December

December

tisdag 20 september 2016

Höstkläder och andra fynd

Sitter på jobbet och pustar ut en liten stund. Har börjat lite tidigare idag och har redan kokat en massa kaffe för att hjälpa ett företag som är hos oss idag och har lite skoj.

Men jag är så trött att jag har påsar under ögonen - har inte blivit många timmars sömn i natt. Hatar när jag vaknar och inte kan somna om trots att jag är jättetrött. Jag ligger och vrider på mig, går upp och på toa, dricker mjölk och äter två diegstive - som jag delar med vovven. Mer toa, lyssnar på poddar, lyssnar på radio, lyssnar på bok och somnar till knappt en timme för att då bli väckt av säljare"#¤/#(¤&()#&)(&()" . Massa fula ord. Och då hade jag lätt kunnat somna om men det var inte mer än knapp timme innan jag skulle upp och det skulle innebär att jag blev ännu mer trött.

Så ca 5 timmar har jag fått av den så för mig viktiga sömnen!

Bildresultat för vaknar och ser ut som ett troll

Bildresultat för troll

Men men.

Är ändå rätt nöjd med livet i stort och dagen igår blev en fynddag.

Hämtade upp dottern efter jobbet, åkte och lämnade tillbaka böcker på biblioteket och åkte för apoteket - inga parkeringar så då åkte vi vidare till grannbyn där vi skulle handla på Rusta och dom har också apotek och på vägen dit stod en stor handskriven skylt - mattor, rea, fynd så vi åkte dit och tittade och fyndade.

2 riktiga ullmattor som jag ska ha i hallen och köket för 350:- styck. Den i hallen är multifärgad och den i köket är grå. Långa och breda och jag tror det kommer bli hur bra som helst.

Dottern är ledig idag och har lovat att dammsuga och torka golven och lägga på mattorna så då blir det foton sen på detta.

Men jag köpte också 2 fina lyktor a 100:- styck. Och så fick jag en röd löpare på köpet - han bjöd på den. Dom tog inte kort eller swish men dottern lyckade skrapa ihop pengar ur gömmorna i sin plånbok som hon glömt att hon hade där. Annars hade vi fått åka och hämta ut pengar. Det var de sista av båda färgerna på mattor och dom hade mycket annat fint också.



Så nöjd med dessa fynd!

Sen blev det Rusta - där jag hade tänkt titta på just mattor också men det blev schampoo till hela familjen varav en hel liter till sonen - head and shoulder och hittade jag batteriljus som var jättefina och perfekt att ha stående utan att man behöver vakta. Köpte 2 och en har jag i ett fönster i köket nu och den andra i en lykta - den på filmen nedan i vardagsrummet. Såg att P hade köpt liknande samma? på Ullared. Dom här tänds och släcks automatiskt också. Ännu bättre. 

 

och på Claes Ohlsson har jag köpt timer - digital. Har lampor i fönstret i vardagsrummet som jag nästan aldrig tänder för det är bökigt att komma åt bland alla blommor men så insåg jag också varför jag inte tänder dom så ofta - alldeles för skarpt sken - känns nästan som om man tänder taklampan i köket med kallt tråkigt ljus så jag ska iväg och titta på svagare - det är ju ingen vanlig sockel utan sån med stift så jag hoppas dom har något bra.

Och så köpte vi kläder jag och dottern. Hon hittade en långkofta i svart - det kan man aldrig få för många av tycker hon - just långkoftor.

Och jag hittade höstkläder på Indiska. Hade dom haft underkläder och strumpor hade jag inte behövt någon annan butik :)

En snygg tunika blev det.

RHONDA tunika svartRHONDA tunika svart




Sen en cardigan men den fanns inte kvar på nätet och bild men det är denna fast i en mörk grön färg som jag gillar.

GILDA tröja Vinröd

Och en topp - enkel men snygg och som dottern sa - va ska du ha en svart! Jag gick alltid i svart förr men har ju gått mer och mer över till mönstrat och färg men jo det fick bli en svart.

SANNA toppSANNA topp

Och denna topp tog jag för att prova till ett par byxor och det blev en perfekt outfit både att känna mig sofistikerad, snygg och vacker i.

LILLEMOR byxa svartLILLEMOR byxa svart

Byxa i mjuk jersey med hög midja och vida ben som släpper vid låren.

Dom var så sköna så det kommer bli en favorit. Hon på bilden har längre ben så på mig är byxorna längre - precis som jag vill ha.

Så jag är ekiperad nu när jag ska iväg på roligheter i slutet av månaden. Ska ju gå på Kent och så ska vi ju ut och äta också - jag och dottern.

Det är också kläder som funkar till annat jag har så det är genomtänkt också.



Och så visar jag en bild på en ljuslykta - i tunt glas och hög fot som jag fick av en bekant för många många år sen och jag är lite förvånad över att den fortfarande håller. Såg någonstans hur dom hade blommor i en typ liknande lykta/vas och tänkte - så kan jag också göra! Så en miniorkide köptes och den trivs ju i genomskinliga krukor så detta blev perfekt - nöjd med mig själv här också.

Och nöjd var jag igår när jag åt middag och vi åt de egenplockade hemkokta lingonen - det blev en bra sylt och det blev raggmunk och bacon till. Eller tvärtom kanske. Raggmunken är köpt färdiga i frysdisken och dom är riktigt goda och jag är väl lite anti av sånt här fabrikatgjort - typ pannkakor men det är ju lite bökigt att göra raggmunk och ofta tycker jag att potatisen hamnar i en klipp på mitten och smeten runt om.

Så här tycker jag att det var ok med färdigköpt. Köper ju också potatisbullar från frysen - också gott.

Och så värmer vi dom i ugnen - enkelt på alla sätt och vis. Och detta fixade dottern medan jag gick med hunden efter att vi kom hem. Hon kan gå men det är inte så lätt om jag är hemma för då vill han bara hem och gör inte ifrån sig som han bör.

Så därför blir de oftast den arbetsfördelningen när vi kommit hem från saker och ting.

Träffade då en granne som jag fick pratat med för någon vecka sen för hon har varit ute med en grannes lilla hund och då hade jag inte sett grannen sen i juli och sen var vi borta och tänkte att hon kanske brutit benet eller nåt sånt.

Men det är allvarligare än så. Den här tjejen är hemma om dagarna och passar ibland en annan hund så därför hade väl hon fått frågan om hon kunde gå ut med denna vovve också. Och det har hon då nu alltså gjort i inte ens 2 hela månader. 

Och matte ligger på palliativ vård och har inte långt kvar. Cancer i hela levern och på andra ställen och det var inget att göra. Kvinnan själv har väl inte sökt den vård hon kanske borde ha gjort för länge sen om dom nu kunnat sett något eller om hon känt något utan det blev akut och sen har det bara gått utför. Så tragiskt samtidigt så har hon ju levt fullt ut tills det sista och ibland kanske det är bättre än att vara liggandes på sjukhus i evigheter i försök att bota något som inte går.

Men nu är det ju då 1 hund och 3 katter som inte har någon matte. Och kvinnas döttrar har ingen möjlighet att ha hand om en hund så tjejen har fått "ärva" hunden och det gör hon gärna men var väldigt orolig över om hon skulle kunna då hon inte har ekonomin som krävs och är utförsäkrad och går på soc just nu efter att ha varit sjukskriven länge för psykiska besvär. Men kanske gick det att lösa genom att döttrarna stod som ägare och hade försäkring och annat. Hoppas verkligen att det går. Hon är en go ung tjej med panikångest vilket man absolut inte kan tro för hon är alltid så go och glad men det är som ed så mycket annat - det syns inte alltid. Och därför är ju program som det som nu går på 1:an - djävulsdansen så viktiga.

Katterna vet jag inte vart dom tagit vägen. 3 innekatter. När det gäller vovven så har hon fått det väldigt bra och på bara den här korta tiden som hon gått ut med hunden har hon blivit både gladare och mer lyhörd. Matte var överbeskyddande och lät henne inte göra så mycket hundsaker mer än att gå några promenader och vara hemma. Nu har vovven lekt och busat med andra hundar, jagat bollar och varit löst och går goa rundor. Så jag håller verkligen tummarna för att tjejen kan få ta hand om den.

Ja livet är skört och det går kvickt att det blir ändringar på saker och ting.

Men solen skiner även idag och det är en härligt blå himmel och höstkänslan är inte här - jo lite mer nu på kvällen med tända ljus :)

Och mysigt och ombonat blir det nu av nya mattorna.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Vilka fina fynd du har gjort. Mina ljus är där också timer på. Väldigt praktiskt! Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera