December

December

tisdag 28 februari 2017

Februari och den sista dagen på denna månad.

Bildresultat för goodbye february

Så blev det då slutet på den här månaden - Tisdag den 28 februari som också i år är

Bildresultat för fettisdag

Har ätit rätt många semlor redan och även en idag - här på jobbet. Hemma åt vi en igår eftersom dottern har sin fastedag idag.

Men nu tror jag det räcker för i år.

Har varit på bitchhumör ett par dagar och igår blev jag kallad för kärring - jag svarade gubbjävel :)

Var irriterad redan från början och när man kommer till jobbet och det står en massa byggtrafik i vägen så gjorde jag gest med armarna och axlarna - som en axelryckning

Bildresultat för what

Det provocerade väldans.

För häromveckan så la jag en lapp i ett öppet fönster på en av byggbilarna - att dom ställt sig på reserverad parkering. Lappen låg på marken sen.

Dom har stått där många gånger och jag har tyckt och men inte orkat göra något men idag så gick jag ut och satte en lapp och det såg dom där dom stod på bygget och jag fick en massa ord - som jag inte riktigt hörde vilka dom var men kan tänka mig.

Så jag mailade cheferna!

Dom såg allvarligt på detta. Sa att givetvis ska dom inte stå på parkeringar där det så tydligt står att dom är reserverade. De övriga få parkeringarna är till besökande till vår verksamhet och idag skulle det komma folk på möte och då behöver vi parkeringarna själva. Även om det kan vara tomt på nästan alla mesta tiden.

Men det är principen.

Och chefen tog gubbarna i örat och sa att detta beteende inte var bra för deras verksamhet!

Så jag är nöjd men kommer väl få ett finger när jag vänder ryggen till förmodar jag.

Bitchen from hell är jag.

Bildresultat för bitch


Jag har varit grinig ett par dagar för det strular med en del.

Fredag - en bra dag. Gjorde ärenden efter jobbet. Åkte hem och ett par timmar senare hämtade jag dottern på hennes jobb. Och bästa den dagen var ju solen och första koppen kaffe hemma ute i egna trädgården.

Lördag och dottern jobbade förmiddag. Och solen lyste och efter en promenad med vovven blev det ännu en dag med kaffe ute i solskenet och egna täppan.

Det var jätteskönt och sen skulle dottern hämtas och sen hämtades sonen upp hemma och han skjutsades in till stan och en kompis.

Jag och dottern drog vidare till grannbyn - åt andra hållet. Googlade på öppettider och hittade att man hade öppet till 3 och det skulle vi hinna med knapp marginal men snopet så stängde just den affären klockan 2. Det var väskaffären där jag köpte min nyaste väska från Desiquel och jag är så oerhört nöjd och det hade också från samma märke funnits en i helt svart som dottern ville titta närmare på. Men så blev det inte.

Men vi gick in i det lilla köpcentrat som hade öppet till 4 och på Lindex provade dottern några jeans och köpte dom och ett par t-shirts. Medan hon stod i kassan gick jag runt och strosade och såg en provdocka med en kappa - vårkappa som det stod mitt namn på ALL OVER

Kappa Svart

Fick gå till kassan och fråga vart dom hängde. Tog en storlek och provade den ute i butik. Den satt som en smäck! Dottern gav tummen upp och jag blev en vårkappa rikare :)

Sen styrde vi kosan mot hemmet och förbi mot ett annat köpcentrum. Lika bra att passa på. In på Clas Ohlsson och dottern köpte sig en chromecast och sen även kontakter med fjärrkontroll till några lampor hon har i fönstret men saknar avstängningsknappar. Tänkte gå in på Indiska men det hade varit en insidens där dagen innan med brand så det blev det inget av med.

Hemma igen var det dags för mat. Köpte kryddig korv och så gjorde vi pommes till. Lätt och enkelt och jag skulle bara starta om min mobil eftersom jag inte hördes när jag pratade i mina lurar och jag hade till och med köpt helt nya fall dom gamla var kass men de funkade så bra i andras mobiler men inte min.

Så jag tryckte på omstart och sen hände det inget mer - telefonen var stendöd. Provade med olika knapptryckningar som man ska göra för att få igång. Hände inget. Tog en annan laddare och la den på laddning. Hände inget!

Så handikappad utan mobilen. Inget mobilt bank-id, swish och en massa annat och den viktiga Ringa!
Svara!

Och sonen som skulle hämtas hem på natten. Vi kunde ju ringa via fb via surfplattan men den funkar inte utanför wi-fi så dottern skulle bli tvungen att lämna sin andra hälft till mig - ve och fasa.

Men så kom jag på att någonstans ligger ju min fd fd mobil så den kunde jag ladda upp och sen sätta i mitt simkort och så var det problemet löst.

Men mobilen! Min drygt halvårsgamla mobil.

Så på söndagen efter att ha kört dottern - såg ut som en riktig bonne. Var väl en syn för gudarna i slitna mjukiskläder och håret på vift. Men jag skulle bara till vårat egna centrum och fix my phone. Men han kunde inte hjälpa mig. Och jag tänkte hela tiden - nytt batteri så in på butiken jämte som säljer tv och annat elektronik. Dom hade batterier men inte till min.

Iväg till grannbyn - in på elgiganten - nä dom har inga som helst batterier. Nä hä.

In på köpcentrat. In på telia - där telefonen är köpt. Nä inga batterier hos dom inte.

In på claes ohlsson -inga där heller.

Blir tvungen att gå igenom hela köpcentra - tur man inte är fåfäng - ibland! till Kjell och CO och där hittar jag batteri. Inte orginal men ett batteri.

Hem och sätta i det och ladda.

På lördagen igen - ja det var sol mest av dagen men det började mulna på, sen kom regn som övergick i snö och det låg täckt hela marken hemma och då var jag ju inte så jätteglad över att åka ut på natten och där var problemet också med att inte ha någon telefon.

Men snön hade regnat bort så det gick bra att köra. Hade sovit ett par timmar när han ringde och ville hem.

Söndagen sen när jag kom hem. Jag kände mig så seg och så sliten - trött och hostig och täppt. Men tror ni jag var klok - ja inte nåt.

Jag skippade yogan men stod sen i köket hela eftermiddagen. Visst är det för mig också en form av terapi när det kan få ta sin tid där i matlagningen. Och lyssna på boken samtidigt. Den kunde jag lyssna på via plattan.

Jag hade kött i kylen som jag behövde göra något med. Så det blev:

1 flankstek - helstekt i påse med starka kryddor.
1 hel fläskytterfilé - helstekt i påse med senap, vitlök och rosmarin
1 fläskytterfilé som jag skar i fina strimlor och stekte med burritomix, strimlad paprika och morot och en burk med yellow jalapeno och salsa.
2 högrevsbitar som jag skar i bitar till en gryta. Det blev mycket spill som jag kokade till vovven ihop med ris.

Det mesta av detta ovan skötte sig självt i ugnen och grytan blev sist in och fick stå i många timmar och gotta sig.

Och jag skulle iväg och hämta dottern senare så det var lika bra att hålla igång.

Sonen åt fisk till middag och jag åt av flanksteken som jag skar i tunna strimlor och igår blev det middag i pitabröd - lite som kebabkött.

Det blev 4 matdosor i frysen av den ena fläskytterfilén och av den andra gjorde jag enchiladas igår som blev middag till sonen idag och sen också 2 i frysen och så middag till mig och dottern idag.

Grytan - ja den står ute i kylan men ska in i frysen den också.

Problemet är ju nu att frysen är rätt full och jag måste stuva om lite för att få plats - å så jag saknar en frysbox.

Vi missade ju serien vi tittar på, på söndagar på 1:an och vi har också missat den serie vi sett på 4:an - Thirteen så igår kollade jag och då var det 3 avsnitt med gårdagens inräknat som vi inte sett. Det 3:e fanns inte kvar på play och 4:e ett dygn till så vi fick leta upp det 3:e avsnittet och hittade det utan text men det gick bra även om man inte kunde höra och förstå allt dom sa.

Och jag såg sen också det sista avsnittet -dottern gick och la sig - jättetrött.

Vi hade också igår efter jobbet åkte till väskaffären - jag ringde för att höra om den fanns kvar och det gjorde det så vi åkte dit men väl där så valde hon en helt annan.

Så idag blir det en lugn dag. Jag sitter här och skriver och klockan är över 5. Igår hann jag inte skriva och revisorn behövde en massa som jag fixat igår och idag.

Har också pratat med Samsung om min telefon och jag ska åka till deras egna serviceställe istället för att ta det via telia som använder sin egna och tar betalt för att fixa ett garantiärende.

Men det får bli på fredag.

I morgon - ja då ska bilen besiktas -tror inte den går igenom.


Bildresultat för farewell february

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar