December

December

söndag 28 december 2008

1222 över havet


Äntligen en ny bok med Anne Holts karraktär Hanne Wilhelmsen. Den ska jag börja på nu ikväll. Har haft både tid och lust att läsa mycket under julen så det är redan dags för en ny bok. Dödergök som jag läste ut idag rekommenderas. Den var jättebra och tänkvärd.

På drygt 1200 meters höjd över havet ligger Finse högfjällshotell, ett klassiskt resmål för norrmän, endast tillgängligt via järnväg.

När tåget mellan Oslo och Bergen en iskall februaridag spårar ur i närheten av Finse råder full snöstorm. Enda utvägen är att evakuera de över tvåhundra passagerarna till det isolerade hotellet.

Bland dem finns Hanne Wilhelmsen, tidigare kommissarie vid Oslopolisen, numera rullstolsbunden efter en skottskada i ryggen. Hon har med åren blivit alltmer folkskygg och undviker mänskligt umgänge. Men när en av gästerna hittas mördad redan första natten dras Hanne ofrivilligt in i fallet.

Det blir en kamp mellan jakten på mördaren innanför hotellets väggar och den värsta snöstormen i mannaminne rasande utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar