December

December

måndag 2 januari 2017

Nytt år, nya tag och nya ...

Bildresultat för 2017

2 januari 2017 - det är alltid konstigt att skriva en ny siffra på årtalet och man kommer skriva fel flera gånger.

2016 har nu gått till handlingarna och ska jag summera året så var det ett riktigt bra år. Mer plus än minus och det är plusen jag försöker tänka på och komma ihåg.

Det har varit upplevelser och det kommer också vara det som jag vill 2017 ska kännetecknas av.

2 gånger åkte jag hem till barndomsbyn och stugan som finns där. April och Augusti och 2 olika årstider med vinter och sensommar.

Kent på Scandinavium går ju inte att glömma.

2017 har jag mycket att se fram emot.

Bildresultat för myself

Januari!

Ja det är ju mer ledighet kvar nu till helgen redan med trettondag.

Ska träffa min 08-kompis som jag brukar träffa en gång om året när hon är nere i jobbet och brukar passa på att komma en dag innan för att vi ska kunna ses. Ut och äta gott någonstans.

Sen helgen efter så blir det Stand-up med Johan Glans ihop med dottern. Och även då äta ute :)

Sen blir det lugnt fram till sommaren. Maj - ja då blir det Stockholm, hotell och Depeche Mode.

Sen blir det Coldplay på Ullevi och senare Cats på Scandinavium!

Upplevelser och kanske tar vi oss också en tur hem i april som förra året. Inget bestämt och det är ju också bra.

Fånga dagen när den kommer!

Det som slår mig och kanske andra är ju att jag gör allt ihop med min familj. Gör inte mycket ihop med vänner. Vilket kan få mig och tänka - har jag några vänner. Jo det är väl klart att jag har men jag har inga som jag umgås med. För det är ju också så att jag är den jag är idag och det förstås inte av alla. Så när jag inte orkar hänga med på krog, fester eller annat så funkar det ju inte. Umgås jag med mina nära och kära så behöver jag inte förklara något. Och det är så skönt och det är så jag vill ha det.

Sen är det ju också så att de vänner jag vill umgås med och som förstår - ja dom finns inte i min direkta närhet så då är det ju svårt att umgås också.

Bildresultat för myself

Nytt år är det och jag sitter på jobbet själv. Kollegan skickade sms - influensa! Välkommen till klubben skrev jag tillbaka och berättade att jag går på halvfart och inte vill ha hans baciller eftersom jag kan vara extra mottaglig! Med glimt i ögat förstås.

Förkyld och trött är jag. Näsan är täppt och hostar på nätterna och lite tung i huvudet.

Jag har idag också besökt min nya läkare. Jag har träffat honom förr och han är bara kvar till april - då går han i riktig pension. Han hade läst in sig lite på mig i alla fall och gav mig kortisonsprutan och förklarade väldigt bra och kändes väldigt kunnig men det är han nog med sina över 40 år i yrket.

Och enligt han kan det vara så att spruta med kortison nummer 2 kan göra det hela läkt - för det är en kraftig inflammation sa han enligt utlåtande från ortopeden och de typiska symptom jag har. Att jag trycker ihop axeln är jag ligger och då blir det precis så jag beskrev. Ingen rörlighet. tydlig smärta men så fort jag sen vaknat till och rört på mig så är jag rörlig men smärtan finns där.

Men just nu sitter jag och har ont - rejält ont ända ner mot handen och tummen. Men det kunde det bli sa han. Innan det tar. Men själva sprutan gjorde inte så ont - tack och lov för det kan dom ju göra har jag förstått men jag kände inte mycket av den första heller.

Så nu ser jag fram emot att axeln ska sluta smärta lagom till att yogan börjar igen och att det nu kan blir bra pass under våren. Hösten blev ju inte så bra.

Nyårslöften ska man inte ge men vi sa jag och dottern att det ska bli mer nyttigt från 1:a februari. Att börja med sockerfria dagar. Att börja nu är ju dödsdömt med allt gott som finns kvar från julen och det är ju ff helger kvar.

Bildresultat för new year resolution quotes

Mitt nyår har varit bra. I fredags var jag hemma från jobbet. Kände att jag inte hade ork och att det skulle bli för mycket stresspåslag om jag gick dit. Så sova ut och sen gjorde vi oss klara för att köra in sonen till stan där han skulle möta upp sina kompisar och åka vidare ut mot Hunnebostrand.

Dottern och jag åkte sen in på en zoo-affär för att köpa något gott till vovven och katten. Men katten smakade inte ens på det vi köpte till honom men vovven tyckte om sina tuggben. Sen fanns det realådor och hittade en scarf till sommaren som kyler ner honom runt halsen. Man lägger den i kallt vatten och sen blir den kall. Hoppas den fungerar bra.

Sen stannade vi på rusta för att köpa schampo, tandkräm och titta runt och dom har rea och nu finns det två så fina kuddar i min soffa. Halva priset så jag är nöjd.

Bildresultat för kudde rusta peggy

Så lite mathandling på ica - jag hade redan i torsdags handlat vår nyårsmiddag så det var bara lite smått och gott som skulle köpas. Bacon bland annat och hemma sen gjorde vi en god middag som jag sett på fransk fb sida.

Man skar brysselkål i klyftor, la i kallt vatten - skulle varit is i men det hade vi inte. Sen så stekte vi bacon och tog upp den ur pannan när det var klart och sen fick brysslarna stekas i fettet. Blev väldigt gott. Sen hade vi också champinjoner och sparris. Det hela åt vi sen med pasta.

Soffan blev vår nästa anhalt och vi såg två filmer. The Imitation Game som var väldigt bra och det är en sann historia om Alan Turing som knäckte koder under andra världskriget. Sen blev det en komedi så vi fick skratta också.

Bildresultat för the imitation game

Daddys home!

Bildresultat för daddys home















Nyårsafton och en lugn förmiddag med melodikrysset innan dottern gjorde sig klar för att åka och jobba. Jag körde henne och hämtade också upp x-ets hund som vi skulle ha över nyår. Tog en promenad med dom båda och vi hörde bara någon enstaka smällare och ingen av dom var berörda.

Sen blev det köket mest hela kvällen för min del. Det skulle diskas och städas undan och middag skulle förberedas.

Gjorde potatisrosor - skivad potatis som jag la i små muffinsformar som jag har på sån plåt. Blandade potatisen med vitlöksolja och smör och parmesan, kryddor och salt. Gjorde tomatsallad och en kantarellsås med whisky.

Köttet vi skulle steka tog jag också fram så att det skulle vara rumstempererat när det skulle stekas.Entrecote och en flaska bubbel på kylning.

Dottern slutade sen 21:15 så det blev ju en sen middag eller supé om man ska vara lite fin :) och dukat fint hade jag också gjort med fin duk, fina porslinet och champangneglasen.

Och det här året var första året jag drack bubbel på sen - gudarna vet. Vi pratade om det jag och dottern och det var nog när vi var i barndomsbyn alla tre och firade och det är minst 10 år sen.

Så vi åt gott och satte oss sen i soffan för att se en film medan vi väntade in 12-slaget. Det blev djungelboken.

Bildresultat för djungelboken 2016

Och sen kunde vi se massa fyrverkerier och vissa var riktigt fina och bra - på håll. Det var inte alls så mycket smällande från vårt område som har varit ibland. Och ingen av hundarna reagerade nämnvärt och katten - ja han såg vi inte till för han låg på en stol i köket men han har inte velat gå ut så han tycker inte om smällandet.

Och så vaknade man upp sent igår till en ny dag och ett nytt år. Vi tog det lugnt på fm och sen gick vi en skön promenad med de två hundarna innan den ena skulle lämnas tillbaka och dottern åka till jobbet.

Monica Gustafsons foto.

När jag kom hem hade jag disk att ta hand om - det gjorde jag inte. Jag satte mig i soffan med min middag. Kött från nyår och pasta.

Sen plöjde jag 4 avsnitt av en serie som gått på svt under julen och jag har helt missat den men såg av en slump när jag tittade på tablån att den gått. Och det var en deckare eller om det var en thriller?

Brittisk i alla fall och bra tycker jag. Kanske har den gått förr på tv - för den är från 2013. What Remains.

A young couple move into an apartment only to find the body of a young woman that had been missing for 2 years but never registered as missing which leads to a deeper investigation into what actually happened.

What Remains Poster

Så här mycket film har jag inte sett på tv på evigheter. Har ju mest sovit på kvällarna så jag är själv förvånad över att jag hållit mig vaken trots förkylning.

Sen tittade jag på Stjärnorna på Slottet. Magnus Ugglas dag och i år känns det som ett bra år att titta. Har inte sett så mycket av det annars och fick skicka sms till dottern att jag blev 5 minuter sen för hon slutar 9 och då slutade programmet. Så det är tur att det inte tar så lång tid att åka och hämta henne.

Och sen blev det ett program till att se på. C-more och Saknad.

Den här nya tv-serien med Helena Bergström - det var ett bra första avsnitt och känns lovande.

Bildresultat för saknad cmore

Det har varit intensiva dagar men också mycket vila. Men vilan är inte tillräcklig för det tar så mycket på energin att umgås - hur trevligt det än var och är så har jag sviter kvar sen julafton och värk tar också energi och förutom all annan värk så har jag haft lite ischiasliknande värk från ryggen och ner över skinkan så igår satt jag med massagekudden och lät den knåda rejält och länge. Skönt där och då men inte tillräckligt. Skulle kanske gå och fått kroppen lite knäckt av en kotknackare.

Satt också med apparaten upp mot bröstryggen och där på en speciell punkt gjorde det förbaskat ont. Men får jag bara nu bort värken ur axeln så har jag vunnit mycket.

Solen skiner idag på årets andra dag och det är minusgrader. På nyår var det 12 grader plus varmare än på midsommar? Kommer inte ihåg. Såg att det i januari förra året kom snö och det var lite kaos där jag bor för dom plogade inte alla gator - hanns inte med.

I morse vaknade jag till efter 5 av att det var oljud utanför på gatan. En traktor som sandade var där och körde fram och tillbaka. På gräset utanför mitt jobbfönster är frostvitt så det är vackert.

Dottern jobbar kväll och jag ska åka och hämta hem min son från stan om ett par timmar. Det har ju varit några dagar utan att jag sett honom nu. Tagit upp köttfärs och den där köttfärssåsen jag tänkte på förra veckan har inte blivit gjord så det blir idag. - Kanske.

När vi ändå är inne på tv så såg jag också första avsnittet av Dr Thorne igår på svt play.

Gillar engelska kostymdrama och det är ju Julian Fellowes som ligger bakom - han låg också bakom Dontown Abbey. 2 avsnitt kvar har jag på den.

Bildresultat för welcome 2017

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar