December

December

torsdag 22 december 2016

För att jag inte ska glömma bort det!

Så vill jag börja med att önska alla mina läsare här på bloggen - vilka ni nu är?

Bildresultat för smiling santa

Jo jag vill önska er en riktigt GOD JUL!

Bildresultat för merry christmas computer friendsJa - idag är det Dan före Dan före Doppardan - ute är det idag sol, lätt bris och mer vårkänsla i luften än decemberkyla.

Och det märks att det är nära inpå den stora dagen. Det är tyst i min omgivning. Bara jag som jobbar. Men i butikerna är det fullt med folk. Åkte för att bara handla lite igår och det var så mycket folk och jag köpte mer än jag tänkt för tänk om jag åker iväg och det är slut!

Ja det var laxen jag tänkte mest på. Den gravade och kallrökta och jag tror inte det blev tillräckligt så jag måste ändå åka iväg igen.

Men det är även andra små saker jag inte har köpt. Jag behöver julknäcke och annat bröd. Potatis och grädde och sen är det mjölk och annat smått och gott också.

Men jag får nog åka själv. Dottern är inte bra. Och det är så svårt att peka på vad det är. Är det bara den där vanliga perioden i månaden som nu slagit till med extra kraft? Eller har hon också en släng av magsjuka?

Hon mår illa, har ont i kroppen och mensvärk i magen och rygg. Blek, trött och eländig så igår när jag kom hem så var hennes humör under skosulan - så lågt att jag skickade ut henne från köket. Det gick inte titta på den eländiga minen.

Så jag gjorde mozartkulor och wienernougat i min ensamhet och lyssnade på ny bok.

Bildresultat för xmas gifts

Sen så slog jag in paket framför tv och fastnade också framför densamme och en film jag sett flera gånger men jag gillar den. Tycker den är lika kul nu som då den kom 2002!

Bildresultat för the hot chick

Men det kunde ha gått illa för mig igår. Jag hade burit upp kassar till lägenheten - bor en trappa upp och när jag skulle gå ner igen så höll jag på att snubbla och tog tag i räcket för att inte snubbla och det gick ju bra så långt. Såg ju framför mig hur jag skulle ramla nerför trappan och slå halvt ihjäl mig.

Men det gjorde jag inte. Men - min axel. När jag tog tag i räcket så gjorde det så förbaskat ont i axeln så jag höll på att släppa taget och då hade jag ramlat så jag höll mig kvar men det gjorde något så förbaskat ont så idag är jag extra öm i den annars hela-tiden-jävla-ont-värk-i axeln.

Även lite öm i foten då jag trampade lite snett också. Men jag är inte på sjukhus i alla fall. Tycker att jag med ålder! hmrf och sjukdom blivit försiktigare i mina steg i trappor - tycker inte om dom. Vissa trappor avskyr jag mer än andra. Den hem till lägenheten är rätt ok ändå men såna där spiraltrappor och smala branta - ja då tar jag hiss om det finns men jag tycker inte om hiss heller. Tänk om jag fastnar och är det en gungig sådan blir jag åksjuk.

Julklappar - jag trodde jag var klar men jag behöver några småsaker till. Till barnens julstrumpa!

Bildresultat för xmas socks gifts

Tänk om man hade haft en sån här mysig brasa att hänga upp strumporna på. Men det får ju gå ändå.

Och vad lyssnar jag på nu då för bok? Jo det är den sista i trilogin. Lyssnade ut nummer 2 igår.

Sista vakten avslutar Stephen Kings hyllade thrillertrilogi om Bill Hodges och hans ständiga medhjälpare Holly och Jerome. Den första boken i serien, Mr Mercedes, tilldelades 2015 års Edgar Award för bästa spänningsroman.

Sista vakten


Nummer 2
Den som finner

Nummer 1
Mr Mercedes


Jag är inget fan av skräckböcker och annat så jag har inte läst Stephen King men Mr Mercedes - den första boken var ju av annan karaktär och då tänkte jag att jag provar och se om det är något att lyssna på och det är det. Så jag kan rekommendera böckerna men läs dom i ordning.

Och så har jag nu också en bild på olivoljan som vi köpte. Den är jättegod och passar till det mesta.Bildresultat för bloggers funny

Så nu är skrivandet slut för idag. Ska fakturera lite och småpyssla och sen åker jag hem.

Och så sagt - EN riktigt GOD JUL!

Bildresultat för merry christmas computer friends

1 kommentar:

  1. Vilken tur att inte gjorde dej illa ordentligt, fast det känns väl ändå.

    Visst var det väl du som skrev om böckerna av Ingrid Elfberg? Har för mej att du skrev om 3 st. Kompisen hittade en fjärde bok, Monster. Jag har fått hem dom nu, ska bli kul att lyssna på.

    Jul-kramar från mej!

    SvaraRadera