December

December

tisdag 8 maj 2007

Linser

Linser är gott, linser är nyttigt, linser är lättlagat och linser ska väl också vara bra när man vill äta kcal-snålt.

Igår gjorde jag en soppa på röda linser och krossade tomater. En massa vitlök - 6 st klyftor, 2 buljongtärningar, tabasco, curry, gul lök och morot och vatten.

Vågar inte tänka på andedräkten!

Men vad jag tycker det är gott. Detta har snabbt blivit en favoriträtt. När barnen då är hos sin pappa.

Nu har jag hittat en linsrätt till som jag bara måste prova. Gröna linser och parmesan. Hittade ett recept på tasteline. Nu har jag aldrig ätit gröna förr så det är med lite skepsis, rädsla och nyfikenhet.

Har en burk gröna linser i skåpet och parmesan finns också.

Något annat som jag lärt mig tycka om är bönor. Förr så åt jag bara vita bönor i tomatsås eller möjligtvis bruna bönor med fläsk.

Nu köper jag aldrig dom vita i tomatsås längre när jag ska göra chili con carne. Jag kan då köpa både vita och svarta.

Det finns ju så många olika sorter och en favorit är ju dom stora vita bönorna som jag marinerar med vitlök och kryddor.

Det är ju tur att man i vuxen ålder lärt sig att prova nya saker. Och så mycket jag har missat genom åren bara för att jag trott att det är äckligt. Att det omöjligt kan vara gott.

Men smaklökarna kan ändras det är bevisat genom alla grönsaker jag numera också äter. Jag som aldrig åt annat än salladsblad, tomater, gurka och paprika förr. Numera så botaniserar jag friskt bland det mesta. Har dock lite saker kvar att sätta smaklökarna i. Svartrot är en sådan.

Men friskt vågat - hälften vunnet.

Så idag kan jag tycka att sparris med parmesan slår en bulle helt klart. Det triggar mina smaklökar betydligt mer.

Så denna vecka ska det bli gröna linser med parmesan en dag till middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar