December

December

måndag 26 mars 2018

26 mars - påsken närmar sig.

Då är vi inne i veckan som avslutas av påsk. En härlig tid men idag så har jag ingen pyntning och inget påskris heller och ingen traditionell påskmat.

Julmust och godis men som mat blir det som brukligt. Lamm. Och förhoppningsvis även på grill ute.

Och blir det samma väder som vi hade igår kan det inte bli annat än fantastiskt. Det var helt underbart med värmande sol på en klarblå himmel och jag kunde sitta ute i min trädgård i bara kortärmat.

När jag i slutet på veckan tittade på väderleksrapporten så skulle det ju inte bli sånt här väder så jag blev glatt överraskad över att även hitta små gula krokusar i min skogsbacke. Det behövs inte mycket för att dom också ska komma fram. Lite sol :)

Det var ju också vårfrudag - våffeldag - min födelsedag!

När jag vaknade så hade jag inte tänkt att jag skulle äta våfflor denna dag för dottern jobbade och jag trodde inte sonen tänkte dyka upp heller eftersom vi ska träffas till påsk men han kom och hade fina tulpaner med sig från dom båda.

Så vi satt båda två ute och njöt i trädgården och pratade. Jag hade som vanligt ringt honom - gör det varje dag runt 11 för att väcka och säga godmorgon och prata i 5 minuter knappt/drygt och då när jag frågade vad han skulle göra - om han skulle träffa kompisar så sa han att han skulle äta våfflor hos mig.

Så jag fick också ta upp middag - det blev lax.

Lax med ris och en god sås och sen så stekte sonen våfflor till efterrätten. Innan jag sen körde hem honom och samtidigt så fick han handlat och jag också - hundmat.

Sen blev det en lugn kväll i soffan och tänka på helgen som varit och känna mig riktigt nöjd.

I lördags kunde jag sova ut och sen blev det dusch och fix för att sen åka till dottern och äta thaimat innan det var dags för hårdrock!

Extra nöjd blev jag när jag fick på mig ett par byxor som passade bra för kvällen - trodde jag inte - eftersom dom var lite för tajta senast jag använde dom - och det var väl någon gång förra våren/sommaren.

Efter maten så satte vi oss i bilen och styrde kosan mot stora staden och sen in på Lisebergshallen och sätta oss på våra bokade sittplatser. Och det började med ett förband som man ser att dom är nya på banan och inte så proffsiga än. Sen kom en katastrof - en groulande band med en ljussättning som gjorde att man inte såg dom på scenen alls och inte kunde man höra om det var svenska eller något annat språk - bedrövligt. En halvtimme höll dom på.

Sen blev det Hardcore Superstar och dom är alltid roliga och svängiga att titta på. Sen blev det omriggning av scen innan Mustasch gjorde entre med bas dunkade i bröstet så om man hade otakt på hjärtat så blev det nog rätt rytm men det var en snyggare show och proffsigare tycker jag och bäst var ju ändå Änglahund :)

Så 4,5 timme bra upplevelse kunde vi åka hem igen.

Och det var på vägen till dotterns hem rejält dimmigt så inte mycket framför bilen så tur man har kört där xx antal gånger.

I fredags var jag effektiv på jobbet och fick mycket gjort innan jag åkte och handlade lite och kunde åka hem. Var också rejält trött men fastnade framför tv-n och tittade på Bäst i Test och jag kunde få mig några goa skratt. Kan rekommendera detta på ettan om det är någon som inte sett och vill bli road.

Veckan som gick var sådär i övrigt. Var hemma måndag - onsdag - helt slut och väck i huvudet. Känslan av förkylning men som alltid - är det en förkylning eller är det fibron?

Vila var det som gällde i alla fall.

Helgen innan var jag ihop med mina båda barn på Phantom of The Opera och den var riktigt bra och en härlig upplevelse och sen middag på en Nepalesisk restaurang - jättegott så jag är privilegierad som får uppleva både god mat och annat med mina två bästa i livet.

Var också hos en osteopat för ryggen på tisdagen förra veckan. En skön behandling och ska dit igen om några veckor. Är sned och hon tyckte även var det upp mot nacken så det fixade hon till.

Men höfterna är ju inte bra. Länden blev bättre men jag kunde knappt resa mig upp i lördags och ta ett steg efter att ha suttit still där på konserten.

Men skam den som ger sig. Det kan ju bli bättre efter nästa gång.

Eller inte och då får jag gå till läkaren igen och be dom skicka mig på röntgen för att kolla att det inte är något som ställer till det som kan avhjälpas genom att se där - eller så får jag acceptera att det är fibron - vill inte!

Idag är det mulet och grått och det väntas snöblask i kväll.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar