December

December

onsdag 27 juli 2016

När det ändå är lite mulet och så.

Japp - det är onsdag och min andra semestervecka. Och jag är på jobbet. Hade ju planerat det sen länge för att göra lite betalningar och så har jag kollat mailet och har lite annat att pyssla med.

Solen är där bakom molnen och det är inte lika varmt som det varit. Det har varit nästintill olidligt tycker jag. Man kan inte göra någonting utan att svetten lackat och då har jag bara suttit under parasollet i skuggan och mest legat och blundat och lyssnat på bok.

Funderar på vad jag mer har gjort - ja inte mycket alltså men jag har snickrat lite. Var i väg på en byggbutik och köpte två mdf bitar och sen har dom målats och detta blev till fler skohyllor.

En anledning till röran - för många skor men samtidigt - kan inte vara utan heller och fler blev köpt en dag då jag och dottern åkte till XXL för att titta på skor och deras rea som började men vi hittade inga reaskor men väl skor.

Ett par hikingskor eller vadrarskor om man så vill från Merrell



Dottern har inga bra skor som håller väta, hon har löparskor men dom har ju meshtyg och eftersom vi tänkte vara aktiva på vår semester i norr om några veckor så behövdes lämpliga skor och dessa var de som var skönast bland många som vi provade både hon och jag - för jag provade och köpte också dessa.

Och dom var inte så tunga heller och produktbeskrivningen är ju bra. Dyra men det får ju bra skor vara ibland.

Användare: Dam  Lätt och snabb vandringssko med GORE-TEX®-membran och strategiskt placerade skyddsplattor för svår terräng. Ovandel i skinn och mesh. 425 gram.

Capra Mid GTX® är både stabil, slitstark och vattentät, och håller dig torr om fötterna när du är ute och vandrar. Ovandelen är i en kombination av mesh och skinn, vilket gör att skon både är flexibel och andas bra. GORE-TEX®-membranet håller vattnet ute, men leder samtidigt bort fukt och svett inifrån skon.

Mellansulan är utrustad med Merrell UniFly™ som ger bra stötdämpning och stabilitet. Strategiskt placerade skyddsplattor skyddar mot svår terräng.

Vibram Mega Grip-sulan ger ett bra grepp på underlaget, oavsett om du går på barmark, snö eller is.


Ja så det blev 2 extra hyllor till detta och jag höll igår på med att sätta upp dom och samtidigt så satte jag upp en hylla ovanför sängen - en sån där från Ikea som ser ut att sväva eftersom man inte ser skruvar och sånt.

Hela rummet blev städat och jag bytte rent i sängen och kände mig så nöjd när jag sen kunde sätta mig och titta på Morden i midsummer nyduschad.

Och jag blev lurad - av försäljaren på byggvaruhuset. Dessa ska du ha till gips - jättebra och ja det var nyheter för mig som annars alltid använt Mollypluggar men dom skruvarna var lite för tjock för konsollerna som jag hade.

Så idag efter att jag varit och tagit veckans injektion så ringer dottern och först hör jag inte alls vad hon säger och att något har hänt är ju uppenbart.

Då hade hela hyllan med böcker och en blomma rasat ner och som tur var inte i natt och inte heller när vovven låg där i sängen som han brukar - kunde gått väldigt illa då.

Eftersom båda ungdomarna mer eller mindre sov så blev dom väldigt bryskt väckta av detta. Åkte hem för att titta på förödelsen och konstatera att det var ju som f*n. Blir nu till att köpa mollyplugg till detta. Nu har jag ju stora hål så hur jag ska fixa detta har jag inte klurat ut än. Om jag ska försöka använda hålen som är till mollyn eller om jag ska flytta hyllan neråt under dessa.

Dom som har bestämt att det ska vara gipsväggar överallt skulle behövas tas  i örat rejält för det är ju ett elände och jag försöker hitta träregeln nu också. Tror det är på cc60 men det kan man ju heller inte lita på numera.

Grillat har vi gjort mycket också - köpte ju en grillgaffel - en sån man använder när man tänder glöden - så himla bra den är, det går fort och det blir bra glöd. Men igår och förrgår blev det pastasallad med kyckling.

En dag var vi i skogen jag och dottern och plockade kantareller, Hittade nog närmare 2 liter och det är så gott och det är väl dags att komma ut igen men det är ju torrt så svampen behöver nog mer väta för att växa.

Jag och sonen åkte en dag till en sjö i skogen för att vovven skulle få doppa sig helt och jag hade badkläderna på mig också och hade kunnat doppa mig om jag kommit längre ut men nu har denna sjö vuxit igen så mycket och botten var läskig så det blev inte så tyvärr.

Sen har vi fått en ny kompis hemma. Håkan! Och det är en igelkott som nu besöker oss varje kväll och jag har gett honom - för jag tror det är en han för den är så stor - mat. Blöter upp torrforder på en bricka och så smaskar han i sig detta. Han har också fått det torrt men haft vatten bredvid.

Jag satt ute en kväll och läste och då var klockan kanske innan 9 och det hade ju inte börjat skymma något och vovven och katten var i min närhet. Jag lyssnade på musik samtidigt och så höll jag på få akupunktur på fötterna för han var precis nära.

Sen höll kotten sig där i flera timmar och var kvar när jag gick in till sist. Det var en skön ljummen kväll. Och Håkan - somnade där på vår matta. Han la ner huvudet och blundade - kanske var det för att han också gillade musiken jag spelade :)



Nu väntar efter denna dag flera veckor till av semester. Tillbaka på jobbet är jag inte förrän 23 augusti. Men någon mer gång är jag väl på bloggen - kanske :)

Må Gott


1 kommentar:

  1. Å jag gnäller att det är betongväggar överallt :-D Det är alltid ett jädrans meckande när nåt skall upp på väggarna...
    Käcka skor du köpt. Och vad söt Håkan är! Det är kul när de kommer på besök de där små igelkottarna. Jag bor på andra våningen numera så jag ser dem inte så ofta.
    Ha en superduperfin semester vännen! Kramis! ♥

    SvaraRadera