December

December

måndag 31 mars 2014

3 år



Idag är det exakt 3 år sen jag låg under kniven på Östra Sjukhuset och gjorde min Gastric Bypass Operation. Jösses va tiden går fort.

Och jag är tacksam och glad över att det gått så bra, inga större komplikationer som man kunde läsa om vid den tiden om misslyckade operationer etc.

Jag dumpar ibland, äter annars allt och det enda som är jobbigt är att jag faller i sockret och måste ha tillgång till druvsocker för att snabbt få balans i det igen för det kommer så fort och jag får inga större förvarningar och många gånger kan det komma vid promenader och ansträngningar men likaväl när jag bara sitter still och är.

Och man ska äta lite och ofta men det är inte lätt alla gånger då jag ofta kanske inte är hungrig alls just då men kroppen struntar ju i det. Men det är enligt sköterskan jag pratade med på Östra en typisk komplikation man upptäck ju fler man opererat och varför vet man inte men jag kunde ju sluta med alla mina diabetestabletter samma dag som operationen och det var ju poängen med det hela. Sen är jag inte pinnsmal utan jag känner mig normal som kan växla mellan 40,42 och 44 i storlek.

Det var faktiskt fint väder då också för jag vet jag satt ute i trädgården och fick besök och vi satt ute i solen i stolen och fikade.

Ja helgen som gått - helt fantastisk och trots att jag gjort mycket - speciellt i lördags så känner jag mig inte helt energilös - man mår gott av solen och energin och värmen.

Kom sent i säng igår för jag tittade på Annika Bengtsson och förvånas igen över att jag inte kom ihåg så mycket från boken jag en gång läst - inte vem som var mördaren etc. Fast det är ju egentligen bara positivt.

Yogan var skön igår men varje gång vi har den efter sommartiden blir man lite förvirrad nästan för det är så ljust i hallen och inte alls det där mysiga med tända ljus och det lugn och ro man får då. Man känner sig lite mer utsatt för man syns så väl - fast man tittar ju inte på dom andra för man har ju fullt upp med sina egna rörelser och så blundar man rätt mycket och ofta.

Jag och dottern var också på ica innan och handlade frukt och grönt så det blev en god fruktsallad när vi kom hem och för att få plats med nya varor i kylen åkte några utgångna ut ur den och fil som var utgånget datum på hade jag öppnat och bakat scones på i helgen och sonen undrade - då han är med och plockar in om vi skulle kasta den och jag sa - du kan baka scones och sagt och gjort -det gjorde han - för första gången och han tycker väldigt mycket om scones så nu kan han det också.

Idag var vovven självsäker och valde själv att vi skulle gå över vägen och under en tunnel istället för som han annars drar mot hemmet så han fick välja själv hur vi skulle gå och det blev en liten runda - så härligt att se att hans självförtroende ökar och ökar. Tror kanske också att värmen får honom också att må gott.

Dottern ringde mig förut här på jobbet - jag hade tagit hennes matlåda istället för min idag - sorry! och helt plötsligt skriker hon till i luren - nej - då håller katten på att jaga en groda :D

Hon ska iväg på jobbet och sonen är på sitt och jag hade glömt att kollegan inte skulle vara på plats idag och tyckte det var tomt när jag kom till jobbet.

Solen skiner idag också men det blåser mer och lite kallare också än igår. Fast när vi åkte hem från yogan så var det helt vindstilla - såg på flaggor att dom hängde rakt ner och det var länge sen man såg det, men det varade ju inte som sagt.

Nu ska jag koncentrera mig på jobbet.

Må gott

1 kommentar:

  1. Bra att ni samarbetar du & barnen med shopping i & urplockning vid mathandling... Så gör vi oxå.. & handlar jag själv så får dottern & förr även sonen bära & starka maken såklart ;-)
    När sonen var lite så älskade han att samarbeta.. det var hans ledord :-) Jag glömmer aldrig när han & mormor satte potatis & han sa till min mamma det är så bra att vi samarbetar eller hur mormor? Vi är bra på samarbete :-D
    & faktum är att han är en jäkel på det än idag :-) Dottern kan oxå samarbeta, men hon har inte riktigt samma vilja & hon är lite mer bossig om man säger så... Men hon är en klippa på att laga mat & fixa OM HON VILL :-)

    kan tänka mig att det är mysigare med Yoga när det är lite mörkt & med levande ljus...

    Tänk vad skönt att du mår bra efter gbp :-)
    en kompis till mig gjorde en gbp i Augusti & hon har idag gått ner lite mer än 50!!!! kg :-)
    En hel liten människa!! Hon kunde sluta med både bltr medicin & diabetesmedicin ganska snart efter op. Hon mår bra, orkar mycket mer, är piggare, men hon ser tröttare ut & hon är blekare tycker jag :-)
    Men det är säkert en invänjningsfas :-)

    Ha en strålande fin em & kväll ☀
    kram ❤

    SvaraRadera