December

December

måndag 25 februari 2019

Februari är snart över

Februari går mot sitt slut.

Förra året samma tid så var det snö och jag såg på fb-minnen att jag hade varit och gått på isen i skogsområdet en solig dag förra året.

Nu är det metrologisk vår enligt SMHI och man varnade för gräsbrand före helgen. Och pollensäsongen ska bli den värsta på 45 år sägs det. Men det har inget med mild vinter att göra - nej grunden till pollen las redan förra sommaren. Och jag ser buskar med så otroligt många hängen så blir det riktigt varmt och soligt så kan man nog se hur dom kommer öppna sig och sprida sitt pollenelände.

Men jag förbereder mig och har börjat med allergimedicinen.

Hade semester to-fre förra veckan. Dottern ville ha sällskap på torsdagen och jag hade hunnit det innan jobbet men nej, har semesterdagar så varför spara på dom i onödan.

Så jag var med henne till optikern och hon ska få sina första glasögon i livet - 28 år gammal. Hon har sett dåligt ett tag och klagat också men inte kommit till skott förrän hon fick en lapp om att nu var det länge sen du gjorde synkoll - och det var när hon skulle ha intyg för att få körkortstillstånd. Då var det bra.

Vi fikade sen gott och så åkte vi och gjorde lite ärenden. Bland annat så köpte jag fröer för första gången så nu ska här odlas inför sommaren.

På fredagen gick jag en långpromenad och tog årets första kopp kaffe i trädgården. Härligt, inte direkt sol för det var små slöjmoln ivägen men gott ändå.

Sen har jag köpt en ny kratta så jag började kratta lite - MOSSA - hela gräsmattan mår dåligt är jättemycket mossa och där jag krattat är det nu bara jord. Och så mycket gräsfrö som jag kastade ut förra sommaren -till ingen nytta alls.

Undrar om den kommer må bättre i år. Tänker slänga på mossbekämpningsmedel i månadsskiftet mars/april för då åker vi upp till stugan en vecka och då har jag inga djur i trädgården. Sen får det bli nytt försök med gräsfrön.

Rabatten ska minskas och de fröer jag ska så är till balkongen och krukor men även sommarblommor till rabatten - blandade sorter så får vi se om det blir något.

Ska flytta hammocken till väggen så en del av rabatten ska bort och jag har fått tag på pallar som jag ska ställa hammocken på istället för att lägga massa sten för jag får lägga en markduk under och sen tänkte jag en sån gräsmatteliknande sak på pallarna.

Blir nog bra.

Min tv gick sönder förra veckan. Det var i torsdags. Kom hem och jag brukar ha den på för hundens skull. Men den var släkt så jag tänkte - strömavbrott. Men när jag satte på den så stängdes den av direkt så den hade gjort sitt.

Nu fanns det en tv i dotterns gamla rum som jag kunde titta på och jag satt på fredagskvällen och tittade på datorn.

Men nu har jag dotterns gamla tv som hon hade kvar i källaren när hon köpte sig en ny. Inget fel på den - ännu men den är lika gammal som min så det finns väl risk att den går sönder snart den också.

Den är också lite mindre än min gamla så det får jag vänja mig vid. 37" istället för min 42"

Väntar på att min kollega ska komma till kontoret. Då ska jag skälla på honom för han gör saker som ligger på mitt ansvarsområde och har pillat på det i fredags och så blev det fel. Jag väntade på uppgifter som han visste om men inte lyssnat på. Och jag har fått jobba med det, maila och ringa och inse att då att han gjort saker som han inte ska! Så det är ju onödigt att jag ska jobba med saker som han gör. Dubbelt merjobb.

Men han får skynda sig att komma hit för jag ska snart gå hem för dagen.

Det är lite väl turbulent på jobbet nu och min nya kollega och min gamla har haft bråk och diskussioner och hon är sjukskriven pga stress för hon har också blivit lite motarbetad så det är inte den allra bästa stämningen på jobbet inte. Och det är rätt skönt när jag sitter här själv.

Och jag hade funderingar på imorse att vara hemma för jag är snuvig och har ont i halsen. Men eftersom jag hade den här viktiga punkten så gick jag - i onödan då som det visar sig.

Sov dåligt i natt, hade en katt som var på mig och skulle gosa hela tiden och tycka att jag skulle vara vaken ihop med honom. Dessa små pälsklingar.

Just nu har jag täppt igen i näsan och fryser så det är något på G i kroppen.

Det ogillar jag.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar