December

December

måndag 29 februari 2016

Oscar

Så fick hon sin Oscar - Alicia Vikander - det var hon värd och tänk att ingen svensk skådespelare/ska har fått den sen Ingrid Bergman fick sin 1974.

Så det är stort - Grattis Alicia.

Jag såg filmen häromveckan och hon var väldigt bra och det var även filmen. Och då var det ju mest dag och eftermiddagstid men nu lär det nog bli att man visar på bästa tid.

Bildresultat för oscarsgalan 2016

Det är måndag och det är grått och jag har sovit länge. Hade min vakentid där vid vargtimmen och då kunde jag se på flödet att hon vann sin Oscar. Själv gick jag upp och tog mitt glas mjölk och mina vana trogen 3 digestivekex som jag också delar med vovven. Toabesök och så somna om.

Min kropp är i olag totalt - det verker både här och där och igår kväll var händerna manglade igen.

Sitter på jobbet och ska inte vara här hela dagen - tågen går inte! Så sonen måste köras till jobbet. Såg det på fb flödet i morse så jag kunde förbereda mig för det.

Så imorgon får det bli några timmar extra på jobbet också - om jag får må bättre för jag har nog en förkylning i kroppen också - det klias i öronen och det är ju ingen fibroåkomma - hittills i alla fall. Och halsen har varit lite si och så.

Och jag ska göra något som är otäckt på onsdag - besikta bilen - lika jobbigt varje gång. Ska den gå igenom eller ska den inte. Är det fel på den eller är det inte. Har ju lagt ut mycket pengar på att den ska vara ok så jag hoppas den går igenom med ett stort streck - håll tummarna.

Må Gott

söndag 28 februari 2016

Gör mig glad.



Det är söndag och båda barnen är på sina jobb och det känns lite konstigt att inte ha någon av dom hemma så här en söndag. Men jag behövde inte kliva upp tidigt - det gjorde jag igår när hon började 7.

Just nu sitter jag med kaffe - kaffe på maten. Har ätit pasta med sparris och pesto. I ugnen står en plåt med kycklingklubbor och steks. Och utomhus i kylan står en långpanna med lasagne men det gjorde jag igår.

Trodde jag skulle få mig en härlig promenad idag - solen kom fram efter att jag varit taxi. Först var jag sonens taxi och sen dotterns. Så jag var förberedd både kläder och druvsocker i fickan.

Men tji fick jag när vi skulle korsa en väg som inte ligger långt hemifrån - då hade vi gått bara en kort bit och jag var beredd att gå förbi för att gå till skogen men se det ville inte vovven. Han tvärvägrade.

Han skulle hem. Han hade gjort både 1 och 2 så nu var han nöjd och var inte villigt att låta mig få njuta av vädret inte.

Men jag gick ut i trädgården och där hade jag med mig en såg och sen har jag varit skogsarbetare. Tagit bort lite sly som jag tyckt varit i vägen och nu kommer jag se mycket mer av en härligt stor gammal jasminbuske istället.

Och av kvistarna jag sågat ner ska jag göra pinnar av för att sätta som staket tänkte jag men behöver en yxa för att spetsa till dom först. Och så funderar jag på att ta annat av riset som blir och lägga som spjälor - såg att man gjorde det på ett trädgårdsprogram och jag gillade det - blev snyggt och så tar man vara på det man huggit ner på ett bra sätt.

Har också fått upp två holkar och genast hade jag intresserade blåmesar och talgoxar som inspekterade och vem som vinner och får flytta in får visa sig - kul att dom verkade gilla sina boenden och jag vill köpa fler.

Och så fick jag nytt besök i trädgården - fågelboken åkte fram och en svartmes var det nog - ser också ut som en entita men näbben visade att det nog var den första.

I fredags efter att jag hämtat dottern när hos slutade kl 21 satt vi i köket och åt rostat bröd med mozarella och tomat, pratade och planerar lite inför semestern och så sa dottern - längesen vi åt räkor så igår åkte vi och köpte oss detta för att gotta oss innan melodifestivalen.

Jag tycker om räkor men jag tror att båda barnen gillar det mer. Många gånger känner jag - jag tycker det är gott men sen när jag äter tycker jag att det är sådär. Smakerna tilltalar mig inte och ibland skulle det vara bra att bara äta ett piller och bli mätt hela dagen så slipper man äta. Jag som gillar att laga mat, testa och även äta kan känna så lite då och då.

Det är som om det växer in mun innan man ens har stoppat det i munnen. Men en macka smakade gott i alla fall.

Nu är det slut på alla deltävlingar och "bara" två kvar. Och efter varje tävling så har det ju inte gått så bra för de artister som varit med länge.

Och så gråter man ut i media och skyller på att - deras fans inte kan med att rösta för det är ju så mycket nytt i teknikväg - bullshit!

Jag är trött på att höra låtar som man hört både en, två och xx gånger tidigare år. Och om jag inte gillade Bengtzings låtar då gör jag det inte idag. After Dark låter ju också som sist osv.

Så det är nog inte dom som ska lyssna och rösta det är fel på - mer att man får försöka göra något nytt för man tröttnar så lätt idag då det är så mycket musik. Förr när det bara fanns sr och man lyssnade på tracks för att höra ny musik då kunde man ju också gilla detta men nu - nej inte alls.

Och gubbarna gick ju inte heller hem - inte konstigt kanske det heller när det finns yngre förmågor som gör det bättre helt enkelt - det är nytt man vill ha och se - i alla fall jag.

Min musiksmak idag är inte samma som för 10, 15 år sen - den utvecklas också för att gilla det som kommer som nytt även om jag också kan uppskatta många gobitar från förr men jag vill inte stanna i det musikförgågna.

Och igår var det Frans som imponerade på mig. En väldigt annorlunda låt i mellot och sen hade vi glädjepillret - Panetoz - där fick man lust att dansa och vi har spelat högt här idag då man nu kan lyssna på Spotify.




Men min favorit är Robin Bengtsson - jag gillar munspelandet i låten.

Sen kan jag absolut tycka After Dark är klatchigt och vissa andra låter går också att lyssna på men i forumet - melodifestival så är dom inte rätt längre - det är bara så det är och sen har det inte med appar och annat att göra - är min åsikt i alla fall.

Och som dottern sa - hade jag varit 7 hade jag också gillat dom perukklädda flickorna med olika färg på håret. Det var bolibompa över det hela och jag är bekant så att jag säger hej och vi pratade ibland förr när vi träffades i affären men en som är mamma till en av de 3. Vet inte om det är så att man är så glad själv som artist att vara med i denna grupp men man visar ju upp sig. På bästa sändningstid och allt.

Och nu har jag en ny författare i öronen - en som också skrivit flera deckare i en serie men det är bara 1 som översatts till svenska och en helt annan miljö än vad jag är van vid. Den utspelar sig i tyskland.

Snövit ska dö heter den - skriven av Nele Neuhaus och kom nyss ut på bokmarknaden och fått bra kritik

En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar - och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn.


Snövit ska dö

Men jag kommer sakna de 4 senaste böckernas karaktärer men det kommer ju en ny bok i mars/april men ingen ljudbok är planerad ännu.

Har kollat med förlaget :)

Men jag har massor av annat att lyssna på så det kan nog hinna komma en innan jag är klar med alla andra.

Om en stund ska jag vara omklädd och färdig för kvällens yoga. Egentligen men jag mår inte helt bra, magen är kass och näsan täppt och halsen är också skum så jag tror jag lägger mig i sängen och tittar på tv istället. Sen ska dottern hämtas hem och sonen åker med sin kollega. Jag fick nyss sms om att han var där och jag inte behövde hämta. Han jobbar långpass idag på en söndag. 10 över 12 - till 19:30 - då kommer natten så det kommer bli några helger kanske nu framöver men han får bra betalt.

Och jag har missat - det är skottår i år och det är 29 dagar denna månad. Men jag ska ju inte fria till någon så det har ju egentligen ingen betydelse.

Det jag tänkte titta på - på tv är via youtube för där kan man nu se hela dom kallar oss mods trilogin. Jag kommer ihåg när jag såg ett anständigt liv på bio och hur bra jag tyckte den var och hemskt också. Och jag kan än idag känna rysningarna på armarna när man har musiken ur högtalarna när filmen är slut och den musiken har Ulf Dageby skrivit - Gallret och jag tycker fortfarande den är mäktig.




Den är klart annorlunda mot vad som spelats i mello men den sitter kvar i mig och det är ju det musik oftast handlar om - den ska ge mig något. En upplevelse och ska beröra mig och ibland är det sånt som Dageby skrev och ibland är det Panetoz glädje eller något helt annat.

Och det var en person som var med i mods trilogin som också senare gjorde då en debut i melodifestivalen så att det var många som satte kvällsgroggen i halsen där på 1980. Kenta

Så här kommer en låt med honom som har tänktvärd text.

Just idag är jag stark!!!!



Må Gott





fredag 26 februari 2016

Skulle bara köpa spik.

Det är äntligen fredag!

Solen skiner från en klarblå himmel och det var ingen dimma som lättade efter ett tag som det varit de senaste dagarna och jag kom ut på en härlig promenad över ängarna med vovven innan frukost.

Såna här dagar gör att man mår bra i själen och känner lite frid och lugn som jag senare fick raderat när jag kom till jobbet.

Det finns vissa saker som retar mig till max och just idag gjorde det mig extra arg.

Det är när man ställer sig på parkering som man inte ska stå på - MIN!

Bildresultat för don't take my parking spot

Det står lappar men dessa två kvinnor var inte läskunniga. För när jag sen stod och satte upp nya lappar som jag gick in och fixade - så kom dom så jag fick sagt till - och jag höll mig rätt lugn - dom kunde väl se min irritation men jag skällde inte ut dom.

Så blodtrycket åkte i topp och nu sitter jag med huvudvärk.

Ibland kan jag ju också tänkta - varför blir jag irriterad över detta men det är en sak som retar mig enormt.

Så ställ dig aldrig på min parkering om du vill bli min ovän :)

Igår åt vi pitabröd med guaccamole, grönsaker och soyafärs som vi kryddade med tacokrydda - det smakade som vanlig färs så det blev en god middag om än lite sen för vi gjorde lite annat först.

Dottern köpte för ett tag sen - rätt länge sen nu en bokhylla på ikea och bakstycket spikade vi inte fast där och då för det var sent och ville inte banka då. Men nu när hon köpt fler böcker och städat så ville hon få det gjort så vi åkte iväg för att köpa såna små spikar för dom som var med - ja vart dom var - ingen aning.

Så vi styrde kosan mot Järnia. Hittade våra små spikar, gick runt i butiken och gick därifrån med mer än vad vi tänkt.

En ny dörrmatta!

























Och jag har länge suttit och tittat på något som skulle kunna styra upp röran i hallen. Letat på loppis och googlat men inte hittat något som passat i pris - allt är jättedyrt.  Jag har ju xx antal halsdukar, sjalar mm, både köpta och alla dom som jag själv stickat. Min hallbyrå är alldeles för liten och hyllan ovanför dörren och lådorna där - ja dom är för långt ifrån för att det ska vara enkelt och oftast så har allt hamnat i en stor hög på byrån, golv och annat. Irriterande till max.

Men så såg vi en sak med röd prislapp - tittade både en och två gånger och så slog vi till och jag är riktigt nöjd och så blev även de andra 2 i familjen. Ibland så händer det när man minst anar det.

Och detta är en tvättkorg som nu fick ett helt annat användningsområde - förvaring till stickade alster. Den är redan fullproppad. Men så enkelt att ta bort locket, rota runt efter det man vill ha för dagen, lägga tillbaka allt igen utan att tänka på att vika för det ska få plats.



























Sen skulle vi åka förbi Ica och gick in på inredningsbutik bredvid som har utförsäljning då dom ska flytta. Och jag hittade kuddar! Som jag letat både länge och väl efter nya kuddar till soffan.

Och nu hittade jag dom och dom passar väldigt bra in till allt annat.



Idag är det en fredagseftermiddag då jag kommer hem till bara djuren. Båda ungdomarna jobbar och dottern ska hämtas 21:15 och jag vet inte än om sonen kommer ringa och ha mor/son tid i natt.

Funderade på om jag skulle se Hobbit som kommer på tv i kväll men ser att den slutar inte förrän väldans sent - efter 1 så det blir inget med det.

Igår var det andra avsnittet på Gåsmamman - spännade tycker jag och bara 8 avsnitt. Just nu så spelar dom upp kortprov av morgondagens mello. Vet inte om jag ska säga flipp eller flopp.

Ja min statistik igår blev färdig men det är inte rättvist eftersom jag inte kunde göra den rätt då vissa uppgifter saknas men det ligger utanför min kontroll.

Så nu har jag frist i detta tills augusti - det rapporteras 2 gånger per år.

Och jag kan inte förstå dom som tycker det är kul att jobba med statistik - det tycker inte jag.

Men som sagt - det är fredag helgen ligger framför mig. Inget är inbokat mer än att vara mammataxi - vilket inte är så bara.

I morgon börjar dottern 7 och sonen ska jobba på söndag. Det kommer bli rätt mycket övertid nu framöver förmodar han eftersom fabriken stått stilla.

Och vi går snart in i mars och eftersom tiden går fort så är vi snart i april och då åker jag och dottern hem till Ljuvliga Jämtland.

Må Gott

Bildresultat för Ljuvliga jämtland



torsdag 25 februari 2016

Gårdagens problem blir dagens utmaning?



Sitter på jobbet och dricker min mugg kaffe och äter en bulle till också. Törs inte öppna mailen än och inte logga in på arbetssidan.

Igår var jag så irriterad, arg och förbaskad så jag fick huvudvärk.

Det är statistikdags. Idag 23:59 är det deadline så att vi får pengar både från RF och kommunen.

Jag har i god tid - redan i december påmint om att ta nu och titta på det ni matat in - stämmer det eller är det några konstigheter - hör då av er.

Och någon gjorde det och andra har jag fått påminna x antal gånger och senast i början på denna vecka.

Och igår när jag då sitter så börjar det strula direkt - det stämmer inte. Det är inte korrekt inrapporterat och jag anser inte att det är mitt jobb och rätt till sånt. Man ska föra in alla som deltar i en aktivitet - hur svårt kan det vara?

Sen har det också totalt missats - trots att jag sagt det direkt till hen som skulle göra detta - det gäller 2 veckor enbart och det finns inget registrerat mer än 1 dag. Det är pengar till föreningen det handlar om.

Och hade den som jag fått tjata mest på - varje gång gjort sitt så hade jag kunnat sitta med detta redan förra veckan och inte känt att jag har en press och stress på mig.

Kollegan märkte min ilska så han var rätt tyst :)

Idag är han inte här men vi har pratat i telefon och får jag inte till det innan jag går hem så får det vara så - då missar vi kanske ett par tusen och då får dom stå ut med det.

För som sagt - jag gör min del i detta och om då andra missköter sitt - not my problem! Även om jag ändå känner ett ansvar över att det ska vara rätt och riktigt.



Nog om detta!

Bokrean är på gång och igår åkte vi till mellan ica och där hittade dottern senaste boken av Viveca Sten så nu har hon alla hennes böcker. Men några som lockade fanns inte där.

Idag har båda ungdomarna varit hos optikern för att förnya sitt körkortstillstånd och synen var bra på båda två. Och då passade vi på att gå in på akademibokhandeln. Ville hitta Astrid Lindgrens bok men den var slut :( så vi gick därifrån tomhänt.

Körde hem sonen och åkte till Kvantum och där fanns Astrids bok, men även en av Carin Gerhardsen som hon också saknat i sin samling så nu är vi klara med rean - jo jag köpte också en liten bok - en om fåglar som man kan ha och titta i medan jag kollar ut genom fönstret för att se vad som finns i min trädgård.



Och igår limmade jag ihop 2 fågelholkar jag köpt. Nu ska jag olja in dom med sånt man kan olja in skärbrädor med innan jag hänger upp dom också hoppas jag på att någon ska tycka att det är en bra boplats.

Natten - ja det är ännu en natt med konstiga drömmar som jag vaknar av och försöka förklara en dröm är ju omöjligt i stort sett men jag vet ju på ett ungefär vad dom handlar om - konstigt var det i alla fall.

Och klockan fick ju ställas eftersom vi hade optikertiden. Och så glömde dom ta betalt - kom vi på när vi lämnat så vi gick tillbaka men då viftade hon bort oss så båda barnen sparade 95:- var som det annars skulle kosta - väldigt snällt tycker jag.

Mindre kul är att jag har en repa på mina nya glas och den var tydligen djup och inte bara lite ytlig så jag vet inte vad som hänt - just nu stör det inte - vad jag vet - men jag borde nog byta ut glaset - det skulle kosta 50% av orginalpriset - ca 1500:- - mycket pengar för ett glas men kan ju vara värt i långa loppet.

Bildresultat för olof palme sista bilden

30 år sen Palme-mordet är det också. Såg dokumentären på 4:an igår om tiden innan och ikväll kommer det om timmarna efter. Såg också lite av en intevju idag och Mårten Palme och mamman är ju övertygad om att det var Christer Pettersson - jag vet inte riktigt jag. Men nog förändrades Sverige då det hände. Från att vara ett land som varit förskonad från mycket har det sen gått utför helt när det gäller våld känns det som.

När det hände hade jag varit ute och roat mig på krogen och hörde nyheterna när jag kom hem.

Och alla konspirationsteorier - vem vet vad som är sant? Kommer vi någonsin få veta vad som hände, vem som sköt osv. Jag är inte säker på det. Om någon skulle träda fram och säga - det var jag - hur ska dom kunna binda den personen tro? Och vapnet - ja så länge det inte finns så blir det nog olöst också.

Igår fick sonen komma hem från jobbet - han åkte dit och vände - dom hade inte fått tag på alla anställda. Vet ännu inte om han ska jobba idag - det finns inget för dom att göra när dom inte har fått bilarna dom ska jobba med. Det är många bilar på en dag som nu inte blir klara för det är fel på lackverkstan så han får nog räkna med övertid framöver istället.

Så idag tänkte jag steka köttfärs och tacokrydda detta till honom och så ska jag och dottern göra vegetarisk färs. Sen grönsaker och pitabröd. Gott ska det bli.

Och inte fick jag mig någon promenad idag men dottern har ledig dag så hon får njuta av vädret, så blir det när det kommer annat i mellan.

Bildresultat för empty coffee cup

Nu är bullen uppäten, kaffemuggen tom och jag ska öppna mailen och se om jag fått de svar jag vill ha.

Må Gott

Bildresultat för let it be a good day

onsdag 24 februari 2016

In i dimman

Bildresultat för into the fog

I rejäl dimma lämnade jag hemmet för att åka och ta veckans campariröda injektion. Det var så dimmigt att jag inte såg många meter framför bilen.

Och när jag sen lämnar vårdcentralen så har det spruckit upp till en underbar dag, solen skiner och det är ännu en dag med vårfeeling.

Igår kväll var det dock frostigt och kallt och marken i min trädgård var frostvit. Vackert det också.

Men jag sitter på jobbet trots att jag egentligen skulle vilja vara hemma. Jag vill sova!

Och jag vill vara ute i solen och njuta, få en härlig dos d-vitaminer.

Bildresultat för d-vitamin fun

Idag har jag känning i halsen och igår en liten blemma på tungan. Ska jag bli sjuk eller är det min sjukdom som gör sig påmind.

Det är baske mig inte lätt att veta vad som är vad. Det är som att fundera på vem som kom först. Hönan eller ägget. Man kan bli knäpp för mindre.

Lederna runt höfterna värker och det gör det även runt knäna.

Kanske kan det bero på att jag igår - äntligen - fick burit ner kartongerna och knö in dom i det redan fullknökade förrådet.

Sen gick jag lös på dammsugaren, fick jaga fatt på vovven som för första gången hoppat över nätet jag har i trädgården.

Han gjorde som katten som brukar hoppa över som tur var grannen också ute och fick ropat på honom när han var på väg bort över skogsbacken och då såg jag honom och han kom in i trädgården igen. 

Fick gå ut och kolla vart han hoppat över och nätet hade åkt ner lite så jag fick lyft upp det och det ska sättas nytt i år, nya stolpar behöver jag och nytt nät så får vi bot på detta. Har han en gång kommit på hur han kan göra så finns det risk att han gör det igen.

Sen blev det middag och en lugn stund vid köksbordet innan jag la mig i sängen och lyssnade klart på boken.

När jag ligger där kommer jag på att sonen ska ha mat och eftersom boken nu var slut så skulle en ny laddas in i mobilen och medan jag donade med det stod en fiskgratäng i ugnen och gottade sig.

Inget avancerat alls. 2 torskryggar - styckefryst och en påse smögensås och så är det klart efter en stund i värmen.

Sen gick jag och la mig och hade precis somnat när jag hör något i hallen - sonen kommer hem. x timmar före han brukar. Det var stopp i fabriken före så dom fick kompa ut.

Har mina konstiga drömmer och sömnen blir ju också drabbad då - eller? Borde ju sova bättre om man inte har massa konstiga drömmar som stör tycker jag - hjärnan vilar ju inte något alls.

Och det sätter ju sina spår. Så när klockan ringde idag 09:20 så var jag så seg att jag snoozade och kände en enorm motvilja mot att kliva upp.

Ingen promenad har jag hunnit med men idag är dottern ledig och hon får njuta av vädret istället.

Bildresultat för book for sale

Idag börjar bokrean. Jag har inget speciellt jag känner att jag vill köpa men dottern har 2 böcker. En av Viveca Steen och sen biografin om Astrid Lindgren och jag ska iväg och köpa mjölk sen så då får hon följa med för ica hade bättre pris på dom än akademibokhandeln.

Det är ju också onsdag och yogadag.

Sen - vad ska det bli till middag idag då. Det får nog bli pasta, sparris, pesto, soltorkade tomater.

Och nu - kaffe!

Må Gott

Bildresultat för i love my coffee

tisdag 23 februari 2016

När våren kom till byn.

Läser i media igår att nu är det officiellt vår i mina trakter - så skönt och idag bjuder vädret på sol och morgonpromenaden idag blev längre för att det var så skönt ute - och jag gick innan frukost så när jag sen kom in smakade gröten väldigt bra.

Så jag idag innan jag åkte till jobbet - för jag hade gott om tid efter att jag hade duschat, bäddat och haft mig - jag fixade fram en pall, kokade kaffe och satte mig en stund ute och njöt i bara tröjan, i solen dock inte i stolen men en pall funkar bra så jag får ta och leta fram en stol också.


Det är ju väldigt blött i trädgården men jag känner hur jag skulle vilja börja kratta men det får vänta tills det torkat upp lite men det var ju snö i den så sent som bara häromdagen.

Igår åkte jag till Jula och köpte mig en ny mixer/blender - halva priset hade dom på en från elektrolux och med glaskanna och rejäl storlek - 300:- istället för 600:- så jag anser det vara ett fynd. Många andra som jag tittade på har så små kannor och även om jag inte gör jättemycket varje gång vill jag ändå ha en med större liter mängd och det fick jag nu. Och jag har använt den idag och har smoothie med mig till jobbet.

Dottern följde med och vi gick också in på systemet för att köpa vitt italienskt vin - det går bra med annat torrt också men igår ville jag ha italienskt.

Sen blev det ica för att handla ris och god olivolja och lite annat smått och gott för att sen hem och laga måndagens köttfria middag.

Risotto - det är så gott och det kräver lite omsorg och tid men är absolut inte svårt. Till detta hade vi sen champinjoner och det var x-pris på sparrisen också. Så det blev en riktigt god middag med resten av vinet till - på en helt vanlig måndag.

Och idag blir det rester - risotton till middag och jag tycker det är så gott att jag kan äta bara risotto men det finns också svamp och sparris kvar.



Och nu följer mina loppisfynd och mitt köp av överkast.






























I dom små höganäskrusen har jag flingsalt och svartpeppar - hittade fatet under när jag var i stan i lördags och skedarna är ärvda silverskedor från gömmorna.

Och dom gör sig bra i fönstret med blomskott och jag kan se att dom senare får innehålla örter istället och så diskborsten fick en kruka.

Och dubbelöverkastet ligger nu på min säng i min lilla alkov och jag är nöjd men jag ska erkänna att jag är grymt dålig på att bädda min säng men kanske kan jag bättra mig nu. Dottern bäddar sin varje morgon och sonen -- han är som sin mor :)

Idag målar man dörrarna på jobbet - det är jobbigt och färgen stör mig. Det känns inte bra i huvudet så jag har sagt till att öppna dörren ut så det blir luftväxling och så får jag ha en tröja på mig för att inte frysa - tur vädret ute är bra också.

..............

Kaffepaus på jobbet och då i samlingsrummet - det är inte ofta vi har det. Men det är bra och trevligt att lämna sin kontorsstol - ibland lyfter jag knappt rumpan från den på hela arbetsdagen. Mer än att hämta kaffe i köket och ibland glömmer jag bort att gå på toa också.

Idag ska jag - S K A   J A G!! - bära ner julkartongerna i källaren - det börjar bli dags nu. Dottern kanske skulle dammsuga - det är så mycket grus som följer med in i hallen och i köket så skvätter vovven ut sin mat - torra knölar över golvet där hans skål står och man kliver i det. Inte trevligt.

Så tisdag = städdag.

Må Gott

måndag 22 februari 2016

Byn är full med skator!

Och dessa skator dom tjafsar, skrattar och kraxar som skator gör. Precis som vi tvåbenta skator gör :)

Bildresultat för skator

Det var säkert ett 30-tal av dessa i ett träd nära mig som jag såg när jag gick till bilen och jag undrar vart dom alla kommer ifrån. Varför samlas just i detta träd - det är inte min bild ovan - den lånade jag på nätet men det ger en liten bild av min verklighet.

Men den där blå himlen man ser - den har jag inte sett idag - det är grått och det blåser rätt rejält just nu men det var inte så blåsigt när jag gick min runda innan frukost.

Jag var stel, trött och seg och jag tyckte det var så otroligt skönt att känna lite kyla mot ansiktet så jag kunde vakna till.

Men helt vaken är jag inte än och absolut inte när jag skulle göra smoothie att ta med mig till jobbet.

Jag tog fram maskinen från skåpet som jag brukar. Tänker inte så mycket utan lägger i den färska jordgubbarna, de färska blåbären, banan, yoghurt, lite juice och till sist chiafrön.

Sätter på maskinen, håller handen för hålet i locket för jag hade inte orkat leta fram den lilla korken som ska vara där och den brukar hamna lite varstans i skåpet och så brukar det vara.

Det låter lite konstigt och jag tänker - chiafröna - för jag har ju inte hört att dom tidigare har knastrat så men så hade jag ju inte heller frusen frukt och så händer något under kärlet och jag får ta bort och ser hur något svart är trasigt under och tänker - har nog inte skruvat till underredet ordentligen för man kan skruva bort det när man diskar och så läcker det lite så jag får hälla över till en annan kanna och när jag gör det så ser det konstigt ut - vad var det som åkte ner i det nya kärlet?

Jo den lilla lilla plastkorken så nu vet jag att den inte låg i skåpet utan i mixern - och inte tittade jag efter i den inte. Och nu har jag inte någon mixer heller. Och smoothien hamnade i slasken. Surt var känslan.

Och så var det ju x-pris på blenders på ica häromveckan men inte längre, men hittade en på Jula - elektrolux som var nedsatt 50% - fick ringt för att lägga undan och dom har många kvar i butiken så jag behövde inte det.

Hoppas bara att själva maskineriet inte gick sönder utan jag kan använda matberedaren fortsättningsvis också. Kollade om man kunde köpa en ny kanna men den var lika dyr som en ny maskin så det gick bort.

Och jag fick ta med mig turkisk yoghurt, med honung och jordgubbar med valnötter och det är ju gott det med.

Men det var ju inget jag räknade med men som den trevliga damen i Julas kundtjänst sa - ödet att du skulle hitta denna till bra pris :)

Ödet är ju som det är - ibland är det bra och ibland är det sådär och då och då riktigt dåligt också.

Mitt öde just nu idag är rätt bra - tror jag!

Jag kör på med min vegetariska kost och idag ska vi nog äta något med champinjoner som jag har i kylen och måste användas upp. Kanske göra något med ris - hade jag haft vitt vin skulle man kunna göra en risotto - kanske jag skulle åka och köpa det också för risotto är ju väldigt gott och jag tror jag har sånt ris hemma också - en ide så här i skrivande stund.

Bildresultat för så stressad

Nej mitt öde är inte bra - för jag kan inte sortera information ordentligt - precis nyss här på jobbet så blev det helt galet, jag läser inte in informationen rätt och gör saker fel - det kopplar inte riktigt i huvudet på mig - för det är så banala fel som inte ska ske och jag får sen maila och be om ursäkt och skylla på - gud vet vad.

Vad sker - jo jag sitter med inbetalningar av fakturor - fakturor som jag skickat påminnelse på och vi har från och med i år infört 50:- föreningsavgift.

Jag matar in fakturanummer och ser belopp på skärmen och tänker - det är ju fel - det ska stå 50 kronor mer och börjar fixa och dona med ny faktura på 50:- och SEN! tittar jag på det inbetalda beloppet - där står svart på vitt - rätt belopp inbetalt och jag kunde inte koppla ihop informationen utan går händelserna i förväg och känner mig nu bara rött på mig själv och min hjärna.

Men det finns ju en anledning till att jag inte jobbar 50%, det finns en anledning till att jag har en diagnoskod både hos af och fk. Det finns en anledning till att jag är pensionerad pga sjukdom 50%.

När jag ska fatta detta, acceptera det hela och lära mig - ta det lugnt.



Så jag äter mitt mellanmål, dricker kaffe, bloggar klart - tar djupa andetag och börjar om på nytt.

Gör om, gör rätt heter det ju

Bildresultat för gör om och gör rätt

Må Gott


söndag 21 februari 2016

Broddar på

Bildresultat för broddar Lidl

Ibland glimtar förnuftet till lite extra.

Som idag när jag plockade fram broddarna - la dom i jackfickan och sen fick användning av dom redan från början på dagens hundpromenad.

Det är rena blankisen på sina håll för att sedan var hel barmark men som i stort sett nästan alltid var det härlig väder och solen kom efter halva rundan. Vi var 9 vovvar som var ute och gick idag så det var kul med stor uppslutning då det varit si och så ett tag och någon runda har vi ställt in för vi har inte varit mer än 2 och istället för att då åka iväg så funkar det att gå hemmakring.

Första gången jag använder broddar - köpte dom på Lidl och dom var jättebra - andra var lika kloka men hade såna som skulle spännas och dom for av hela tiden men mina satt perfekt och så skönt det var och avslappnat man kunde gå. SÅ nu jag broddfrälst :)

I fredags så åkte jag och köpte ett överkast begagnat - ett från Hemköp i beige, guld, lite rött och glitter - ett dubbelöverkast för 400:- och jag kan tänka mig att det kostat bra mycket mer så jag var nöjd med köpet. Nu hänger det på tork för jag har tvättat det idag även om det verkade nytvättat så vill jag ha det gjort innan jag använder det. 

Så bilder får ni vänta på.

Kvällen sen i övrigt så blev det efter maten en tv kväll. Och maten - det blev en bagels med avocado och tomater, Dottern hade ätit när hon kom hem från jobbet och var jättemätt och jag hade inte lust att laga mat så det fick bli detta och så lite grönkålschips så jag testade att göra - helt ok men kanske inte att sitta och äta som chips men till något annat - fisk tex kan det bli riktigt bra.

Jag plöjde sen 3 avsnitt av The Missing och nu är den serien slut och så såg jag också sista avsnittet av Shetland så nu har jag sett klart det jag tittar på. Jag började titta på black widows på 3:an häromveckan men känner inte att det är något jag vill fortsätta se.

Vaknade sen på lördagen och det snöade - riktig blötsnö så promenaden där innan frukost blev kort - vovven ville inte och jag förstår honom. Att det snöade gjorde inte så mycket men det som lagt sig redan var bara en snösörja och jätteblött var det. Men när vi sen satt i köket och åt frukost och löste melodikrysset på webben vid halv 12 så slutade det snöa och senare på eftermiddagen kom solen och när mörkret och kvällen sen kom blev det så halt. Trots 5 plusgrader var det sån där sk svartis som man inte ser, man tror det är fuktigt bara så jag hade tur att inget hände för på radion hörde man om olyckor och man varnade i hela området att ta det lugnt.

Jag och dottern var inte till stora staden och gick och kollade lite i butiker innan vi hamnade på café och fikade. För att sen se på The Danish Girl vid 17-tiden. Den var bra men jag blev lite förvirrad av tiden - det kändes på filmen att det var typ ett år eller så det handlar om men det var längre tid än så förstår man när man googlar om personerna. Men den var bra och det var fina miljöer och kläder även om det inte var en 5:a i betyg.

Bildresultat för lili elbe

Sen åkte vi hem och hade beställt pizza på vägen som vi hämtade upp och kunde sen sitta och se mello - så dåligt! Inte någon låt ännu som jag tyckt om - jo första med Robin Bengtsson men den kan man ju inte höra så jag har glömt hur den var.

SÅ jag såg inte färdigt för jag var helt slut, att åka till stan, sitta på café med alla ljud, intryck mm och så då bio på detta - det kräver sin friska kvinna och det är man ju inte så det blev sängen innan röstningen var klar.

Och pizzan blev vegetarisk - jag tog den jag brukar ta - med ananas, curry och nötter och bad dom ta bort skinkan. Det blev gott ändå.

Och nu ska det lagas mat så här på söndagseftermiddagen. 3 st hela fläskfiléer ska in i ugnen och potatis ska kokas sen ska några vegetariska biffar stekas till mig - jag fortsätter min vegetariska resa. Känner mig inte sugen på kött av någon anledning en det kommer säkert en dag så jag vill ha en blodig biff :)

Nytt besök har jag fått i min trädgård - 2 ringduvor som hittat maten på marken. Tror dom samarbetar de små fåglarna för det hamnar väldigt mycket på marken - dom liksom sprätter ut fröna.


Dom är stora och vackra - ett par kanske?

Om ett par timmar är det yoga och det ska bli både skönt och jobbigt - en del av mig säger - stanna hemma i soffan medan en annan säger - ja men så härligt det ska bli.

Må Gott

Bildresultat för devil angel on shoulder

fredag 19 februari 2016

Kaos



Det är fredag, den är grå och mild och jag hann inte ut på min promenad som jag önskat, tänkt och ville.

Jag vaknade av missen som stod och skrapade mot en dörr - tittade på klockan och .....................

11:50!

Fick lite av en chock - hade tänkt att den är där vid 9. Så jag sitter nu och har inte riktigt landat känns det som 2 timmar senare.

Så jag fick stryka en massa jag tänkt - bland annat göra biffar av färs som jag tagit fram till sonens matlåda - han fick leta i frysen efter lasagne - tur han gillar lasagne.

Promenaden fick också stryka på foten men jag hann med min grötfrukost, ta en kopp kaffe, fixa yoghurt till mellis på jobbet, ta en dusch (tur jag tvättade håret igår) och på med paltorna och iväg.

Nästan på slaget en timme efter det jag vaknat var jag på plats. Och jag som ska gå tidigare också idag. Hade tänkt vara på jobbet vid 12 just därför - det sprack också.

Huvudet är inte riktigt med känner jag och jag har gjort lite nytta och nu har jag precis hämtat en mugg nybryggt kaffe och jag känner att när jag nu slappnar av så kommer tröttheten verkligen ikapp.

Min rygg värker ut mot höftkammen och har nu gjort i flera dagar - det ogillar jag.

Jag fick pysslat och donat i köket igår. Började med att laga mat - hade ris och sås från kycklingen som jag gjort tidigare och så tog jag upp en vegetarisk biff från frysen och det var riktigt gott. Njöt av varje tugga.



Sen så flyttade jag om bland burkar, flaskor med olja och alkohol på en hylla som vi har - blev riktigt nöjd men jag märker att jag skulle haft ett dubbelt så stort kök :) - mer bänkar hade jag behövt.

Jag planterade massa blomskott som jag haft i glas och sen står dom i några av höganäskrukorna. Och en kruka har jag också vid diskbänken och där i ligger diskborsten :)

Men dammsugat hann jag inte med!

Men jag hann hem till Gåsmamman och den verkar lovande men jag blev halvknäpp på alla avbrott för reklam - det var väl minst 4.

Och så fick jag sen tittat på ett avsnitt av The Missing och hängt en tvätt - den höll jag på att glömma och dottern hade gått och lagt sig - började tidigt idag. Så kontenta - gjorde för mycket igår för att orka idag!

Ska sluta tidigare idag för jag ska iväg och titta på ett överkast som säljs begagnat i grannbyn - låg ute på en köp/sälj/skänk sida och jag var för en gångs skulle först - får se om det passar mig - det är lite boho över det :)

Har jobbat mellan skrivna rader här på bloggen, betalat räkningar, ekonomi, mail och jag är seg i huvudet.

Men det är fredag!

Må Gott