December

December

onsdag 14 september 2016

Kantareller

Vilket kantarellår det är. Och jag har återigen ett fullt durkslag med dessa gula goda svampar och ändå blev det flera knäckemackor med smörstekta kantareller till kvällen igår.

Så vi kom iväg, först hade vi inte tänkt det för det var så varmt men så satt vi där vid middagen och så bestämde vi - att dom skulle hämtas hem - dom där gula goda svamparna :)

Så det blev en god stund i skogen och vi var klädda som om det vore kallt. Långbyxor, långärmat och så hade vi sån där tub som det kallas runt huvudet och vi skulle nog kunna skrämma slag på vem som helst med våra utseenden. Våra långärmade tröjor var i rosa-färgade toner och vi försökte vara så olika en älg som möjligt och jag tror baske mig vi lyckades. Såg inte en enda älglus.

Men dottern tyckte det knakade till rejält i skogen och hade älgfrossa!

Hittade en häxring med blev taggsvamp - så jag fick en hel del av dessa också. Lite speciellt växtsätt.

Bildresultat för häxring

inte min bild och min var inte helt rund men nästan. Så nog kan man förstå att det finns myter om en sån ring.

Lite mer regn så kommer det att bli mer skört på mitt ställe.

Värmen håller i sig och fortsätter det så planerar vi på fredag em att åka och kanske ta ett bad - årets första för min del och dottern har bara badat utomlands i år. Hör av bekanta att det är varmt och gott i vattnet så varför inte ta tillfället i akt.

Det var igår alldeles vindstilla så det var trots svetten rann härligt att vara ute i skogen igår.

Idag har jag varit och tagit veckans spruta och det var en student som fick äran. Sa att jag brukar låta er studenter få göra det och det sa då den riktiga sköterskan som var med att dom pratat om. Idag kommer M och då kan du få ge henne sprutan - hon brukar ställa upp. Och jag har inte varit med om att det gått fel eller gjort extra ont. Dom är rejält försiktiga.

Sen har jag varit och handlat saker till jobbets kiosk, vi har en liten aktivitet idag och ska ha kiosken öppen men det blir inte alls som det brukar vara i utbud. Kaffe, bullar, delicatobollar och toast. Köpte också bananer och fick också köpt glutenfria muffins eftersom frågan ibland kommer och det kommer den nog inte göra idag bara för att jag nu har sånt.

Men mina kollegor är inte här. Tror dom dyker upp sent för båda är dåliga. Min manlige kollega var hemma igår och hade hostat och kände sig kass, den andra som bara är här 1 gång i veckan numera - kvinnlig har fått ont i sidan av magen - hon var förbi en snabbis igår och gallan kanske?

Så det är ju lite konstigt kanske att jag som har diagnoser och sånt inte är hemma från jobbet speciellt ofta. Har inte sjukskrivet mig mer än 1 gång max 2 på alla år jag nu varit här medan kollegan är hemma för ofta för att det ska vara bra - han blir liksom aldrig frisk ordentligt och går också många gånger för tidigt och vilar inte som han ska. Men han borde också kolla upp sig rejält tycker jag och det bör ju min andra kollega också göra. Hon har ju ett jobb till och det har varit mycket där också så dom ser rejält slitna ut. - Ungdomen. Då den ena är strax över 30 och den andra strax under.

Jag får väl kalla mig lite expert på att man inte ska gå för länge med saker och ting. Varken psykiskt eller fysiskt för då kraschar kroppen.

Och för min del blir det en lång dag också så jag tar det lugnt. Är nog inte hemma förrän vid 8-9 tiden ikväll.

Ska skriva prislistor, har svarat på mail, ska plocka fram ur frysen och sen så får det rulla på.

Köpte mig en pirog på ica när jag var där - sån dom gjort själva i sitt kök med fetaost och spenat. Ska bli spännande och prova. Kände att något behöver jag få i mig.

Och på fredag ska jag göra denna paj tänkte jag på en del av kantarellerna.

http://www.hemmets.se/kantarellpaj-med-adelost-och-bacon/

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Den ihop med ett gott vin kan bli en bra avslutning på denna arbetsvecka och kommer vi först iväg till badet och får doppa oss så blir det perfect.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar