. Gårdagen var lika och det var 7 minus som mest. Men nu är det borta allt det där vackra vinterlika känslan. Det är plusgrader och det är som vanligt i våra trakter. Grått!

Det ända vita jag ser ute är en svanfamilj som kommit och landat i år. 2 vuxna och 2 årsungar skulle jag tro eftersom dom inte är vita än. Det är trevligt att sitta och titta ut genom köksfönstret och se denna familj.

Julafton var lugn och skön. Ingen stress och avkopplande. Det blev saffransrisotto och lax. Vitt vin och lite marsipangodis.

På juldagens eftermiddag kom barnen och då kom också tomten. Och jag har varit snäll i år tydligen. En present stod utanför dörren när jag kom hem på tisdagen. Det var en fin blomma från min bror med familj. Sen hade barnen med sig en blomma från fd svärföräldrarna. Inget jag alls hade förväntat mig men trevligt. Jag som knappt har någon kontakt med dom längre alls. Och i enlighet med tradition. GODIS! Alladinask och after eight. Och så åt vi skinkmacka på kvällen.

Och blev det snö - snö of sweden. Ett fint armband med en svart sten. En julklapp från barnen och så fick jag två par gråa knästrumpor - såna där lite tjockare. Något jag önskat mig. Jag går ju nästan alltid i kjol eller klänning nu för tiden. Så det kan vara skönt med varma strumpor en bit upp. Jag är jätteglad och nöjd.

Barnen blev också glada över sina klappar och det blir ju väldigt mycket när man firar jul flera gånger som dom gör. Det är många som ger dom klappar. Så idag är dottern och spenderar en del av sina på julrean. Det blev en del presentkort vilket dom är glada över för dom gillar att köpa kläder båda två.

Idag blir det en lugn dag. Ska lägga mig och läsa lite, dottern blev nyss skjutsad till tåget. Sonen sover fortfarande. Han har två kompisar här och det har varit spelande halva natten skulle jag tro. Jag somnade så har ingen koll på när dom somnade. Men det blev nog sent. Sen ska han och kompisarna till stan för att gå på bio ikväll.

Det som är trist är att det idag är lördag och imorgon söndag och sen så jobbar jag igen :(


Och så två arbetsdagar, två lediga, en arbetsdag, 4 ledig dagar. Och så är det som vanligt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar