December

December

tisdag 19 augusti 2014

Bokhöst att se fram emot




Oj oj vad det finns mycket att se fram emot i höst när det gäller böcker, så mycket nytt och så många bra författare som jag gillar och läst tidigare men också flera helt nya bekantskaper. Och igår satt jag och reserverade massor av böcker på biblioteket. En del på tips från biblioteket själva att dom kommer köpa in under hösten och att man redan nu kunde reservera, sen så hittade jag flera andra när jag tittade på olika förlags sidor. Det är så man undrar hur jag ska hinna med dom alla.

Idag öser regnet tidvis ner så man undrar om man kan gå ut alls. Och ingen promenad blev det. Vaknade vid 9, kollade i mobilen lite nyheter och annat, gick upp och åt frukost - kände mig så trött så jag la mig igen och ställde klockan och halvsov ca 1 timme till. Upp, duscha och iväg till jobbet.

Känner mig långt ifrån pigg idag. Jättetrött är bara namnet. Jag och det här vädret går inte alls ihop just nu. Och värken är där och när jag la mig andra gången hade jag ont i höfterna så jag låg och väntade på att tabletterna skulle kicka in, vilket dom knappt gjorde.




Min vana trogen blev det undanplock i köket efter maten som igår var dotterns goda köttfärssås och spagetti och det blev mycket köttfärs så idag ska det köpas så vi kan göra lasagne av resten. Sen provade jag att göra fröknäcke men hade inte allt utan fick improvisera och det gick inte bra. Hade soyamjöl istället för majs och den påsen hade nog legat för länge - luktade urk och sen höll det inte ihop utan blev bara smulor och det jag trodde var bakplåtspapper visade sig vara smörpapper så det fastnade och allt hamnade i soporna men jag bakade också gott matbröd som blev bra och gott. Enkelt var det också. Vatten, olja, mjöl, jäst och salt. 2 stora brödbullar blev det men det tar slut idag kan jag tänka mig för den ena är det redan. Så medan brödet jäste och gräddades satt jag och lyssnade på boken och reserverade böcker med tända ljus och 21 satte jag mig framför tv och kollade in dokumentär om en massmördare i USA som säger att det var han som mördade Nicole Simpson då han skulle på uppdrag av OJ skulle stjäla något. Intressant men det har inte gått bevisa men han hade många andra mord på sitt samvete och sitter på dubbla dödsstraff.

Idag har pensionen kommit in på kontot och det ska storhandlas. Och dagen till ära har jag i brevlådan fått olika storköpsrabatter från ica och en gav mig en gåva - en ask tomater och den andra fick jag köpa en ask för 2 kronor. Jag kommer åka på olika för någon hade saker som jag behöver - kycklingfiléer som den andra inte hade till rätt pris = mitt pris.

Förra veckan så hade jag ju mailkontakt med Gottfries. Hade ju fått en återbudstid som jag inte hann med den dagen och nästa skulle inte bli förrän i november. Och jag har nu fått tiden hemskickad. Bad att jag skulle få nya recept utskrivna då det skulle ta så lång tid och jag fick en tid - den 26 augusti. Det är ju helt annat än november det - så det fanns en tid eller så fick dom återbud.

Det är mycket som händer nu. Allt börjar. Yogan startar den 3:e september och igår fick jag beställt nya yogamattor hos en yogagrossist som var på väldigt bra pris. Dom gamla har gjort sitt. Sen börjar stickträffarna den 2:a september. Den 6:e ska jag på stor hundträff med bara folk från amigos mios med sina hundar - ska bli riktigt kul. Jobb dagen efter och kvällsjobb den 27 augusti. Så almanackan känns full.

Och så vill jag ha tillbaka solen, värmen och kunna ta mig ut i skogen med fika i ryggsäcken och svampkorgen i högsta hugg. Och den känslan är väldigt långt borta idag när man tittar ut. Hade tur då jag gick till bilen - då var det uppehåll men sen har det ösregnat igen.

Tyvärr kan man ju inte påverka vädret - jo kanske - om det är klimatpåverkan som gjort detta.

Må Gott















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar