December

December

måndag 22 december 2008

Löp


Usch va det är jobbigt! Vi mötte en löptik förra veckan på lunchpromenaden. Hon har nog gått där fler gånger och kanske andra också.


Jycken är helt loss. Springer som en tätting fram och tillbaka i flexikopplet. Och när jag var nästan på jobbet så träffade jag en annan hundägare - med hane och min jycke ville bara gå tillbaka i parken.


Och jag har aldrig märkt av så mycket på honom tidigare men så kanske vi inte har haft löptikar framför nosen.


Och det är gnissigt och gnälligt även om han just nu för stunden ligger still och vilar. Kanske var det lite jobbigt ändå att gå med nosen i backen som han gjorde och så fick han lite ris och fisk som jag inte orkade ät upp också.


Kommer ihåg en av hundarna vi hade när jag var liten. Det hände att det ringde folk som fågelvägen bodde säkert 5 km från oss och på andra sidan sjön. Det ringde på telefonen och man bad oss komma hämta vår hund. Och ingen hade märkt att hunden smitit från hundgården.


Och på den tiden kände man igen hundarna från grannbyarna genom jakten - det var en jämthund så det var inte svårt att veta vilken ägaren var.


Vilka instinkter dom har.


Och jag måste komma ihåg att ge katten p-piller. Hon har varit utan länge nu för jag har inte kommit ihåg att hon ska ha dom. Minnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar