December

December

onsdag 21 december 2016

Det blir ljusare igen.

Bildresultat för winter solstice

Idag är det 21 december 2016 och idag är det vintersolståndet också. Plus dan för dan före.....

Och det är grått ute så det blir inte riktigt ljust alls idag. Hade önskat vi haft lite vitt på marken som lyst upp istället. Det hade varit mysigt och önskvärt en dag som denna och så här före jul för hur mycket det än med julmusik, tomtar och annat pynt plus röda kläder på mig så kommer inte den där riktigt rätta känslan utan snö.

Det är ju några dagar kvar innan julafton så det kan ju komma lite vitt men förmodligen inte för det är för milt.

Såg på fb och min engelska vän hade lagt upp bild - där snöade det!

Bildresultat för winter solstice


Det har varit en intensiv helg, intensiva dagar och jag är lite förkyld också. Täppt i näsan så näsdropparna är min vän och jag får nästan lite panik när jag inte hittar den.

Sover inte så bra heller. Natten mellan måndag och tisdag blev det ca 5 timmar - inte på långa vägar tillräckligt.

Men jag tror orsaken är att jag varit för aktiv - det blir adrenalinpåslag som också baktänder.

I fredags kom barnens pappas hund och skulle stanna hos oss över helgen. En go jycke är det så det är absolut inga som helst problem och bara roligt. Jag och dottern gick en promenad sen på kvällen. Gick till vår postutlämning för att hämta ut hundmatsprov som jag frågat efter och jag tänkte när jag gjorde det att jag får en liten provpåse. Det var en kartong på 1,5 kilo så det blev bra provsmak hela helgen och nya maten gillade vovven. Små kulor - bara det är bra och sen ser jag att han är bra i magen av det också. Svenskt till 100% och köps på vanlig affär - jag gör det på Ica. Det gillar jag.

Sen på lördag ställdes klockan på 6! Körde dottern till sitt jobb. Hade kaffe med mig i termosmuggen och en macka som jag sen åt i bilen medan jag väntade på kollegorna skulle komma med nycklar och låsa upp dörren till förmiddagens aktivitet med tävling hela förmiddagen för småttingarna.

Det blev lyckat och det gick bra och jag hade hjälp i kiosken. Var hemma vid lunchtid och sen tog jag vovvarna ut på en runda för att sen åka och hämta dottern. Sen var jag inte så mycket att ha resten av den här dagen och innan 8 låg jag i säng. Så förbaskat trött - helt slut och jag sov gott den natten.

Dagen efter så var det ännu en tidig morgon för att köra dottern till jobbet - VARFÖR KAN INTE BUSSEN GÅ PÅ HELGER???

Men den här dagen kunde jag ju lägga mig en stund igen och jag är så tacksam över att ha en trädgård att släppa ut hundarna i för morgonkissningen.

Jag behövde inte hämta hem henne för den här dagen skulle hon följa med sin pappa och hälsa på gammelfarmor. Så sonen blev upphämtad också medan jag tog med mig båda vovvarna ut på en härlig skön promenad.

Sen - ja då satte jag mig på golvet i vardagsrummet och tog en speciell gummisak jag köpt för att borsta bort allt hundhår. Det tar sin tid när mattan är stor och det är mycket hundhår men det blir bra när det är gjort.

Barnen kom hem och då hjälptes vi åt att fortsätta med städningen, dammsuga, torka golv, ta fram juldukar och stryka dom och hemmet blev klart inför julen.

Nu är det bara mat och godis kvar! - Inte så bara och godis ska vi fixa idag - göra mozartkulor och lite annat. Plus vår julkaka.

Så försvann helgen och måndagen blev en intensiv dag. Det började med dusch och extra fix av mig eftersom jag skulle umgås med kollegor och inte sitta vid mitt skrivbord så då måste man ju se lite mer representabel ut.

Åkte och hämtade dottern, sen åkte vi till bonden och hämtade de beställda. Julskinka från fria glada bökande grisar i närområdet. Prinskorv dom gjort själva, blandfärs och revben. Allt från deras egna djur. Kostar lite extra men det gör så mycket för gommen att äta detta som också smakar gott när man ändå ska.

Sen åkte jag och dottern till ica där jag skulle hämta nybakade lussebullar till jobbet och så gick vi inne i butiken för att gå och köpa den där hundmaten. Gick förbi en pall med varor och det stod 100:- med röda stora bokstäver. Ja nedsatt med det tänkte jag men det var priset på varan. Trodde inte det var sant.

Bildresultat för löfberg PICCO caffitaly system SEVERIN

Så nu står en sån här maskin på min bänk och bjuder på kaffe - en kapselmaskin. Och nog tror jag den kostar mycket mer än 100:-. Såg en sida som sålde på webben och där kostar den 1490:- Så - ja det blev en bra julklapp till oss alla. Men har också hittat för ett par hundralappar så det är väl någon sorts kampanj nu kanske.

Och det blev två köpta och barnen ska ge en till pappan.

Och kaffet blir gott. Har köpt 2 sorters olika vanliga kaffekapslar och 1 espresso och igår så värmde vi och skummade mjölk till caffe latten på kvällen - det blev jättegod. Och färgen är snygg tycker jag - den är som på bilden - brun.

Har tittat på såna här maskiner tidigare men tyckt dom varit för dyra och inte heller vetat om jag gillar det så det här är ju ett bra sätt att prova och kanske sen satsa på en dyrare om det skulle behövas. Men den har 2 års garanti. Nöjd är jag!

Ja måndagen sen - jobb hela em, kväll och hemma vid halv 11 och det tar ju sen ett tag att varva ner och sen blev natten kass som jag skrev tidigare. Vaknade vid halv 6 och kunde inte somna om, låg och vred och vände på mig. blundade och låg i alla fall och vilade.

Hade bestämt att vara ledig igår och jag och dottern skulle in till stan men först behövde jag jobba lite. Hade bilen full med kassar som skulle lämnas på jobbet och sen också massa drickor och annat som skulle lämnas tillbaka till butiken.

Men sen kunde vi åka iväg. Körde ut sonen till jobbet och sen gick vi i Haga i stan och köpte goda olivoljan dom har där.


Hittade också en senap som vi köpte. Den åt jag på jullunchen - pepparrotssenap. Stark och väldigt god. Kommer bli perfekt till skinkan.

Sen gick vi runt och tittade i butiker och så var vi in på åhlens vid domkyrkan och dottern var ute efter en kjol och hittade den direkt - det trodde hon inte och inte jag heller. Det brukar vara så att det ska letas och letas för att sen inte hitta något så det här var ju bra.

Vi hade tänkt fika men vi åkte hem och så köpte vi thaimat hem istället. Bättre och så hamnade vi sen i tv-soffan och vi plöjde 5! avsnitt av Gåsmamman. Vi hade kunnat se fler för det är så spännande och bra men klockan blev ju mycket. Men jag har sovit gott i natt fast när klockan ringde 9 så ville jag sova mer. Ögonen sved men jag skulle upp för att åka till vc och injektion och sonen skulle med för att klippa sig.

Fick också köpt de sista julklapparna idag - så nu är det klart.

Åker hem från jobbet om några timmar och sen ska vi göra godis. Blir  kanske också lite fler gåsmamma också.

Sen i morgon ska vi handla det sista. Vi ska ju ha lax och sill både hem och ta med oss till julbordet  på julafton hos släkten. Barnens släkt. Men det tänkte jag att vi kan göra senare på kvällen för då är det lugnare i affären.

Sen så är det dagen före dagen. Dottern jobbar kväll och är hemma till 9 och då blir det lite uppesittarekväll med bingolotto den tid som är kvar och sonen ska jag sen hämta hem halv 12 för hans kollega är ledig.

Så det är mycket och jag är båda positiv och negativ över det hela. Visst det ska bli kul att fira jul med massa andra - jag brukar ju annars vara själv när barnen har sin pappajul eller så är det bara jag och barnen.

Har inte haft ont av att vara helt själv för det har också varit mysigt och lugn. Ingen stress på något vis. Även då barnen varit hos mig har det varit lugnt och vi har haft full jul med mat och annat.

Det kommer ta extra energi helt klart och det är jag medveten om och det gör mig också lite orolig för det blir inte den här härliga återhämtningen som man önskar.

Nej, det kommer bli bra!

Må Gott

Bildresultat för xmas





2 kommentarer:

  1. Den va snygg,kapselmaskinen. Jag är också sugen på att köpa en igen. Hade en förut men den gick sönder.
    Längtar efter kaffet igen men gallan tycker inte om det.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket fynd! Bara 100:- för en kapselmaskin... Älsklingen har också en kapselmaskin, han köpte den för 199:- för ett litet tag sen men han är inte så nöjd med den. Man får ju ha den för finkaffe för de där kapslarna är ju inte så billiga precis. Jag kör med frystorkat kaffe hemma, dricker inte så ofta. Vi dricker mest te här hemma.
    Vad bra att du fick så mycket hundmatsprov, bra att det finns att köpa i vanliga butiken.
    Ha en fin jul vännen! Kramis! ♥

    SvaraRadera